MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 25 August 2009

" Berbuka Puasa Di Gunung...Part 1"

Saya pergi ke rumah staff sya yang duk di Gunung nih untuk berbuka..masyaalah sya kena naik motor la nih..dah terlewat..depa semua dah naik bas tadi...kelakar lah naik motor 3 orang sekali..hmmm lupa nak snap gambar masa naik motor tuh..kami duk belah Terowong nih jalan shorcut. sambil atas motor saya duk sempat rakam kan gambar nih....hehhehee
Dari sini hah kena lah panajt naik bukit...motor sampai sini jer..tuan nyer balik rumah dia...lotih den memanjat nooh

Jumpa beberapa lorong sewaktu mahu naik ke atas bukit nih...
Haaahhh yang tengah tengah tuh rumah dia...hmmm kena naik lagi tangga ke tingkat dua...apa lah depa duk nak hidangkan makanan berbuka tuh?..syukran..waslam



31 comments:

Imran Paris said...

pengalama tentunya berbeza...citelah lebih sikit En Li

Abg Mgt said...

salam,

Hebat2 belaka hotel disana no, nampak saja macamtu.

Abg Mgt said...

Salam,

La ingatkan hotel, rupa rumah depa belaka.

Silap keleh

SUHAIMI said...

salam.....
sure special menunya........

cikgu mas said...

salam


ya Allah,Imran niiii,CM sensitif hari ni,CM majuk lah,CM tak dapat no 1 ni...

salam sayang untuk semua kawan yg ghinduuuuuuu kt CM ni

manzlie said...

salam Iman...

memang best...balik letih kena jalan 2 kilometer to Haram..basah satu badan..baru saya tau betapa kesiannye budak budak sya mai dtg kerja ..kena turun dar gunung nih..alhamdulilah...ujian dar allah swt pada mereka...

syukran

waslam

cikgu mas said...

wah-wah semua komen pendek2 sure berhajat nk no 1 tu.??he,he..bagus-bagus,,,tapi kan elok ladies first...

manzlie said...

salam abg megat...

bukan hotel la...rumah rumah depa tuh....nanti next entry jgn terkejut..

waslam

manzlie said...

slam suhaimi....

Special?...alahamdulilah

waslam

manzlie said...

salam cikgu...

baru balik London ker...?

waslam

Hanis said...

salam

en imran tahniah...terus menjadi juwara...

waaaa...abg naik moto? merempit? bertiga sekali naik moto? Ya Allah...nie mesti bukan moto kapcai cam kak noor niee....balik mai boleh laaa merempit ngan kak noor...
emmmm dok tunggu menu nye nieee....
harini hanis p cari roti garlic nan & tanduri menggantikan roti tamis yg tau bila boleh merasa tu....huhuhu

Imran Paris said...

En Li...mmg kkdg bila kita di atas ni kita kena selami perasaan dan jiwa org2 yg kita kawal selia...kita buat mcmana baik pun tetap ada kekurangnyanya, tp at least we try. Kesian saya baca kesusahan depa nak dtg ofis...kena meredah gunung ganang segala bagai...kita ni mudah je, itu pun ada yg tak nak kerja betul2....ntahlah.

CM....mmg saya nak bg ladies first, tunggu dah lama sgt...sy pecut jelah...jgnlah majuk CM...gi blog saya tgk kota London, harap2nya hati tmbh sejuk sesejuk udara London.

Hanis...BESTnya menu...bak sikit :)

zain said...

Salam,

Alhamdulillah baru lepas buka puasa, n solat magrib.

Bestnya kalau la saya dapat p sama huhuhu.

Tahniah Imran u r no 1. Ala CM jangan majuk la, sebenarnya kita sekarang dah banyak pertandingan. Kalau dalam ragbi, PDKM ni Piala Cup, so kita ada lagi nak dapat no 1 kat Sheild (betul ke ejaan tu), plate, bowl.

so Cm leh p kat mana2 pertandingan la, CZ taraf plate pun ok hehhe. Imran kat umah CZ pun no 1 tadi.

ok CM jgn majuk majuk lagi.

Imran Paris said...

Zain...saya dah tau dah taktik nak dpt no 1...semua blog yg kat Msia tu pun saya boleh dpt esp time Ramadhan ni, sbb lepas u all update blog, semua pakat gi Bazar Ramadhan, bekejar balik rumah, buka, Maghrib dll....saya pulak time tu br jam 12 - 1 tengahari...dgn pantas secepat kilatlah saya ligan....hahahaha. Tak lah saya ni tak taksub dpt no 1...no apa2 pun ok...saja je nak remukkan lagi hati CM yg sedang meredum tu....kekekeke

zain said...

Salam Cl,

Saya dapat no 13? itu no rumah saya tu.

Imran, fantastik betul blog U. hahaha, saja nak habk kat CM, CZ no 1 kat blog Imran

Imran Paris said...

Alahai CZ....makin gundah gulanalah Cikgu Sejarah kita tu...hukhukhukhuk Jgn marah ye CM...saya dan CZ...gurau2 je

zain said...

Salam CL nak tumpang lalu,

Betul tu Imran, u ada jalan mudah nak dapat no 1. Tapi CL ni baik tau, dia ada perancangan nak bagi siapa no 1.

Tapi x apa kita ada banyak pertandingan nak dapat no 1. Tak dapat kat PDKM, ada yang lain. hahahha

ok, nak g solat isya n terawih, so uo 2 u Imran go 4 no 1 kat PDKM

Yem0805 said...

Salam CL,

pengalaman berbuka digunung wah adventure tuu..tu byk liku nak sampai gunung..selamat berbuka pd CL

Imran Paris said...

CZ..saya tak kejarlah no1 tu, kalau dpt tu kira rezeki (betul tak Sdra Rezeki...mana kawan kita sorang ni) Saya pun nak solat ZOhor ni...baru masuk.

CM tak pe...lepas ni saya bg CM dululah ye...promised :D

zain said...

Salam CL,

Nak bagi tahu, PAS memang lagi kat Permatang Pasir.

Imran, hari ini CZ juara kat dua pertandngan la hari ini. hahahhahah

(Nak betul kan yang tadi - up 2 u imran, go for no 1

UnCLe pEt.. said...

kang pe le plk lauk ea ek cik lie..??
tguuuuuu..

cikgu mas said...

Salam

he,he,he..CM gurau jer,hiss buruklah majuk-majuk ni...lagipun sejuk hati cikgu bila semua pujuk cikgu,biar samad tak pujuk pun..

awalnya CM ..majuk kt penulis blog ni,dia ajak Hanis jer makan roti tamis..dulu CM semawa dia dia kata Haraaaaaaammm...pas tu dgn hanis boleh pulak nk belanja lagi,he,he,he...tapi cik lie dah pujuk dah pun....dia bagi angpowwww lorr..

manzlie said...

salam hanis..

nak tau ker apa menu nyer...tunggu ..next enrty..

waslam

manzlie said...

salam Imran..

ahaa betul kata mu tu....dah selami baru tau...sini budak budak sya teruk nak mai kerja..tu sal masa bekerja sya takda maslah..sekali cakp jer semua ikut..kalau kat kl..hmmm jeling sikit jer dpea dan amik mc..biasa lah sebab mereka tak tau lagi erti kepayahan dan kesusahan dalam mencari rezeki...tul tak En Rezeki?

waslam

manzlie said...

salam zain..

wahhh ada pertandingan ker...apa kah hadiahnyer?

waslam

manzlie said...

salam cikgu...

hmmm jgn lah majuk...mehh sya suruh abg samad senyum lagi nak dengan tie belang belang?..nak tak...?


syukran

waslam

cikgu mas said...

salam cik lie

hmmm,itulah ubat yer n penyejuk hatiku,he,he,,

Atikah said...

Salam cik lie...

Mesti kelakor naik motor bertiga... tak pernah tgk lagi org dewasa naik motor bertiga... teringat zaman kanak-kanak... Cik lie dok kat mana? tgh or belakang?

Richer Avani said...

Wah! satu pengalaman berguna.

Saya cadangkan Sdr Li terbitkan sebuah buku 'Catatan Pengalaman' yang boleh dijadikan panduan kepada semua.

Hebat. Teruja saya.

Kalau lah saya dapat bekerja disana tentu seronok(akan bersara Nov 2009). Allahuakbar.

manzlie said...

salam dik atikah..

tuh yang takmau dijawap solan tuh...aku di himpit oleh kedua dua nyer..hehehheheh


waslam

manzlie said...

salam saudara Richer..

hmmm sya nih takpandai menulis lah...tu yang tak reti nak bat tuh..lagi pun takda masa ..banyak kerja ..
anyway good idea yah..thanks

waslam