MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 27 August 2009

"Jam 2.30 petangg...."

Salam from Makkah....suasana di kawasan Masjidil Haram har nih agak panas dan terik jugak dengan cuaca 43C di sekitarnyer...agak kurang jemaah pada waktu ketika ini mungkin kebanyakan dari mereka sedang berehat rehat di dalam hotel penginapan masing masing..seperti yang gambar anda semua lihat di atas mengambarkan serta menceritakan segalanyer..syukran...manzlie melaporkan dari bilik hotel Alsafwah, Makkah, Saudi Arabia.

20 comments:

cikgu mas said...

Assalamualaikum..hanis datang lagi...

cikgu mas said...

hahahahahha...id kak mas....tp nie hanis tauuu...hanis yg dpt no.1....juara kategeri bawah 12....hahahhaha...

manzlie said...

salam Hanis..

mana leh..kalau dah pakai id cikgu mas so kira cikgu masje lah juara Ratu Trek tau...kategori atas 34 thn P..hehhheh

rezeki said...

Salam CL,
suhu sekarang agak tinggi ya di kota makkah, jadi kena minum air byk2lah dan paling baik air zam2

CL, nak kena tentukan pemenang dgn photo finish gamaknya

manzlie said...

salam rezeki..

hmm kekadang tenghari panas kekadang mendung..tu lah..saya skg duk sakit tekak dah
maybe aysik minum ais jer ..

waslam

p/s: mana leh photo finish sebab pakai id org lain...kena buat urine test lah..hehehheh

rezeki said...

Salam CL,
payah juga kalau kena urine test,
nak pakai doktor mana , kalau kat arab suruh doktor samad, kalau kat paris doktor imran, kalau kat malaysia doktor zain, pilihlah mana satu doktor yg berkenan dan berkecuali serta bertauliah

p/s : sekadar gurauan

Atikah said...

Salam,

Bulan puasa nampaknya jemaah tak berapa ramai waktu tengah hari ya cik lie...

SaDiah said...

Assalamualaikum,

Terima kasih kerana tidak jemu memberi khabar dari Tanah Suci. Syahdu bila membayangkan suasana beribadah di sana, rindu rasanya untuk ke sana lagi, tak sabar menanti waktunya tiba... Semoga doa dan harapan diperkenankan Allah.

shami2 said...

Salam CL,

Tak jemu memandang Haram dan isinya walau dari sudut mana sekalipun gambarnya, siang atau pun malam ...itulah Kebesaran Allah ...rumahNya tiada tolok bandingnya dengan tempat lain.

p/s: CL ambiklah gambar bebanyk, mudah-mudahan sampai masa nanti sya dan keluarga rasa macam dah biasa hari2 lalu lalang kat situ..hehhe.

Kak As. said...

salam,

awat malu plak CM, bukan kah CM selalu dapt no 1.

janganlah maluuuuu. malu tapi mahu..

KAHERAH said...

Salam..

macam biasalah kan ramai jemaah hr2..kebanyakan mereka juga leh tahan kepanasan begitu..da biasa..

manzlie said...

salam rezeki...

oleh kerana yang kena test tuh cm, kita bagi jer lah dr Arab - abg samad..ok tak?

waslam

manzlie said...

salam saadiah..
insyalah ada lah tuh rezeki nanti dtg ke sini lagi...
waslam

manzlie said...

salam Atikah..

hmmm memang cuaca panas terik tenghari depa selalu duk bawah tingkat satu untuk mengelakkan panas ni...

waslam

manzlie said...

salam kak As..

dia mau apa kak?

tak faham..?

waslam

manzlie said...

salam shami2..

insyalah kan sya cuba snap gambar bebanyak yerk..

waslam

manzlie said...

salam Kaherah..

benar tua kata kata mu...dah biasa depa tuh..

waslam

Kak As. said...

salam,

CL pun buat2 tak faham plak.
mahu jadi orang no 1 kat umah CL la. PDKM??? heehehehehe

rezeki said...

Salam CL
wokey, setuju

manzlie said...

salam kak As..

okay..

waslam