MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 23 August 2009

" Bekalan Penderma Makanan..."

Yang mamakai Vest hitam nih telah mengambil upah sebulan untuk menjadi ketua bagi tujuan mengagih kan makanan kepada Jemaah...lumayan gaji part time tuh..sr2 ke 3 ribu..staff saya pun ada gak buat part itme camni...
Mereka duk sibuk memungah bekalan makanan untuk di agih agikan ke dalam dan sekitar Masjdil Haram..alhamdulilah....

Salam from Makkah....jam 2.00 petang sewaktu sya inign memasuki Haram ke Multazam ternampak sebuah lori sibuk duk memunggah bekalan makanan yang akan di berikan kepada sesiapa shaja yang berbuka karang.....Lihat lah gambar gambar yang tertera di atas...syukran..waslam


23 comments:

Imran Paris said...

En Li sapalah yg menderma tu..tentu org2 kaya Arab...apa agaknya sykt yg dimilikinya.

ibu,mommy,mom... said...

Syukur alhamdulillah ,ramai penderma penderma di bulan mulia ini

KAMATO said...

besar ganjaran bagi yang memberi makanan untuk berbuka

KSPulau said...

Salam.... teruja melihatnya. Doakan saya mendapat jemputanNya ke Tanah Suci. Dok standby.....

manzlie said...

salam Imran..

semua dari sheikh sheikh yang kaya .depa sepakat bagi derma tuh..

waslam

manzlie said...

salam Ibu, mommy

alahamdulilah..syukur pada allah masih ada org yang mahu mendrma kan..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Kamato..

alhamdulilah...


waslam

manzlie said...

salam KSPulau..

insyalah...ada rezeki tuh nanti...


waslam

SHARIFAH said...

Salam...murahnya rezeki hamba2 Allah di bumi Mekah...tak kira status atau pangkat...semua boleh dapat makan free sbb semua org nak dapatkan pahala bagi makan org berbuka kan...

My Life said...

alhamdulillah.... moga allah merahmati mereka yg menderma.. insyaallah.. doakan azie ciklie yer... salam .. syukran

ibu,mommy,mom... said...

ha ah cik li..

syahbandar87 said...

salam ziarah..ske la blog abng.menarik sngt2
:)

manzlie said...

salam sharifah...

memang benar kata kata mu itu..


syukran

waslam

manzlie said...

salam syahbandar..


term aksih keran sudi memziarhi blog abg nih..

wslam

cikgu mas said...

salam cik lie,,


Alhamduillah..andainya lori cam tu ada di masjid Putrajaya boleh jugak CM pi berbaris ambik makanan percuma,tak payah pi bazar ramadhan bagai..

Cik lie berbuka apa agaknya hari ni...kurma lagi ker?

pssst: staff yg mana boss ambik pat time agihkan makanan...bukan dia arrr!!!

manzlie said...

salam cikgu...

hmmm kat mesia semua pentingkan duit ajer....mana ada nak bagi free kan..sebab fikri nak raya...
hari nih berbuka dgn roti tamis jerr


syukran

waslam

arulz_adnan said...

seronoknya tgk susasana kt sana...teringin berpuasa kt sana..bila la yer...

slalu doakn arul di bulan pose ni yer...moga dipermudah segala urusan..

barakallahu fik... :)

Imran Paris said...

Ohhh roti tamis idaman ku, nantikan kehadiran ku di sana. Selamat berbuka puasa dan bertarawih En Li...saya lg 30minit baru buka, alhamdulillah

Imran Paris said...

En Li...pohon laluan.

Arulz....i visited ur blog a while ago...napa ye tak dpt letak komen??? Cantik sungguh gambar yg diambil. it seems that u r in Jordan...nantikan kedatangan saya ke Amman, m planning to visit Jordan and Syria next year, jgn buat tak kenal udahlah.

manzlie said...

salam arul..

ap kabar dik..hmm memang sini best aar..tu lah arituh abg ajak suruh mai ta mau..heheheh la ni....


syukran

waslam

manzlie said...

salam Imran...

kan sya dah janji nak belnja saudara makan roti tamis nanti datang sini..jgn risau all On me yah..


syukran

waslam

rezeki said...

Salam CL,
lihat lori tu, teringat pada musim haji. Banyak betul dermawan yg bersedekah dgn kontena panjang ada di mana2. "sabil,sabil"
alhamdulillah

Hanis said...

salam,

abang...bukan ke pemenang no.1 terbanyak tuk bulan ramadhan nie akan dpat makan roti tamis free bulan 12 nie ;-).....
tp...hanis dapat ke??? dah dok tengok En imran, pak zain, en rezeki & kak mas aje dok banyak bolot niee....huhuuhuhu...tp kalau pak zain dapat...pak zain nak bg kat hanis...pak zain tak makan roti2 tamis nie kan kan pak zain... ;-)