MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 23 August 2009

" Jam 3.00 pagi singgah depan Multazam sebentar..."

Assalamulaikum kepada.. semua pembaca blogku yang paling aku kasihi.....semalam sewaktu aku masih lagi kerja..(bulan Ramadan aku kena kerja dari jam 11.00pagi hingga ke Subuh next day) yakni ketika jam sudah hampir pukul 3.00pagi entah kenapa hatiku masih lagi rindu serta berdoa, untuk melihat dengan dekat Kaabah dan Multazam..aku pun terus keluar sebentar dan terus duduk di depan nyer...sempat jugak lah aku lakukan rutin ku yang terdahulu...alahamdulilah....agak sudah mula ramai sekarang dengan Jemaah yang sudah mula datang menunaikan Umrah..alahamdulilah...lihat lah gambar yang tertera di atas tuh.....syukran..waslam....

34 comments:

Yem0805 said...

Salam Cik Lie,

Alhamdulilah CL dapat berdoa didepan Multazam di hari pertama Ramadhan..semuga mendpt keberkatan dan rahmat..
Jika CL ada terluang masa yem mta doakan utk anak nama dia Nur hafiz diterangkn hati dn kuat ingatan semuga berjaya dlm peperiksaan UPSR 5A insyallah,

Imran Paris said...

Beruntungnya....saya yakin En Li turut berkesempatan doakan org2 yg disayangi...kami pengunjung PDKM jgn dilupai ye :)

Yem0805 said...

Salam,

Alhamdulilah sya dpt juga yg pertama..

Salam pada Imram di Paris selamat berpuasa semuga mendpt keberkatan di mana jua.

manzlie said...

salam Yem...

Taniah...no 1

Insyalah....saya akan usahakan..semua nih adalah dengan keizinna dari Nyer yang Maha Esa..


syukran

waslam

manzlie said...

salam Imran...

jgn risau ..itu sudah smestinyer...insyaalah


syukran

waslam

My Life said...

alhamdulillah betapa bertuah dan beruntung dirimu cik lie... semoga dirimu terus diberikan keizinan dari-NYA untuk bekerja di sana.. doaka azie ciklie

Cik Amy Sensei said...

salam ramadhan encik lie..

PINATBATE said...

mana Cikgu Mas ni..
tengah masak lauk berbuka agaknya...selalu dia dapat 1st..

hilmyiskandar said...

Salam.

Syukur depan Multazam. Jgn lupa email sy mohon respon. Ramadan penuh berkat..

tq

zain said...

Salam CL,

Alhamdulillah CL diberikan kesempatan oleh Allah untuk ke situ. Pukul 3 pagi sedang sedap diulit mimpi tetapi CL berada di depan Multazam. SubhanaAllah.

Betul kata IMran, peminat PDKM ini jgn dilupa kan juga untuk di doakan sama.

cikgu mas said...

Salam

aduiii kak pinat ni...cik lie tunjuk multazam,saya pulak dicarinya..he,he..masak guna jari telunjuk kak pinat,tapau sana,tapau sini...besar betul godaan pasar ramadhan ni,bila lah nak berhati waja n ibu mithali cam kak pinat sorang ni???..alamak terlupa lak ni blog cik lie ingat kat (Pinabate Alwan.) he,he


Aduhai cik lie..dlm sibuk kerja,sempat tu pi multazam,ALhamdulillah,satu contoh pada semua,tiada alasan untuk buat ibadah n kebaikan...tidur sekejap jer tu???

zain said...

Salam CL,

Tahniah Yem u no 1, CM apa respons. CZ still top 10 kira ok la. CM ni bila x ada mesti ada yang tanya dok p mana hehhe. Layak la CM di katakan Penyeri VVIP kat PDKM ni. (Yer ke CL).

Anis, u tengok CL ni macam-macam orang minta kat dia, x ada minta upah. Hehhehe, gurau la.Nantilah saya sediakan daging salai utk Hanis masak bila Iman balik Msia yer.

Tak apa kan CL, yang pentig keikhlasan macam staff CL kat sana tu.
Sebab tu CL disayangi, dirindui oleh mereka itu

cikgu mas said...

Salam..

kekawan semua.pssst,psst tadi CM pi Shah Alam..ternampak Hanis u,!!!,,cik lie!! adik awak dengan sapa tu????he,he sabar yer,puasa-puasa kena byk bersabar...kalau tak sabar beritahu cm ...tahu lah cm nak handle,he,he,he,,,jgn marah CM arrr...puasa kena tahan marah..

zain said...

Salam CL,

Minta laluan, CM ni bila kita tanya terus muncul. dah tengok ke blog CZ yang hanis dok iklan. hehhe. Tak cantiklah. Orang tua buat blog, x reti

zain said...

Salam,
Masuk balik? Bukan apa nak usik sikit CM ni dia buat apa kat Hanis tu. Hanis dah bagi tahu tadi, CM, oi CM bulan puasa ni.

cikgu mas said...

Salam

en zain kalau cik lie bersanding nanti,kita dua jadi pengapit bolehkan?????....'alamak dah blushing pipi cik lie tu"

...i kipas pengantin pompuan,n zain kipas pengantin lelaki,kak as ,imran,Yem,noor n lain2 pi menepung tawar...aduhai bulan ramadhan ni selalunya doa mkhbul..

zain said...

Salam,

Ish ish x abis CM. Tapi perkara baik apa salahnya. Bab jadi pengapit CZ x berapa sesuailaH.

TK CL, yang menziarahi rumah CZ sebentar tadi. Terharu (lagu Mawi ngan Jamal)

manzlie said...

salam My life...


alhamdulilah..


waslam

manzlie said...

salam amy sensei..

salam ramdahan...



waslam

manzlie said...

salam kak pinat...

hmmm terliur tengok menu dia semlam berbka...sedpanyer..


waslam

manzlie said...

salam Hilmy..

saya dah abca email tuh..insyalah nanti akan ku panjat kat doa untuk mu jua..


syukran

waslam

manzlie said...

salam En Zain..

jgn risau ..sya tak kan lupa kan Pengikut setia blog PDKM..jgn risau..i will insyaalah..


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

hmmm duk busy nooh p bazaar ramadhnn..hati hati cikgu..nafsu dan mata harus berpuasa jugak tau..jgn duk beli banyak banyak tuh...membazir nanti..sia kat sya tau..nak semua tuh tkadpat tapi ckgu nanti bazir lak..heheeheh
mai martabak satu..

syukran

waslam

manzlie said...

salam zain...

ahaha la..si penyeri ala ala cik sri siantan ker..heheheheh

ye lah en zain...nak wat camner kan....

waslam

zain said...

Salam CL,

CL, konfuse la ngan CM ni. Kekadang ngan Hanis pun sama. Tapi hati ini dah melekat kat depa bedua ni hehheh. Sat ni tadi CM dah join masuk rumah CZ.

manzlie said...

salam cikgu..

jgn notyi aar bulan bulan pose nih...bebanyak kan berzikir tuh...mafi muskillah..


syukran

wasalam

manzlie said...

salam en zain..

tak paar , lam lam jadi cantik lah insyalah..

syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu...

hmm apa lah duk merapu bagai tuh....sapa lak yang nak bersanding nih..hmmm kak as tulun cheq ....


syukran
waslam

rezeki said...

Salam CL dan semua,
sambil beribadat dan bekerja , dua2 dpt pahala yang berlipat ganda 100,000 kali.CL, 1 hari keje, 1 hari off ye ?
Alhamdulillah.

manzlie said...

salam rezeki...


bulan puasa kami tak leh cuti lah kena kerja sampai sebulan..pas raya ke dua baru leh cuti..sehari..heheheheh dah biasa dah


syukran

waslam

Imran Paris said...

CM...apalah kata CL nak sanding...dia tu org Mekah, mana ada main sanding2...NIKAH je...tu yg wajip...tul tak En Li ;)

manzlie said...

salam Imran...

hah betul tuh...nikah jer yang wajib...bab bersanding tak yah lah...buat khneduri kecik org berkata, buat besar pun oerg berkat...baik takyah senang hati kan..lagi pun tak menyusahkan org..


syukran

waslam

Imran Paris said...

En Li..saya SETUJU 100% tak yah sanding, kita buat yg wajip je. Errr...saya dulu pun lepas nikah lebih kurang dipaksalah bersanding...nak jaga hati semua pihak, saya naik pelamin gak tp siap bg syarat 10 minit je. Baru minit ke 8, mak andam terus ajak turun pelamin...alhamdulillah. Apa pun cepat2lah En Li...."jgn tunggu lama2 nanti lama2 dia di ambil org...ingat tak lagu Ramli Sarip ni" :) we r not getting any younger

manzlie said...

salam Imran...

kalu camtuh carikan sya from Paris lah...hehehehehe


syukran

waslam