MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 27 August 2009

" Terjumpa Kawan semasa Umrah..."

Dalam Bas nak balik ke Masjdilharam ni untuk menunaikan Umrah...tetiba...
Jumpa lak keta nih MAS 7552...siapakah gerangan nyer..? Cuba teka siapakah itu....?

78 comments:

cikgu mas said...

salam

ohhhhhhhhhhhhhhh tidakkkk

manzlie said...

salam cikgu.....


Kenapaaaaaaaaaaaaa...????

bonda said...

salam. kete cikgu mas ker?

Imran Paris said...

sapa itu...cuba terka...mcm lagu p ramlee lah pulak

cikgu mas said...

salam cik lie..


tak tahu,kenapa cikgu begitu terkejut....entahlah???kt mana jumpa kereta tu??kereta sapa tu??

ijoismart said...

siapalah gerangan empunya kete tu Lie.. jgn biarkan ia menjadi rahsia

Ayah Zain said...

Salam Lie,

itu taksi macam aku naik baru2 ni.
tapi yang satu lagi tu macam mana kat mekah? ish ish x abis confuse. sesat ke cik mas

rezeki said...

Salam CL,
mcm pernah ku lihat, tapi di mana ya. mari kita lihat siapa yg kena ...

Ayah Zain said...

Salam Lie,

Lupa nak bagi tahu. CZ dah jadi AZ ie ayah zain. best sikit. ni sume pasal Hanis asyik panggil pak zain, then imran ikut,then che'pit pun ikut. nak glemer guna ayah zain. Oh Hanis anak ayah Zain, di mana kamu?

manzlie said...

salam Bonda...


ahahh

, ye kot....heheheh

waslam

manzlie said...

salam Imran...

tak tau ker....ada jumpa tak keta tuh kat Paris...ada abg smad dlam keta tuh tau..

wslam

manzlie said...

salam cikgu...

hmmm takkenal ker keta sapa tuh...jejangan abg samad drive tak?

waslam

manzlie said...

salam Ijoi smart..

lagu itu pemandu keta tuh.."Biar lah Rashiaaaa...


waslam

manzlie said...

salam Rezeki...

hmmm cuba duk jalan jalan di Putra jaya atau IOI Mal Puchong..sure jumpa punya..

waslam

manzlie said...

salam ayah zain...

teksi atas tuh memang lah di makkah..tetapi cheq terjumpa lak Pesona tuh...Sapa kah gerangnnyer...jang lah confius..hehhhe


waslam

rezeki said...

Salam CL,
al fatihah utk professor dr ismail ibarahim yg meninggal dunia dlm penerbangan balik ke malaysia dari cina. seorg OKU yg telah membuktikan bahawa kecacatan tidak menghalang utk mencapai kejayaan.
semoga rohnya dicucuri rahmat dan dimasukkan dalam golongan org yang beriman
Al-Fatihah

Ayah Zain said...

Salam Lie,

Pesona? bukan mrs zain punya tuh. mrs zain puna warna grey.

ayoo yo,mnta tolong sapa punya tu, bagi tau la

poning kepalo den

Che' Pit said...

hmm pun bukan cheq nyer.. cheq nya kaler hitam.. plet no pun lain.. cheq start dgn J.. ni M.. tapi kan che lie, dlm hp cheq pun ada gambar kereta yg sama.. warna yg sama, no plet yg sama, position yg sama.. hmm..

cikgu zainab said...

kete Cikgu Mas!

cikgu mas said...

salam..

confident kak nab tuuu...

manzlie said...

saLAM Rzeki..
alfatihah untuk beliau....


waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

jgn poning poning check jer dgn adik hanis tuh....

waslam

manzlie said...

salam che pit..

ohh ye ker sama ..hmmm mungkin Planduk dua serupa kot...hehehehheh

waslam

Hanis said...

salam,

hahahaha...hanis rasa cam baru sgt lg naik kete tuuuu...ahahahah....td ade kat shah alam...nie dah sampai ke makkah dah.....lajunyeee dia bawakkkk.....

hi...ayah zain....mmg gelamor lah ayah kita nie...

Ayah Zain said...

Salam CL,

yer ke hanis, mesti guna "zam zam alla kazam

cikgu mas said...

salam...tumpang lalu cik lie

mr zain hari ni kt blog cik zain ceritalah pasal kereta,,che pit n cl dah cerita pasal kereta,en zain bila pulak???moh kita story about our car..nanti kt atas jalan ada org lambai-lambai kereta kita,popular dia dari tuan dia...glomour MAS 7552 tu,,satu dunia boleh tgk tu...cik lie tgh promote Proton Persona tu..

Ayah Zain said...

Salam CL,

idea yang baik juga tu CM, tapi adake gambar keta ayah zain ni. ayahzain tau pandu kete jer hahahha, yang lain2 az tak kisah. tau jalan. Kalau gi tu, saya janji besokla, hari nak pi amik gambar kete dulu hehheh

Baru perasan pesona tu color tu idama ayahzain tau? tapi x dapat sebab tak ada dalam pasaran. huhuhhu, dah nak cepat nak kejo rebat, mrs zain amik jer color apa yang ada, maka dapatlah metalgary. dgn plat no , lor bole lupa no kete mrs zain. apa la punya laki.

yginsaf4 said...

salamm ramadhan abang manzlie itteww..

manzlie said...

salam Hanis..

ye ker ..bila ?//..biar betul...

bukan ari zam zam yer ..ni zam zam ala kazam cakap ayah zain kan

waslam

manzlie said...

salam ayah zain...

memang pun Zam zam ala Kazam...heheheh

waslam

manzlie said...

salam yginsaf..


salam Ramadahn kareem to you also..

waslam

Atikah said...

Salam cik lie...

Macam kenal jer.... kereta siapakah itu? semalam tak sempat naik jer... he..he..

manzlie said...

salam cikgu mas..

ahaaa mula mula cheq kaurkan keta nyer dulu,
pastu abru cheq kaurkan orang nyer jugak...apa macam semua PDKM setuju tak nak tengok Driver nyer...dengar cerita bekas Formula 1 tuh..dari M jugak hmm..Michell schumacherr apa nama dia...salah lah..apa dik hanis nama nyer?


waslasm

rezeki said...

Salam CL,
tak tidur lagi nampaknya, kata ibrahim pendek mlm ini kita keje overtime ha ha ha

manzlie said...

salam dik tikah...

ahhaaa sian adik taksempat naik..dengar cerita lencun basah satu abdan..takpa nanti abg lie kaurkan entry kapcai tikah lak..ok/
waslam

rezeki said...

Salam CL,
mas scumaker

manzlie said...

salam Rezeki..


dah rezeki...overtime pun overtime lahhhhh...

syukran

waslam

p/s: jangan risau cerita Kerambit dan Jagindas dah ada cuma tungu masa nak kaur jer..hehehe

manzlie said...

salam Reziki..

hahh Hanis takyah jawap ..dah hampir betui tuh...Mas schumaker....hehehheh Bravo Bro youre great thinker...

waslam

rezeki said...

Salam CL, saya tgh bayangkan siapalah yg jadi karambit dgn jagindas tu nti

Yem0805 said...

Salam Cik Lie,

Ohh keta plat Melaka..
hehe setuju CL kuar drivernya..
cmas kot?

Atikah said...

Salam,

He.. he.. Memang lencun satu badan... kena hujan terus badan tak sihat.... Alhamdulillah, pagi nie dah sihat dah....

Oh...tidak...jangan kuarkan n3 kapcai cheq...

cikgu mas said...

salam

he,he,he Mas Shumarker ????,fuuh,, ada berani nk race dgn driver tu??rezeki ni ada-ada ajer...

Cikgu tak setujulah cik lie publishkan n3 pasal driver F1 pulak,dah lari dari visi dan misi blog,ni kan blog tempat org tengok kaabah bukan tengok FORMULA 1,.sebagai one of follower saya just beri pendapat..tak payah lah,,,

rezeki said...

Tumpang lalu CL
Salam CM, CL tu bergurau je
tak perlu risau. Kan CM lebih kenal CL, seorg yg very nice person.

cikgu mas said...

salam rezeki

memang kenal,betul ..he is very nice person but kekadang nekad jugak org yer tu!!!paling ketara dia suka buat kejutan,saya rasa macam nk panggil dia "abg aji suprise"jer...tindakan dia tak boleh nk baca n agak..selalu wat saya berdebar2..tu,mengusik org no 1..org melaka kata "GEMAU BENAU MENYAKAT"...tu lah cik lie yg ku kenali...

shami2 said...

Salam CL,

Memula ingatkan adegan citer mami jarum, tadi heheheee...

Sungguh jauh perjalanan pulang CL kiter ni, dari siang bawak ke malam
begitu cepat masa berjalan...hehheh

CM, kami semua nak tengok rupa CM, ikhlas nih jujur, CL betui dak...
jgan risau...walaupun terjumpa kat luar kami semua blum tentu bole cam...hehehe..tak taulah CL kiter, dia cukup...cekap bab2 nih..

cikgu zainab said...

setuju benar keluarkan drivernya...cepat sikit azli, Kn dah tak sabar nih!

eh .. awat CM tak setuju pulak?

CM...KN setuju title yg CM suggest tu...heh2!!

Abg Mgt said...

Salam,

Jangan lupa tarikh 2/5/75 ya,
tapi dah lepas dah,
nanti kita tunggu taun depan, kita tiup lilin untuk tuan punya reta tuuuuuu....

Harap CL balik mai sini naaa, nak minta CL buat kek bertingkat2.

Ayah Zain said...

salam Cl,

Nak minta laluan:

Kepada peminat PDKM yang ada anak di ting 3 dan berhasrat nak menyambung pelajaran ke ting 4 di mrsm, tunggu iklan kat surat khaber. Tahun ni kemasukan dilakukan secara online. tak perlu pakai borang lagi cuma dapatkan pin number kat Pejabat MARA Negri, Daerah dan MRSM di seluruh Semenanjung Malaysia. Kemudian isi borang melalui internet. Pin number diberikan secara percuma bermula 28Sep. 2009. Sebulan dari sekarang. maknanya Isnin naik cuti raya tu. jangan lupa bawa kad pengenalan, surat beranak, keputusan trial PMR 2009(Sains n Math perlu lulus). Smua salinan mesti disahkan benar.

Jadi Raya nanti boleh lah habak kat jiran2, sedara mara , sahabat taulan.

shami2 said...

Salam CL,

CL inilah kawan sejati...sifat2 ayahanda terserlah..apajua maklumat dikongsi ...berkat doa CL tuh...
CL teruskan usha mu berdoa...pada kami ni jemaah PDKM nih...

cikgu mas said...

salam


kak n n shami

janganlah dok usha cik lie nk tgk CM,dah tengok nanti tak bley lupa,siang malam..terghinduuuuuu,baik tak usah.yer,anggaplah CM ttp wujud tanpa wajah dan rupa.

yelah CM mengaku,mmg tu keta CM,entah bila tuan hj suprise ni tngkap gambar,tu yg saya poning tu dgn cik lie ni,Macam@ aksi CM dia ada,dia ada teropong ajaib,agaknya.Dah mengaku ni,pada kawan2 kt PDKM kalau nampak keta tu kt jalan tunjuk signal peace tau,CM taulah tu kawan2 kt PDKM,CM akan senyum dgn senyuman semanis gula arr...jangan tertanya2 lagi...sian kt kawan2 tertanya2..

abg megat 25 tu betul dan 75 tahunnya tapi bulannya lain abg megat...pandai abg megat ni serkap2..

Noor said...

As Salam..

bukak2 je blog terus tersengeh.. cam kenal je pesona purple tuh.. pesona purple yang kehilangan kunci.. hu hu..

Cik Lie.. cheq pun setuju nak tgk drebar nyer.. la la la

psstt.. iswara tak nak tunjuk ke?? kang majuk lak adik kita.. he he

Richer Avani said...

salam sdr manzlie

eh! eh! itu plate Melaka. macam mana ada kat sana? saya macam kenal je.

kena check kat JPJ Melaka ni.

jangan2....

kereta itu pihak hotel sdr manzlie punya..

staf sdr manzlie, sapa tu...ha..

abang Samad yang pandu....

Laracroft74 said...

alahai Che Lie ni...saja je wat suspens..mula2 ceq heran jugak tgk camna kereta m'sia ada kat sana.. pastu kat atas letak gambar dlm perjalanan nk wat umrah waktu malam, kereta cikgu MAS tu siang hari... nampak sangat tu gambaq kat malaysia...tipah tak tertipu...

cikgu mas said...

salam noor

masa cheq sakan bercinta,tak dapat tgk orang tengok kereta pun jadilah,so watlah cam cheq tak payah tgk cheq tgk kereta cheq pun dah boleh ubat rinduuu,noor nk tgk cheq ka???datanglah sekolah cheq arr....tangkap gambar kereta cheq arr..

noor,meh nk mengadu perbuatan cik lie..CM ni cukuplah low profile,tak suka glamour n popular,tapi tengoklah apa cik lie dah buat???asam pedas dia dok tayang,kereta CM pun dia dok tayang kt blog yg termasyur ni,skrg kereta tu dah jadi popular sampai richer nk check kt JPJ melaka....kat Makkah pun kereta tu popular..aduiii my pesona tak sangka begitu nasibmu...

Noor said...

My Dear CM..

usahlah dikau bergundah gulana.. apalah sangat gambar asam pedas dan pesona itu.. bak kata mu jua.. tak dapat tgk org.. tgk gambar asam pedas & pesona pun jadilah..

psst.. wajah cikgu.. sentiasa dihati hamba.. 'wajah kesayangan hamba'.. he he.. lagu hail amirlah pulak..

kak jose said...

salam..

surprise! dah agak dah mesti ade org yg gelabah ni!

bile tengok plat pesona tu memang kakak dah agak tentu cikgu mas yang punye!

apa macam? kakak sokong sgtla kalau cl nak keluarkan empunye kete tuh!

cikgu zainab said...

salam

hah...kan CM dah ngaku ketenya!

asam pedas dah tgk...kete dah tgk...CM bila lagi nak keluar kat sini?

jangan tunggu lama2 ya azli...kami semua dok tunggu CM!!

Kak As. said...

salam,

alamak persona dah smpai kat Mekah... hebat hebat.
tapi.... tuan punya kereta lagi hebat. tahniah CM.

lepas ni tentu CL kuarkan gambaq tuan punya kreta tuuu. cepat sikit CL na. kik,kik,kik,....kah,kah....

Ayah Zain said...

Salam cl,

Meriahnya rumah cl dari pagi. Yerlah kan. Rumah AZ sepi jer tak ada sapa nak mai. heheheh

ooooooo, dah mengaku tuan punya pesona blueberry idaman az yer. Tak payah la nak p check kat JPJ Melaka lagi hehhe.

tak CM dah orang berkenan tu, layan jer.

CL mrs zain tengah buat kek cokelat kat dapur. Nak hantar kat hang, alamat atk ada pulak

Hanis said...

salam,

hahahahaha....hanis dok gelak aje dr td....tak sempat nak buat komen...huhuhuhu....bz laa pulak arini...

ayah zain...hanis dah di pesan..hanis jgn bersuara ...hanis kene tolong akak...kalau hanis nak naik kete akak lg, hanis jgn banyak cakap...nanti akak tanak bawak dah hanis...huhuhuuh....so, hari ni hanis kene zipppp mulu....huhuhuhu....kebetulan belambak lak keje arini...huhuhu...
kak mas nak tau dak...dr aritu...kalau hanis tengok kereta colour tu kat jalan hanis mesti nak tengok plat kete dia....hahhaha...nak get ready lambai2....tp tak berani racing...takut...
(td hanis tersalah upload gambar...hanis dok terdengar2 org dok jerit panggil hanissss...huhuhuuhu....tba2 sungguh...tak sampai 2 minit...telephone hanis berbunyiii...ngeriiiiii)

Kak As. said...

salam,

nak tahu siapa sebenornyer tuan punya kreta persona tu ??

jangan silap na,
tapi macamana CM p mengaku persona tu dia punya.

plet tu MAS. ( Megat As ). kalau tak percaya tunggu CL kuarkan gambaq tuan kreta tu.

tak pa CL kak as izinkan, N3 esok na. tak sabaq nak tengok gambaq kak as bawa kreta tuuuu.. huhuhuh

Ayah Zain said...

salam,

oooo, tu yang CM warning tadi tu. Ingtakan warning pasal jauadah yang x sudah2 tu. hehehhe.

sorang panjat bendul, sorang panjat bendul.

Betul kak as, kita tengok siapa yang kuar dari kete tu. sebab mas tu megat+as. hahha,

ijoismart said...

Tk AZ di atas info tu. Nk tanya sikit UKKM tu depa dok tanya apa ya. CL jgn marah ya, tumpang lalu.

CM bila nk kuar pic dlm PDKM. Ramai permintaan. Tak percaya tanya depa semua, kan

Ayah Zain said...

salam Ijoismart

UKKM ialah Ujian kemasukkan Ke MRSM.

Tahun ni depa buat online guna komputer. Ujiannya dalam bulan disember nanti.

Borang akan kuar pada 28 Sep. Naik sekolah lepas raya (isnin) pegi la ke Mara negerim mara daerah atau MRSM yg berhampiran utk dapatkan pin number secara percuma.

Marilah ke rumah AZ. hari ni mrs zain buat kek cokelat. dah siap dah. Dia buat khas untuk tuan rumah manzli ni. yg lain jgn jeles

ijoismart said...

Mesti CL terliuq plak dgn kek tu.

Che' Pit said...

salam..

hmm nak menyampuk sikit.. kalau mmg dah berhajat nak masuk MRSM, suh depa prepare untuk UKKM tu.. sbb selain keputusan PMR, keputusan UKKM tu penting utk diterima masuk ke MRSM.. lagi tinggi markah UKKM tu, ada peluang tuk masuk ke MRSM PKP (program khas pendidikan) kira MRSM elit.. ada 3 jer kat MRSM Tun Ghafar Baba (dulu nama MRSM Jasin), Taiping dgn Pengkalan Chepa..

Che' Pit said...

hmm ijoi..

CL tak makan kek coklat lah.. rugi kan.. mrs zain buat sedap tu..

cikgu mas said...

Salam

Aaah,betul sangat tu,maaf kan saya k.as mengaku pesona tu milkku,terlupa MAS tu (Megat +AS)..wooi selamatttt den..


dahlah semua kawan-kawan(kak n,kak kose,ihoi,shahmi dll),janganlah dok usha n pujuk cik lie,saya tahu dia cair bila dipujuk,cik lie jangan arrr,ingat janji hidup mati kite....cepatlah !!!!cik lie tamatkan kisah kereta ni,demam gelabah cheq dah sampai ni...

shami2 said...

Salam CL,

CM, jgn susah2 ...kita OK..hehehhe
CM tak izin kita redha..

anak2 kan ada lelaki n perempuan juga..bak kata ...bagaimana rupa kuih macamtulah acuan dia...

p/s: CL jgn duk paksa CM tu..haha sian kat dia ..."BIAQLAH RAHSIA "

manzlie said...

salam Cikgu...

hmmm harinih semua nak tengok spa Driver mas schumacher tuh..? camner leh tak sya buat entry driver tuh..ramai duk email and mintak nih cikgu....richer pun siap nak p check kat JPJ melaka..hehhheee..depa semua ghindddu nak tenogk driver Pesona tuh..smada Kak As = Abg Megat or Mas Schumaker...ok lah kalau semua setuju cheq leh kuarkan siapa Racer women tuh..?heheheh

waslam

cikgu mas said...

Salam...

DENGAN TEGASNYA,,,CM BERITAHU ...TAK BOLEH!!!!!!!!,CM TAK SUKA INTERFRAME...OK


P/S:PD KAWAN2 SEMUA CM MINTAK MAAF,CM SAYANG SEMUA,NANTI JIKA DIIZINKAN ALLAH,KITA SEMUA DAPAT BERJUMPA CIK LIE DLM BLOGGER GATHERING CM AKAN MUNCUL DGN SENDIRINYA,BUAT MASA NI BIARLAH CM JADI MISTERI....

CIK LIE NI PENDIRIAN CM...HARAP USAH DITANYA LAGI...

Ayah Zain said...

sALAM,

ERMMMMMMMMMMMM, NI BETUL-BETUL, MBUKAN MAIN-MAIN: COBAAN

manzlie said...

salam SEMUA PDKM,

kalau you all nak tau , hari Isnin depan ada satu Kejutan dari sya tau...so Jgn lupa nanti buka blg PDKM nih pada hari Isnin nohhh..


waslam

manzlie said...

salam Ayah Zain..

Bukan Co Baa Ann....Ni Duu gaaa aannn.....

waslam

manzlie said...

salam ayah zain...


aduhhh cheq tak makan coklat lah...rugi noohhh...mesti Bst mrs zain buat kek tuh


waslam

Atikah said...

Salam cik lie...

kejutan apa tu? tak sabar menunggu minggu depan.. :)

ijoismart said...

tk che'pit

manzlie said...

salam atikah..

sabar lah dik..tunggu masa dan harinyer...heheh

waslam