MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 29 August 2009

" Muratabak...."

Salam from Makkah....malam tadi selepas jer Solat Terawih...aku pun pergi kat bawah restoran D saji and order Murtabak...hmmm tekak dah teringin nak makan jadi aku pun beli lah sekeping sr10 as per pitcure above...lepas lah rindu makan murtabak walaupun rasa nyer tak seberapa yang di harapkan...syukur alhamdulilah...

44 comments:

Che' Pit said...

coooop.. no 1

Che' Pit said...

salam,

heheh kali ni ayah zain, hanis, imran paris n cikgu mas lambat.. cheq lah pegang takhta raja pecut mengalahkan usain bolt dgn asafa powell, haha..

rezeki said...

Salam CL,
Alhamdulillah, dapat juga makan murtabak walaupun tak sesedap kat msia. nti kalau CL balik, boleh makan murtabak yg terkenal kat kg melayu.

p/s : raja pecut baru ketegori ...

Azemi Ali said...

Salam CL,

Mahalnyer murtabak..baik CL masak murtabak dan jual... kat sana tak ada bazar Ramadhan kah?

Ayah Zain said...

Salam CL,

Best murtabak tu. Sedap.

Hello CP, AZ tak kisah no 1 tu, tapi kalau rezeki, tidak tolak punya. Betul tak che Rezeki.

Atikah said...

Salam...

mak oiii... cheq bukak masih kosong... tiba2 time nak komen dah bersusun...

pijal hang pun dok berlumba ka...

Atikah said...
This comment has been removed by the author.
Atikah said...

tahniah pijal... hang juara...
Tenet lembab... dekat 1/2 jam baru leh anto komen... hu.hu...

Noor said...

As Salam..

wow pijal.. raja pecut terbaru.. tahniah.. misti dok tunggu depan pc..

kalau kat KL.. rasa nyer murtabak yang paling best ada kat Rest. Ismail kat taman tun.. berderet org beratur untuk membeli bila bulan ramadhan.. apa2 pun, bolehlah tu cik lie.. daripada tak ada.. he he

rezeki.. pijal raja pecut kategori bawah 15.. (up sikit dr hanis) he he

Ayah Zain said...

Salam Semua,

kat muar, ada satu kedai jual murtabak singapura. yum, yum yum, best. Atikah n noor tak mahu jengok AZ ker. jom le

Atikah said...

kak noor,

bukan dok tgu depan Pc... nie mesti pijal dok refresh stiap 5 minit nie... nk pegang title juara pecut baru....

Atikah said...

Salam Az...

AZ pun dok tayang murtabak gak ker? jap-jap... nanti cheq ziarah ayah zain...

rezeki said...

Salam CL,
apa kata hadiah utk raja pecut PKDM murtabak dgn roti tamis .tapi mesti made in Makkah.

p/s : noor, saya up sikit lagi 15 setengah

CZ, kat muar tu di tanjung agas, restoran murtabak singapura

Ayah Zain said...

salam,

Ya betul kat Tg Agas. memnag berbaloi-baloi

Ayah Zain said...

salam CL, tumpang lalu

Atikah, bukan tayang murtabak tapi ........ lu tengok la sendiri

Atikah said...

Salam AZ,

Alahai... tak dapt cheq nak tgk ler... tak boleh masuk... tapi blog CL boleh lak.... nanti saya cuba lagi...

bonda said...

salam cik lie, bila nak makan nasi lak atau xder jual kt dsaji tu.nasi beriani kambing ker??

Ayah Zain said...

salam

hahah, atikah, usaha pasti jaya.

Salam sejahtera kat Bonda, apa kabar, hari apa menu berbuka bonda

bonda said...

salam az,makan kuah tempoyak n ikan masin....

Che' Pit said...

salama Atikah, bukan nye duk ngadap pc, tetiba rezeki mlm ni.. terangsang tgk usain bolt menang emas lagi, hehe..

hmm Kak noor dgn che rezeki, ada ke patut bawah 15.. cheq ni leh kata kategori laki org dah, cuma bini je tak terkejar2 lagi, huhu..

hmm ayah zain dn che rezeki, yup kat tanjung agas restoran murtabak singapore tu.. dekat je dgn sekolah lama cheq (yg depan sekolah tu ada kubur lama, huhu)

KAMATO said...

Nanti kalau saya pi situ, saya tolong tebaq murtabak untuk cik li

syahbandar87 said...

knp bang,rasa dia mmg x sme lansung ke nga murtabak tmpt kte ke?nmpk gmbr tu cam dh sme dh.hehe..saudara sy ckp murtabak kt sne sedap.hmm.laen orng laen citarasanya kn

Atikah said...

Salam AZ,

patut ler susah nak masuk umah AZ, ada tol gak cam umah hanis... PC saya nie, kalau ada tol tu susah nak masuk cikit... tak tau ler apa masalahnya... pC cap ayam kot... he.. he...

bonda said...

salam,bila cik lie balik mesia makan ler puas-puas murtabak kt sini...tapi rasanya murtabak tu dari mana hah..???

Ayah Zain said...

Salam,

kesian Atiqah. Nantila ayah zain buang tol tu. heheh

cikgu mas said...

Salam

wah che pit cayaa lah....nacam tak caya jer..

Cik lie perasan tak something???kite punyer noor ada waktu malam lah...dia pi motong gotah malam2 ni ker,,,best kan noor ada malam2 ni...cikgu rasa estet dia dah tukar shif lah..hepi i..

noor tapau kan cikgu murtabak taman tun tu...kata sayang cikgu leh kan???

nak pantun ni,,

cik lie pi beli murtabak
sapa awek cik lie bila nk habaq?

hehehehe,sorri cik lie melaluut pulak...

||alis|| said...

salam..

try murtabak maggie :P

manzlie said...

salam ...

taniah..juara baru blur ribben..

waslam

manzlie said...

salam Rezeki..

inysalah nanti sya balik sadura belanja yer kat akg melayu..leh tak?

waslam

manzlie said...

salam Azemi..

sini mana ada bazar ramandan..depa semua sedekah kasi free jer..

waslam

manzlie said...

salam ayahzain..

come on ayahanda Beat It..


waslam

manzlie said...

salam dik Tikah..

depa duk kejar gelaran Raja Pecut tuh..


waslam

manzlie said...

salam kak Noor..

nanti balik kl leh lah belanja cheq noohh..mertabak tuh..


waslam

manzlie said...

salam ayahzain..

jgn lupa nanti belanja kita jugak mertabak tuh


waslam

manzlie said...

salam Bonda..

dah seminggu sya pose takmakan ansi...aduhh ghinduu lah...


wasalam

manzlie said...

salam Kamato..

benar kah kata kta mu ituh...cam tak caya lak??


waslam

manzlie said...

salam syah..

adikk memag tak sedap lah mertabak sini...kl lagi best..

waslam

manzlie said...

salam Rezeki..

ada hadiahnyer..tunnguu ar saya balik nanti..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

Ni Jawapan pantun mu...:

Murtabak beli kat kedai D saji
Sekarang ni belum ada lagii..


waslam

manzlie said...

salam kak Noor..

hmmm dah amsuk shif malam ker motong gpotah tuh...heheheh


waslam

manzlie said...

salam Bonda..

beli kat d saji..kedai bawah tuh..

waslam

manzlie said...

salam alis..

mertabak maggie lagi sedap kan..

waslam

gebu said...

Ni Mesti Masak dengan Kaki..!!
Dok buat business kat Tanah Suci tapi tetepppp tak Ikhlas....

Zairul-Tanzania...

Hj.Sabri said...

Saya warga FELDA tapi semasa di Mekah pada 22/8/09 hingga 30/8/09 yg lalu saya tak jumpa pun D'Saji. Hajat memang nak rasa makan kat situ