MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 1 September 2009

" Umrah......."

Salam from Makkah kepada anda semua, hari ni setelah selesai urusan kerja ku di Hotel aku pun bersiap sedia untuk keluar menunaikan Umrah untuk arwah teman baik ku Rokiah Ahmad. Keadaan di Haram pada malam tadi jam 3.30 pagi masih lagi penuh sesak di Dataran Kaabah, begitu ramai Jemaah...saya ternampak bekas Perdana Menteri Pakistan Mr Pervef Musaraff....
Di tingkat satu kawasan lalaun Sa'i untuk orang kurang Upaya dan Uzur, cantikkan...

Itu lah dia Keadaan Bukit Safa yang baru..di kawasan ground floor, sudah siap sepenuhnyer 4 tingkat perjalanan Sa'i di sini..alahmdulilah
Permandangan dari tingkat 1 ke bawah ground floor kawasan Bukit Marwah ramai para Jemaah duk berdoa memohon ampon pada Illahi...syukur...alahamdulilah..



46 comments:

cikgu mas said...

SALAM

LOMPAT SI KATAK LOMPAT
NO 1 CIKGU DAPAT,,

Imran Paris said...

CM...saya mmg saja nak bg CM dulu ssb takut CM majuk pas tu kata saya tak gentlemen pulak....

En Li...ramainya jam 3 pg pun ramai ye

manzlie said...

salam cikgu...

satu dua tiga empat..
no satu cikgu dapat


waslam

manzlie said...

salam Imran...

memang ramai skg..dah asuk ke Fasa kedua kan..jadi ramai sungguh nih..


waslam

khairyn said...

salam

haish! ni yg rasa macam tak sabar ni huhuhu

cikgu zainab said...

salam azli,

Alhamdullilah...selamat menunaikan ibadah umrah lagi.semoga ibadah adikku diberkati Ilahi.

manzlie said...

salam Khairyn..

jom , dtang sini ...kaabah mengamit memori kita semua...


waslam

manzlie said...

salam kak Nab..

alhamdulilah...semoga allah swt menerima doa doa kita semua..

waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Indah, nyaman, terharu mengamit kesana rupanya......

Jgn. lupa email saya.

TQ.

Ayah Zain said...

Salam Lie,

Dah siap sepenuhnya bukit safa tu yer.

lompat si katak Lompat
CM tangkap abamg samat

manzlie said...

salam Hilmy..


jgn risau..insyalah akan sya email yah..


waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

dah siapa dah..95%...cuma tinggal dressing jer ni..

waslam

rafidi said...

Salam tuan haji
Alngkah bertuahnya dapat bekerja sambil beribadat.kebesaran Allah di depan mata & hati.Ni'mat Allah yang manakah hendak didustakan.Alhamdulillah...alhamdulillla. Tolong doakan saya sekeluarga dapt memijak rumah Allah yg tua itu lagi dan lagi dan lagi dN LAGI.aMIN.

manzlie said...

salam rafidi..

insyalah..kan sya titpkan doa kiriman saudra tuh..


waslam

Noor said...

Salam CL..

semoga Allah mencucuri rahmat keatas roh arwah rokiah bt ahmad.. dan memperolehi pahala umrah yang dikerjakan.. dan juga semoga Allah merahmati dan memberkati CL yang sentiasa sudi menolong insan lain...

lompat sikatak lompat
no 1 asik cikgu je yg dapat

katak lompat diatas kerusi..
aik?? cam ada konspirasi..

ngeh ngeh ngeh

Hanis said...

salam,

seronoknyaaa kalau dapat berada di sana....semoga Allah sentiasa memberkati usaha abang dalam membantu orang lain....

kak mas...tahniah berjaya melompat walaupon dok sakit gigi....

Imran Paris said...

Hanis...saya tau ratu Balapan tu sakit gigi...tu yg saya bg laluan utk golongan org upaya...tak gitu CM, hehehehe. Napa sakit gigi tu CM, terlebih mkn ke atau dah frust tak dpt jd buaya lg...

adam said...

Salam dari Kota Bharu Abg Lie,

bestnya dapat sama2 bersolat jemaah & tawaf di alHaram ini. semoga dipermudahkanNYA utk kita semua utk hadir disini.. & semoga abg Lie selamat menjalani ibadat puasa disana. jgn lupa doakan kami disini yer..
insyaAllah, kalau saya ke sana, saya akan ziarah abg Lie.

manzlie said...

salam kak Noor..

hmmm ada ker konspirasi..takde eehh...si cm tuh asyik duk depan pc jer tu salh dia dah tau time bila sya akan baut post entry..

jgn mareee yer..


waslam

manzlie said...

salam Hanis..

ye ker cikgu mas tuh sakit gigi..
hmm sakit gigi ubat nyer cabut jer...heheheh


waslam

manzlie said...

salam Imran..

ratu balapan sakit gigi sebenrnyer....kalau cabut nanti takda lah boye yang bergigi kan..

waslam

manzlie said...

salam adik adam..

semoga adik akan sampai jua kesini nanti..dan jagn lupa ziarah lah abg lie disini yer..

waslam

Ayasu Kuro-Obi said...

Dah siap ye tempat Saei baru tu... Mei lepas saya ke sana masih construct dan batu bukit pun ditutup (frust...)

Nak kena kerja keras sikit dan berdoa rezeki supaya dapat ke sana lagi.

Blog Cik Li harap dapat maintain yer...

sonata anak kancil said...

saya rindu nak ke sana lagi....InsyaAllah akan mengunjunginya lagi...

manzlie said...

salam sonata..
insyalah nanti akan kesini lah semuala cik sonata kita yer..sya doakan..


waslam

manzlie said...

salam ayashu..

insyaalah jgan risau...sure maintain punya..hehehe


waslam

perantau.tt said...

bro azlie.. cadang nye nak buat umrah wiken ni insya Allah.. turun naik bas ramai2 org riyadh.. ade rezeki leh kita jumpe ek..

brother kita sorg lagi tu tak balik keje lagi ke? heh

manzlie said...

salam Perantau..

alahamdulilah...boleh lah jumpa nanti..insyalah...

dah kerja dah dia..

waslam

Ayah Zain said...

Salam Lie,

adah Bekas PM Pakistan itu vvip yang dimaksudkan.

silversarina said...

Wah, 4 tingkat dan cantiknya tempat saie tu, InsyaAllah bertambah mudah dan selesa mengerjakan umrah.Ni yang buat lebih bersemangat untuk ke sana lagi InsyaaAllah.

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Ana lihat , baca dan copy, no komen. hehehe.
Selamat berpuasa.

manzlie said...

salam ayah zain..

ahaa..dia lah org yer...

heheheh

waslam

manzlie said...

salam kak Sarina...

dah cantik dah..malam tadi depa dah bukak kat bahagian atas sekali..cantikkk dgn lampunyer


waslam

manzlie said...

salam Leenoh..

alhamdulilah...ok , takda masah..heheh


waslam

rezeki said...

Salam CL,
alhamdulillah, semoga rohnya dicucuri rahmat. Cantik tempat saei tu, insyallah dpt menampung jemaah yg semakin ramai terutama dlm musim haji, semlm pun dlm paper mengatakan 90% LRT Arafah-Mudzalifah-Mina dh siap, betul ke CL? Stesen terakhir di Mina di tkt 4 jamrah.

p/s :Noor,IP,CZ ,smlm kata sakit gigi spi rasa nk lempang org je, pagi ni dh melompat hi hi hi.
Tahniah CM (BMV)

masni qisrine said...

salam,
masa sy p belum siap lg ni
cantiknya

Kak As. said...

salam ramadhan kareemm,

begitulah bila tiba ramadhan manusia berlumba2 beribadat.

cikgu mas said...

Salam rezeki


huhuhu rezeki,apa BMV (baru masuk veteran)hehehe tak rela,,,cik lie tu,dia rela..(PV)..ada2 ajer rezeki ni..

manzlie said...

salam Rezeki..

hmm lrt...? 90%..?
mana ada ..lum lagi aar...nanti sya cheq ...
ok
wasalm

manzlie said...

salam Masni..

ahaa sekarang dah siap dah...cantikkk


waslam

manzlie said...

salam Kak As..

alhamdulilah dah ramai dah ni jemaah dtg...
seronok tengok..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

amboi nama ku pulak di abwanyer...hhhhhuhh...



waslam

rezeki said...

Salam CL,

kalau belum mcm mana dh keluar kan surat khabar malaysia ni. 2-3 hari lepas.

rezeki said...

Salam,

CM apa pulak PV itu, tak khatam lagi saya ni kategori tu

manzlie said...

salam Rezeki..

hmmm entah lah..nanti sya cuba siasat dulu yer..

waslam

AbbotCottage said...

Allhuakbar....terkedu untuk berkata-kata. Syukur alhamdulillah...