MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 20 September 2009

" S E L A M A T H A R I R A Y A "


66 comments:

ibu,mommy,mom... said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

manzlie said...

salam Ibo,Mommy,mon...

SELAMAT HARI RAYA

MAAF ZAHIR BATIN..


WASLAM

KUNTONG said...

سلامت هاري راي عيد الفطري معاف ظاهير باطين دري كونتوع باتو فهت.

Kak As. said...

SELAMAT BERAYA DIBUMI BARAKAH.

smogs ramadhan ini bukan yang terakhir buat kita.

cikgu mas said...

salam

andainya tangan haram berjabat,wajah tak sempat bertatap,lantaran jarak jadi halangan,setidaknya kata masih dapat diucap,jari disusun memohon maaf,untuk segala dosa dan khilaf,..

Anak pak imam makan lepat.
makan lepat sambil melompat
Nak hantar kad raya rasa tak sempat
Ucap dan senyum diblog,ok what??


selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batiiiiiinnnn....

arulz_adnan said...

kullu amin wa antum bikhair..taqabbalallah toatakum...

selamat hari raya maaf zahir batin abg...moga berbahgia di hari lebaran..

rezeki said...

Salam CL,
selamat hari taya , maaf zahir batin. jgn cl bersedih ia, nti kojap lagi chek sampai masa solat, psl kitakan solat mengadap kaaba yg sama, ngeh,ngeh,ngeh

ppppsss baru spi muar dr kl, highway jammed

Hanis said...

Salam abang,

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin....

Ayasu Kuro-Obi said...

من العائدين الفاءزين وكل عام و انتم بخير

baz said...

selamat hari raya maaf zahir batin

KSPulau said...

Salam....
Sy pun nak jugak ucapkan Selamat Hari Raya buat En Azli.... Moga berada di bumi barakah akan sentiasa menambahkan ketaqwaan kepadaNya.

p/s : Apsal panjanggggggggg jer maaf batin CM tu aaarrrr? konfius lak..ehehhh

pok lie said...

CL,

Selamat Raya & maaf zahir batin.

rosebali.

noniey said...

selamat hari raya..
maaf zahir batin..

Zaitun said...

Selamat Hari Raya.

khairyn said...

salam

kullu am wa antum bi-khair

Eid Mubarak!


Glasgow
1 syawal 1430

Ayah Zain said...

Salam Manzlie,

Selamat HRA,MZB. Smoga Allah menerima amalan Manzlie dan amalan AZ.

Kepada semua peminat PDKM, selamat pagi dan salam ceria. Ceriakan hari-harimu di pagi kedua Syawal. Tentunya hari ini kalian akan menyambung lagi majlis menziarahi sanak saudara, rakan taulan.

Ayahzain berpesan agar berhati-hati dijalanraya bukannya takaut kena sama OPS yang tak maaf tetapi musibah kemalangan jalanraya. Anda mampu mengubahnya.

Kepada Manzlie, CL tidak kesunyian di pagi raya kan kerana kami sentiasa bersama di hatimu. Kalau sunyi, ada rasa hiba buka PDKM, kami ada dan sedia menceriakan hari-harimu.

(manalah nak sayu kot, tetamu hotel ramai yang hendak dilayan,ngeh ngeh ngeh. kirim salam samad buah hati CM yer)

Ustaz Nazmi said...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri... Maaf Zahir Batin...Harap Che Lie sihat kat sana...

IBAN MUSLIM said...

Salam Aidilftri...Maaf Zahir dan Batin...

Abg Mgt said...

Salam,

SELAMAT HARI RAYA , MAAF DZAHIR/BATIN.

SEMOGA CERIA SELALU......

UmmuAdam said...

Salam Cik Lie,

Diam tak diam dah pun ptg hari raya ke 2. Masih tak habis tetamu yg dtg dan urusan ziarah menziarahi. Masih ada satu hari lagi esok sebelum pulang semula ke Shah alam.

Agak sunyi sepi blog ini bila ramai yang sibuk berhari raya. Untuk kali yang keberapa....saya ucapkan SELAMAT HARI RAYA, semuga Cik Lie sentiasa bahagia di hari yang mulia ini.

Imran Paris said...

En Li....salam lebaran dr kami sekeluarga di perantauan. Teruja saya semalam dapat mendengar suara En Li utk kali pertama melalui telefon pagi2 Syawal....moga persahabatan kita kekal dunia akhirat. Salam Syawal jua buat Ayahanda Bonda. Maaf Zahir dan Batin

suarahati salmie said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri,,semuga bahagia walaupun berada nun jauh di perantauan..

MAAF ZAHIR BATIN
daripada Kak Mie Kuantan

manzlie said...

salam Kuntong..


Selamat Hari Raya...

Maaf zahir dan Batin..

manzlie said...

salam Kak As..

Selamat Hari Raya,
maaf zahir dan Batin..

waslam

manzlie said...

salam adik Arulz...


Selamat Hari Raya aidilfitri...
maaf zahir batin..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

Selamat Hari Raya noohh..
maaf zahir dan Batinn..

wlsam

manzlie said...

salam Baz..

Selamat Hari raya aidil fitri..
maaf zahir dan Batin.

waslam

manzlie said...

salam Adik hanis..

Selamat Hari raya..

maaf zahir batin..

waslam

manzlie said...

sa;lam Rezeki...

Selamat Hari Raya..maaf zahir dan Batin..

hati hati di jalanraya...


waslam

manzlie said...

salam Ayasu..

Selamt Hari Raya..aidil fitri..

waslam

manzlie said...

salam zaitun..

selamat hari raya..
maf zahir batin..

waslam

manzlie said...

salam Rosebali..

Selamat Hari raya....
Maaf zahir batin..

waslam

manzlie said...

salam Noniey..

Selamat Hari Raya aidilfitri

waslam

manzlie said...

salam Khairyn..

Selamat Hari raya aidil fitri..
maaf zahir dan batin..

waslam

manzlie said...

salam Imran..

ohh ye ekr..alhamdulilah...

Selamat Hari Raya ..
maaf zahir dan batin..

waslam

manzlie said...

salam Abg Megat..

Selamat Hari Raya aidil fitri..

maaf zahir dan batin..jgn lupa poskan sya ketupat nohh..

waslam

manzlie said...

salam Ayah zain..

mekasih atas ingatan ayah tuh..

Selamt Hri Raya
Maaf zahir dan batin.

waslam

manzlie said...

salam suara hatisalmie..

Selamat Hari raya aidil fitri..
terimakasih atas keperihatinan saudari tuh..

waslam

manzlie said...

salam Ustaz Naazmi..

Selamat Hari raya aidil fitri..
maaf zahir dan batin..

waslam

manzlie said...

salam Iban mUslim..

selamat hari raya..
maaf zair dan batin..

waslam

manzlie said...

salam KS pulau..

selamt hari raya..
maaf zahir dan batin..

tul kan kenpa panjang tang batin tuh kan..?


waslam

manzlie said...

salam Ummu adamm..
benar tuh..waktu brlalu begitu cepat kan..
Selamat hari raya aidil fitri..
Maaf zahir dan batin..

waslam

norman said...

Salam aidilFitri buat Azlie yang di perantauan.Kami Raya stail Malaysia ler...
maybe you can share your Raya experience and food you have there...

Asnija said...
This comment has been removed by the author.
G said...

Salam Cik Lie..

Salam Aidilfitri..Maaf zahir batin. Harapnya raya Cik Lie kat sana , walaupun sorang²..tetap meriah jugak mcm kami semua kat sini. Alhamdulillah..Apa la agaknya juadah kat sane ye?

Jom start puase enam pulak..:)

Ummi Wafa (UW) said...

Eid Mubarak! Kullu 'am wa antum bi khair! Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin.

Terima Kasih Cik Lie untuk pertemuan pertama kami sekeluarga dgn CL pada malam yang penuh syahdu (malam 1 Syawal 1340H) Pertemuan yang tidak dirancang dimana UW juga bertemu muka dengan Ayahanda & Bonda yang juga ketika itu ingin meraikan kemenangan di bulan yang penuh rahmat bersama CL. Semoga ukhuwwah ini berpanjangan dan diberkati olehNya.

Sebelum kami pulang ke Yanbu pd pg raya, kami sempat mengunjungi rumah terbuka salah seorg teman yg berkerja & menetap di Makah juga. UW sempat bertanyakan isterinya di mana mereka selalunya mendapatkan stok2 bhn mentah, katanya dekat area "Masjid Kucing" (lupa nak tanya nama kedai tu) ada kedai indonesia yang menjual pelbagai keperluan utk masak, yang pastinya cili kering pun ada. :D

KAMATO said...

Selamat Hari Raya, Maaf zahir dan batin, semoga kita diketemukan ramadhan akan datang

manzlie said...

salam Kamato..

alhamdulilah..Selmat Hari raya , maaf zahir dan batin..semoga kita diketumukan jugak di tahn hadapan insyaalah..

wslam

manzlie said...

salam Ummu wafa..

alhamdulilah..satu pertemuan malam rayab yang tidak di rancangkan...gembira kita semua pada malam tuh...at least better than last year lah...
terima kasih leh kerana sudi menlawat sya pada malam raya tuh..

syukran

waslam

manzlie said...

Salam DAtin Asnija..

alhamadulilah...seronok dia beraya di puchung yer..dekat dah dgn rumah sya tuh bandar Kinrara..heheheh
yup...jgn bagi cm tau strawberry tat sya..nanti balik saya amikk nohh..
sampaikan jugak salam syang saya pada adik nishaa..mak dan abah Datin..Saya doakan semoga mereka panjang umor dan dapat memeperbanyakkan ibadah pada allah swt..insyalah.Semoga allah swt memeberkati kita semua...
Salam Selamat Hari Raya dari saya yang jauh..

waslam

manzlie said...

salam G..

hmm tak tau lah apa juadah beraya disni..sebab tak pergi kemana pun cuma ada di pagi raya jer..nanti saya paparkan yer di next entry..harapa sbar..
Selamat Hari Raya G..

waslam

manzlie said...

salam Norman..

alhamdulilah..saudra selamat meraikan Hari raya hari yang mulia..

camner rendang tuh..ada lagi tak..mai lah post kat sini..hehehehe
nantisaya paparpkan suasana berhariraya disini yer..

walsam

Ayah Zain said...

Salam Manzlie,

Semoga Allah merahmati anda, dipanjangkan umur, disihakan tubuh badan, dimurahkan rezeki seluas-luasnya dan dipermudahkan jodoh. Amin-amin ya Rabbal alamin.

p/s walaupun x dapat call macam IP dan Datin tapi terngiang2 juga suara azli kat hp az.

puteri said...

من العيد والفائزين
كل عصر وانت بخير

manzlie said...

salam Puteri..

Selamat hari Raya aidil fitri..

maf zahir dan batin

manzlie said...

salam ayahzain..

mekasih atas doa ayah zain ituh...

takpa nanti sya call yer...

waslam

Ayah Zain said...

Salam Manzlie,

yer ke nak call, ada nombornya ke, ngeh ngeh ngeh.

Tapi mana tau kan, tiba2 az dapat panggilan drpda mekah.

manzlie said...

salam ayah zain..

adalah , kita pakai satelite jer trace no hp ayahzain..heheh

waslam

Asnija said...
This comment has been removed by the author.
Ayah Zain said...

Salam Datin,

ngeh ngeh ngeh, saya pun tahu satelite tuhh. Anyway az dah bagi dah no az kat emel dulu, either u remmember or not, i don't know.

Masih belum bersedia n3 baru ke ni. tak sabau nak tau suasana raya kat Haram tuh.

cikgu mas said...

salam

iyerlah ayah zain tak sabau benau nk nunggu entry baru keluau ko,bila nyer ni,org melaka nunggu ni...

satelit bola 7 pada bola 8,CM pun ada no ayah zain,Cm guna satelit gak..berjasa betul satelit tu..

tak boleh bersabau dah ni...dah 3 hari tak berkejau tempat pertama..

manzlie said...

Salam DatinAsnija...

salah tuh..satelite tuh sebenarnyer di dalam email sya lah..bukan pada sesiapa...ayah zain ada bagi dulu lah..hehehheheh

syukran

walam

manzlie said...

salam ayah zain..

Laa awat pecah lubang ayah zain nih..hmm kan cheq ada no tuh..heheheh sabar nohh entry baru nanti...duk edit nih..

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas...


ishh ishh isshh cikgu nih..tak menyabar lak..dah nak jadi ratu trek balik ka.intenet dah ok ker tuh...heheheh

wasalam

cikgu zainab said...

Selamat Hari Raya. Maaf jika ada akak terkasar bahasa sewaktu kita berYM.

Lewat akak hantar ucapan...sibuk + internet problem.

Semoga adik akak terus berbahagia di Kota Suci.

manzlie said...

salam akak Nab..

Tiada apa yang perlu sya maaf kan kepada semua pembaca blog sya...tiada rasa kecil hati atau terguris pun...

Selamat hari raya kak Nab..

waslam