MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 12 September 2009

" Teringin nasi..."

Malam tadi jam sudah hampri 12.00malam aku terlalu teringin untuk makan nasi..jadi ku pergi jer kat bawah tuh di D Saji Felda gerai....nampak lak rendang daging dah terliuq nak makan..jadi aku pun order nasi separuh letak daging rendang seketul tuh dengan sayur sikit. sr10 harga nyer...punya lah hepi...bawak naik atas bilik...then terus makan sebab duk rushing nak pergi solat Tahajudd yang akan bermula jam 1.00 pagi...tapi bila ku rasa makanan tersebut..hhhhhmmm alahmdulilah lah...syukur pada allah swt kerana aku masih boleh dapat apa yang ku hajat kan..syukran..waslam

P/s; Saudara Safiudin, tuh lah nasi yang saya makan malam tadi...

49 comments:

cikgu mas said...

salam

teringin jugak nak no 1 dapat tak??

Hanis said...

salam abang,

Alhamdulillah...dapat juga melepaskan rindu selera orang kita...

manzlie said...

salam cikgu mas...

satu dua tiga empat.
NO satu cikgu cepat.....


waslam

manzlie said...

salam adik Hanis..

boleh lah..asal nasi..hmmm

trak serupa rendag dik

waslam

manzlie said...
This comment has been removed by the author.
Hanis said...

abang, kira mmg rezeki abang...awal lg dah dapat makan rendang...kami kene menunggu next week laaa baru merasa.

cikgu mas said...

salam

hanis jgn jeless arr,tak cukup kuat pecut yer,sapa no 1 ciklie belanja nasi n asam pedas kat Jaring Sunway.december projek ni..

alahai sr 10 lagu tu,sabar naa,nanti balik mesia makan puas2..makan sorang jer..abgsamad mesti lapar tu???nanti cm masakkan dia lah..

Hanis said...

hahhaa..kak mas, hanis saje bg peluang kat kak mas td..sbb petang td hanis dah dpt no.1..;-)

UnCLe pEt.. said...

alhamdulillah.. rezeki cik lie le tu..

Ayasu Kuro-Obi said...

Baru nak sahur ni...

manzlie said...

SALAM YASU..

ALHAMDULILAH


WASLAM

manzlie said...

salam cikgu mas..

hmm cikgu nih tak adil lah...dgn sya kena di ajring asam pedas..dgn abgsamd dia masakkan

waslam

manzlie said...

salam uncle pet..

alahamdulilah...


waslam

rezeki said...

Salam CL,
Alhamdulillah, apa lagi menu kat d'saji tu CL?

silversarina said...

Dapat nasi dan lauk rendang memang selera pun bertambah, Alhamdulillah.

manzlie said...

salam kak sarina..
tapi sya kecewa takda rasa rendang pun....failed lah

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

ada mutabark..mee sop
,nasi lemak, dah nasi campur.tetapi makanan nyer hampeh lah..heheheh

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

ada mutabark..mee sop
,nasi lemak, dah nasi campur.tetapi makanan nyer hampeh lah..heheheh

waslam

Gee said...

Salam manzlie,

Walaupun jauh di perantauan masih dapat juga menikmati selera orang kita. Syukur pada Allah SWT.

mamaija said...

Salam.

Alhamdulillah, walupun x de rasa tapi rezeki gak kan? Nanti blk malaysia makanlah puas-puas noo.. nanti saya belanja.

KSPulau said...

Salam CL & semua...
berjaga sampai ke pagi CL ni... tahniah.. kita kat sini, berjaga gak, .. dlm lena..hehe
CM tu dpt no 1, saya rasa tak tido semalaman dok tunggu CL keluarkan entry baru nih... sy pun tak tengok lagi pasal masjid kuching tu... saya nak buat cabaran kat CM.... anak2 murid dia semua kena dpt no 1 peksa ni..hehehe

hanieliza said...

Salam..mungkin rendang tu tak cukup baha..macam lengkuas atau serai...sbb bahan ini sangat limited di negara luar sana..

cikgu mas said...

Salam

Aduhai cikgu KS Pulau dah dua hari dia menanya CM dan memikir CM tido ke tidak???bulan puasa ni cikgu KS orang pompuan kuranglah sikit tido,takut terlajak sahur..tu yg terserempak ciklie disubuh hari..masa kita n ciklie kan lain2..


Aduh cikgu KS ni kalau dalam kelas ada 40 org semua dapat no 1 camner tu cikgu??jenuh sekolah nk beri hadiah,anak murid CM mcm2 no 1 ada,no 1,tidur.no1 memekak,no1 main,no 1,mengusik,no 1 merapu..itulah duniaku yg sama dgn dunia cikgu KS..

aiiik terlupa lak ni blog ciklie..tumpang sembang ciklie,tahukan CM ni suka sembang..

hilmyiskandar said...

Salam.

Nikmat.....

Amin.

tq

Laracroft74 said...

CL terliur nak makan nasi briyani... kitaorng kat sini terliur pulak nak makan chicken kabsah... kalau CL pegi makan lagi, amik la gambar chic kabsah ye..sedapnya..

Atikah said...

Salam,

Kat D saji tu, org kite yang masak ker bang? Awat rasa dia tk sama lak ngn kt sini?

PINATBATE said...

Tadi kakpinat sahur makan roti cicah rendang daging..bila baca cerita Ciklie rasa hiba pulak..

Che' Pit said...

salam che lie,
hmm nak buat mcm ner, mmg le tak rasa sgt tapi alhamdulillah, dapat gak rasa..

CM,
hmm bukan tak puasa pun mcm tu gak ker? tak tidor, jadi punnguk merindukan bulan.. ngeh ngeh ngeh.. cheq tau CM, chea tau..

safiudin dot com said...

salam sdr azli,

terima kasih banyak2 menunaikan hasrat saya untuk menatap juadah bersahur sdr.

hmmm..teringin juga saya nak merasanya...

terima kasih kerana berkongsi topik..

safiudin dot com

yuyee cap limau said...

salam CL
mahal jugak yea makanan kat d saji
kalu saya aply kat sana dapat tak jadi
chef??hehe

Ayah Zain said...

Salam CL,

ayahzain baru sampai rumah darod Melaka amik anak. terus terjah PDKM ni, la haw lawala quata illa, hang buka nasi beriyani nohhhhhhhh. nak buka lambat lagi ni,

p/s padan la CM tak mai umah ayahzain, rupanya berumah bertangga kat umah CL yer.

adam said...

Salam Abg Lie,

sihat? best kan sambut ramadhan di sana.. suasana yg betul2 mengingatkan kita utk perbanyakkan bekal ke akhirat nanti kan.. semua berlumba2 utk berbuat amal.. lebih2 lagi 10 akhir ini..

abg lie, nak tanya & minta tolong, just incase KALAU ada kerja kosong di sana.. minta jasa baik Abg Lie bagi tau k. ~utk adik, 35thn, blum kawin, lelaki, dulu grad Law syariah UM tp x praktik Law.. plase, syukran wa afwan.

azlan md

p/s : email add saya: havana4999@yahoo.com atau
medicapharmacy@yahoo.com
+6012-9118889

adam said...

Salam,

abg Lie, D Saji Felda tu kat area mana yer..? ingat nak g try gak laa, insya Allah, kalau ke sana lagi.. baru buka ke gerai tu?

IBAN MUSLIM said...

Alhamdulillah dapat yg dihajati...

manzlie said...

salam Gee..


yang sedih nyer..nasiputih dgn kuah apa tak..bukan rendang...hehehh

was;am

manzlie said...

salam Mamaija..

betui ker nak belanja nih..hehheeheh ok set tulis dlam buku nh..jadual balik kl nanti..

waslam

manzlie said...

salam Hanieza..

memamg betul pun ,tak cukup rencah...

waslsm

manzlie said...

salam KSPualau..

hmm tak da rasa rendang lah ..tapi ok lah..makn jer dah rezeki..

waslam

manzlie said...

salam Hilmy..

alhamdulilah....syukur nikmat..

waslam

manzlie said...

salam atikah...

hmm mana nak sama sebab tukang masak nye mungkin orang indon kot..

waslam

manzlie said...

salam kaka Pinat..

hmmm best tuh cicah rroti dgn rendang...bak mai sikti..heheh

waslam

manzlie said...

salam lara..

bukan beriani lah..nasi putih separuh tuh..heheh

wslam

manzlie said...

salam saudar safiudin..

alhamdulilah..tu jer lah yang ada..

waslam

manzlie said...

salam yuye...

mana leh pompuan kerja kat makkah and madinah dik..TAK DI BENRKAN......

wasalam

manzlie said...

salam Afis...

boleh lah...nak lepas rinduu kan..

waslam

manzlie said...

salam adik adam..

insyalah lah kalau ada abg bagitau ok..

waslam

manzlie said...

salam iban muslim..

alhamdulilah..boleh la..


wasalm

Faleeq said...

Akum
Pernah cuba makan di Felda D Saji..iyalah bangga gak sbb ada restoran MALAYSIA di bumi Makkah..so kalau nak makan nasi tak yah gi kedai Indonesia lagi...

Malangnya kecewa dengan makanan yg disajikan...tried set masak assam ikan kembung, sambal belacan & sayur kubis (ala-ala macam kedai mamak nya style)
makan dalam pinggan plastik, kuah cair bair..harga sr 25...kinda expensive..

it seems that tukang masak local/indonesians donnolah betul ke tak..but if it were to be true..what happen to all the Msian chefs? naper tak ambik dia org kerja kat situ..?

pengalaman ni masa awal tahun ni..since then dah lama tak pergi..tengoklah nanti one of these days..ada perubahan ke or still the same..

mohd said...

salam tn, ingin mencari kerja di kota mekkah sebagai tukang masak .pengalaman memasak 19 thn.Pernah joint dgn tabung haji thn 2007 dan 2008.mintak tlg carikan karja di dapur.boleh lah emai ke
redzwa24@yahoo.com.
wasssalm