MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 7 September 2009

" Terima Kasih atas sokongan anda pada PDKM..."

Sini lah ia " LUBUK EMAS KE AKHIRAT "

Alhamdulilah..alhamdulilah..alhamdulilah....terima kasih atas kesudian anda semua yang memberikan pendapat di entry YANG MANA SATU...saya merasa Sungguh Terharu atas keikhlasan anda semua menyata kan pendapat masing masing...walaupun kita cuma berinteraksi di Alam Maya namum saya rasa keihklasan kita bersama sama melebihi dari apa yang kita jangka kan..bagai SEBUAH KELUARGA BAHAGIA bila kita semua berkumpul disini....memang benar ini lah dinamakan Dugaan dari allah swt kepada saya dan ini bukan lah kali pertama...teringat pada tahun lepas yakni ketika saya mendapat peluang berkerja disini juga secara kebetulan jugak saya mendapat peluang bekerja di salah sebuah Hotel terkemuka di Macau....Hotel Vetinican ala ala kasino gak..tetapi hati dan NALURI saya masih kuat untuk datanbg kesini..benar kata mu Pjarl dan yang lain lain , disini lah sebenarnyer harta dunia dan akhirat yang ingin di cari oleh semua umat islam..alhamdulilah...kepada anda semua ( cm,cr,ch,kak as,abg Megat,Kak Noor,kak Nab,kak Aza,IP,az,DNija,safiudin,hilmy,leenoh,ranting,Pjarl, rosli,My life,Ummie,suhaimi,zailan,dan yang lain nama tak berapa ingat semasa taip ni) terima kasih sekali lagi atas Keperihatinan dan Keikhlasan anda memeberi pendapat itu..semoga allah swt memberkati dan melindungi anda semua dengan penuh kasih sayangNyer...insyaalah..syukur pada Allah Swt jugakkerana saya MASIH lagi mempunyai teman teman BLOG yang TERLALU BAIK di sini..SESUNGGUH NYER BERADA DI RUMAH ALLAH ADALAH LEBIH BAIK DAN MULIA.....waslam..
p/s: Nampaknyer takdalah BLOG Pengalaman Di Pelantar Minyak..hehehehehh sorriiii nohhh

71 comments:

Che' Pit said...

salam che lie..

sy rasa berita yg cukup2 menggembirakan semua org

Hanis said...

salam abang,

syukur alhamdulillah...insyallah akan ade rezeki yang jauh lebih baik untuk abang di bumi makkah..

Hanis said...

pijalll...hang slalu gitu...tekan minyak sungguh2...huhuhu..

manzlie said...

salam Pjarl..


ye lah...hmm tapi...takpaar..berkorban pada jalan yang benar takpa kan...

waslam

manzlie said...

salam adik hanis...

insyalah...mekasih..doakan yer...


waslam

Che' Pit said...

hmm che lie,

mungkin che lie terlupa, tapi biar sy ingatkan kembali.. saat2 che lie dapat offer GOHR ni.. che lie telah mengorbankan sesuatu yg che lie baru saja dapat setelah sekian lama mengharap, setelah sekian lama menanti.. jadi sy amat berharap "pengorbanan" itu berbaloi, meskipun tidak akan dapat mengulangi nya kembali..

Che' Pit said...

salam hanis,

sori yer, cheq 1.6c, pick up lebih sikit ler

khairyn said...

salam
tahniah.

Mungkin di UK duitnya lebih tapi di makkah ganjarannya lagi banyak. Sangat dipermudahkan untuk beribadah. InsyaAllah akan ada cabaran-cabaran yang lain untuk jiwa adventure Cik Lie.

cikgu mas said...

Salam ciklie..


alamak cikgu dah ready nk beli tiket filem sedih."Kisah org minyak" tetiba panggung tutup,tak pa arrr,Kisah Cinta Madina masih lagi lum tamat tu!!!!

pssst,pssst,pyjarl pengorbanan apa tu??? mai habaq kt CM,CM nak wat novel,tgh cari idea ni!!!!

pyjarl korban cinta kah???aduhai teringat lagu paberet ciklie tu...lagu korban cinta...

"Aduhai kanda rayuan hati
Rayuan kasih cinta abadi'

hanis!!!!! sambung arrr

Ayah Zain said...

Salam CL,

Alhamdulillah, akhirnya doa AZ termakbul juga. Semoga CL berbahagia hingga ke akhir hayat di sana.

CM, az tak heran lah CP dapat no satu, az dah tahu dah, ngeh ngeh ngeh (opPs! terlebih tu)

KAMATO said...

Sebenarnya saya cemburu dengan keistimewaan yg CL dapat, sentiasa dekat dengan rumah Allah, kenapa perlu disia-siakan anugerah itu, bukan semua orang boleh merasa, teruskan la di situ selagi mampu, duit banyak mana pun tak cukup tapi keistimewaan mendapat rezeki di tanah suci itu satu anugerah yang tak ternilai

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Belum bersolat istikharah Allah dah beri petunjuk kerana anta berada di Tempat mulia dan tempat yang paling berkat.
Kalau beristikharahpun itulah juga jawapannya kerana yang itu yang terbaik.

My Life said...

alhamdulillah... subhanallah.. syukur yg teramat sangat padaMU YA ALLAH.. TERIMA KASIH CIK LIE ((-_-))

My Life said...

tak tergambar betapa gembiranya hati ini.. tentu semua pembaca gumbira mendapat berita ini.. (-_-)

My Life said...

insyaallah .. moga keputusan yg diambil dan pengorbanan ciklie lakukan ini akan diberkati dan dalam redhanya.. aminn..ponato

Ayah Zain said...

Salam CL,

Tak perlu kata maaf sebb PDPM tak menjadi. Kalu jadi pun ada orang tu mahu p jejak kaki.

Semoga PDKM terus ceria. Ceriakan hari-harimu

hilmyiskandar said...

Salam.

Terbayang Tuan depan Multazam, tiada kata secantik bahasa.....

Amin terus di Multazam.

tq

perempuan 3g tp chomell said...

Salam Ukhwah
dah lama jd silent reader
pilihan mmg selalu hadir dlm kembara kita
pilihlah yg terbaik setelah memohon pdNYA
ALLAH ada plan terbaik utk kita :)

P/s: seronok tgk saudara di Bumi Barakah itu. doakan saya supaya dijemput menjadi tetamuNYA :)

hana
coklatvanilla.blogspot.com

Noor said...

As Salam..

Alhamdullilah.. sebenar nya dihati CL tidak pernah mahu melepaskan Makkah.. cuma sedikit dugaan dari Yang Esa.. bagi melihat betapa ikhlas nya hati seorang hamba..

psstt.. CM, cheq kasi sambunglah itu lagu.. nunggu hanis lambat bonar..

'Tiga tahun peristiwa berlalu
Batin tersiksa dipasung rindu..'

seterus nya mintak CR.AZ,Kak As & Datin lah yang sambung..

ngeh ngeh ngeh

Ayah Zain said...

Salam CL,

Untuk tidak menghampakan Noor, AZ try yer


Tapi kini apa 'kan daya
Aku hanya insan biasa
Pada Tuhan aku berserah
Menyerah diri di atas sejadah

yang lain sambung la.

norman said...

Salam CIk AZlie...Harap anta sihat dan ceria seperti sediakala/Tentu sibuk kan ...Ana kat kat sini daah bertugas seperti biasa..Pilihan yang bijak memilih Mekah..wang sahaja tak kan memberi kita kebahagiaan yang maxima...you dah berada di sana seperti saya yang pernah kesana....dekat nya rasa kita dengan NYA

Che' Pit said...

salam CM,

kali ni cheq dah tak mau habaq kat CM lagi.. dulu CM janji mcm2 semata2 nak korek rahsia tapi janji tinggal janji..

salam AZ,
hehehe sebenarnya diorg semua dah lama tahu, CM, kak noor, hanis, mak as, pak megat.. Ayah Zain je baru tahu harini.. hmm tapi tu bukan ler sbb nye cheq selalu dpt no 1.. takde konspirasi.. ngeh ngeh ngeh..

cikgu mas said...

Salam

tuan rumah lambat masuk CM sambunglah AZ

"Aku tahu kau tak bersalah
takdir tuhan tiada terduga
hanya doa dan airmata
mengiringi perpisahan kita"


ciklie sambung arrrr....susyah2 kami nyanyi...

manzlie said...

salam kahiryn..

ye lah..alhamdulilah teman teman jugak sebagai perangsang untuk diri ini beribadah..syukur punya teman sbegini..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

jgn koner aahhh...ade saje dia nih lagu tuh..

waslam

manzlie said...

sala aya zain.


terima kasih atas doa mu itu..

waslam

manzlie said...

salam kamato..

alhamdulilah...terima kasih atas nasihat saudara tuh..

waslam

PINATBATE said...

Salam Cik Lie..
semuga Allah tetapkan hati Cik Lie dan teruslah bekerja kerana Allah. Mudah-mudahan tambah diberkatiNYA.

manzlie said...

salam my life..

terimaksih...and semoga gembira lah selalu..


waslam

manzlie said...

salam cik Noor..


laa berlagu lak depa nih...semalam muram jer hari leh bernyanyi lak..

waslam

manzlie said...

salam perempuan comel...


mekasih...

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hilmy..


betul jugak kat kata muh..



waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

laa ayah zain pun menyanyi jugak ker..


wslam

manzlie said...

salam cikgu mas..


laaa duk menyanyi lagi dia nih...hmmm poning den..


waslam

manzlie said...

salam pjar..

cikgu mas nak berjanji lagi dengan kamu..hehehehe

waslam

manzlie said...

salam Norman..


terimakasih atas ingatan saudra tuh..

waslam

Che' Pit said...

salam che lie,

kali ni cheq takkan terpedaya lagi dgn janji pelesu CM.. biarlah rahsia antara kit berdua jer..

PINATBATE said...

Salam Cik Lie..
Mohon Cik Lie dan sahabat PDKM doakan anak kakpinat, Farah Izzati dapat menjawab soalan UPSR dengan tenang dan berjaya cemerlang bermula esok hingga hari Khamis.Syukran.

My Life said...

insyaallah.. semoga kegembiraan milik kita semua..
tabahkan hati yer ciklie..
"che'pit" nie ngadap pc 24 jam ke? hihihi dia yg terawal selalu..

Imran Paris said...

En Li..."how could there be any better place than Makkah and Madinah" saya menulis ungakapan jemaah haji berusia 65 tahun berbangsa India yang telah menetap lebih 40 tahun di Canada. En Li, saya bertemu beliau sebaik sahaja tiba Airport Jeddah pada hari Khamis malam Jumaat 27 Nov 2008 pd musim haji lalu....yg peliknya sebelum drp itu saya pernah bermimpikan senario yg sama....kata org deja vu.

Pilihan TEPAT telah di buat En Li, alhamdulillah.

Ayah Zain said...

salam Lie,

Tanda syukur CL masih berada di PDKM, AZ cubalah sikit sabagai tanda ceria. Karang Noor kecik hati pulak.

rosli said...

Salam Azli dan rakan2,

Kita semua bersyukur dan tahniah tidak terhingga kpg sdra Azli kerana telah membuat pilihan yang sangat tepat. Saya percaya Allah sentiasa memberikan hidayah dan rahmat kpd Sdra Azli dan rakan2 blog. Amin.

Azemi Ali said...

Salam CL,

Saya sokong PDKM.

Salam Marghfirah Ramadhan.

cikgu mas said...

Salam AZ,

CL kureeeng sporting malam ni,tak per arr dia susah hati tu,jom lah kita habis kan lagu tu...AZ poning yer,makan ubat pas tu rehat..

CM nyanyi sikit,habiskan lagu "korban Percintaan tu...biarlah cik lie tak nk nyanyi pun,dia dengar tu..

"Padamu kasih aku berpesan
Kira jasadku meninggalkan badan
Di atas nisan tolong tuliskan
Inilah kubur korban percintaan"


hhuhu sodiih den..

yuyee cap limau said...

salam..bertuah badan andai menjadi tetamu ALLAH ditempat yang semua orang idam-idamkan..
lagi indah andai trus dapat tinggal disana..setiap masa dah saat dipergunakan untuk beribadat dan mendekatkan diri..bukan semua orang bertuah macam uncle..
harapan semoga saya juga dapat mengerjakan ibadat disana letika usia masih muda lagi..
uncle nanti tolongla doakan kite agar kite dapat pergi kesana dalam usia macam nie..

baz said...

memang betul keputusan CL, ana pun akan berbuat keputusan begitu jika dlm situasi ente,

akan tetapi, takda salahnya utk mendapatkan gaji yg lebih lumayan utk beberapa tahun dan setelah itu boleh kembali ke tanah suci dengan pengalaman yg lebih mantap, sebagai seorang islam , kita mesti bersifat ihsan, iaitu membuat yg terbaik bagi diri kita, entah dengan gaji lumayan, ente dah boleh settle down kat m'sia dan berdampingan bersama keluarga d sna lebih awal...

mesti fikirkan yg terbaik utk diri ente sendiri lah :)

baz said...

memang betul keputusan CL, ana pun akan berbuat keputusan begitu jika dlm situasi ente,

akan tetapi, takda salahnya utk mendapatkan gaji yg lebih lumayan utk beberapa tahun dan setelah itu boleh kembali ke tanah suci dengan pengalaman yg lebih mantap, sebagai seorang islam , kita mesti bersifat ihsan, iaitu membuat yg terbaik bagi diri kita, entah dengan gaji lumayan, ente dah boleh settle down kat m'sia dan berdampingan bersama keluarga d sna lebih awal...

mesti fikirkan yg terbaik utk diri ente sendiri lah :)

Che' Pit said...

salam My Life..

hmm takkan ler cheq ngadap pc 24 jam.. ada byk lagi keje2 yg cheq kena buat.. cuma dah rezeki cheq kot selalu dapt ni 1.. nak tahu rahsia nyer? ngeh ngeh ngeh..

Atikah said...

Salam,

Sekali lagi ketingalan.... he.. he..

Alhamdulillah, Makah menjadi pilihan... Semoga Allah melipat gandakan rezeki abg di bumi yang penuh barakah....

manzlie said...

salam Tikah..

lahmdulilah..mekasih atas sokongan adik tuh..


walam

manzlie said...

salam Imran...

sungguh berguna pergalaman yang saudra lalui itu..alhamdulilah benar kata kata mu itu..

waslam

manzlie said...

salam cikgu Mas..

hmm masih lagi dia nak nynyi lagu tuh yer....tak sedih ker...nih bukan korban percintaan..nih korban.....



walam

manzlie said...

salam afis..


tu lah suka bejanji dgn cikgu abru skg dia tau cikgu PELESU..hehehheh

waslam

manzlie said...

salam Baz..

terimaksih atas nasihat anda itu..saya amat menghargai..


waslam

manzlie said...

salam Azemi..

alhamdulilah...mekasih atas sokongan anda.

waslam

manzlie said...

salam yuyeecap limau..

alhamdulilah...mekasih kerana sudi melayari blog sya..insyaalah saya doakan semoga adik adik akan dtang kesini nanti..

waslam

manzlie said...

salam kak Pinat..

Insyallah akan sya doakan nanti karang..semoga adik Farah akan cmemerlang dan terang hati menjawap soalan soalan itu..

waslam

manzlie said...

salam Rosli..

mekaish atas nasihat anda jugak....tanpa nasihat dan dorongan kekwaan sapa lah sya disini..

waslam

manzlie said...

salam Ayah zain..

mekasih atas keprihatinana ayah zain itu..

waslam

manzlie said...

salam My life...


mekasih atas sokongansaudari itu...

saya hargai nyer..

waslam

Zailan said...

CL,

Saya nak ucapkan terima kasih pulak kat u sbb membuat keputusan yang menyebelahi kami yang saban hari menagih "live update" dari sana.

rezeki said...

Salam CL,

sesungguhnya cabaran dan dugaan mmg banyak dlm kehidupan yang membuatkan kita lebih dewasa dan matang, tapi paling kita takut dugaan dari Allah SWT yang ingin menguji hambaNYA.

Alhamdulillah, CL dah lulus ujian ni.
semoga kehidupan CL di bumi penuh keberkatan sentiasa di bwh kerahmatan dan perlindungan ALLAH, begitu juga ahli PKDM .

Alhamdulillah.

p/s: CM, saya tak tahu lagu tu laa

cikgu zainab said...

salam azli,

ni lah pilihan yang PALING TEPAT! Alhamdulillah! KN rasa amat gembira dgn pilihan ini.

safiudin dot com said...

salam sdr,

alhamdulillah, syukuran...

saya percaya semua pembaca post ini 'gumbira' dengan apa yang sdr maklumkan.

terima kasih kerana tidak ujudkan 'Pengalaman Di Pelantar Minyak'. saya kira biarlah orang lain yang buat, bukan sdr.

inilah tempat yang sesuai untuk di 'kerja' kan oleh sdr dalam mengharungi kehidupan.

safiudin dot com

Kak As. said...

salam tamadhan kareemm,

Alhamdulillah !! satu pilihan yang tepat dan bijak!

ahaks, lepas ni kita atoq pasai CL nak yak yak yeh plak

tapi kak as tahu CL memang tak akan tinggalkan kota Barakah Nabi Ibrahim, temapat tumpah darah Nabi Muhammad SAW.

normala said...

Salam CL,

Alhamdulillah. Moga pilihanmu membawa barakah

ranting said...

Salam che li,
sy baru buka blog che li pg ni..dan sambil baca komen che li..senyuman je yg bermain di bibir. Nampaknya kami semua akan terus mendapat khabar dr che li di sana..alhamdulillah..pilihan yg che li buat adalah yg paling tepat demi dunia dan akhirat.
Tahniah che li...Amin.

My Life said...

senyum dekat ciklie..saya tahu ciklie kuat dan tabah orgnya .. pasti boleh hadapi apa jua ujian darinya.. insyaallah
"che pit" apa rahsianya?? heheehehe
cikgu mas dari semalam menyanyi lagu irama sedih dan pilu.. hehhehe
knp cikgu??? hehehe

Yem0805 said...

Salam CL,

Alhamdulilah keputusan CL sudah buat tak boleh undur belakang lg..itu lah keputusan yang baik utk CL..kami semua tumpang gembira..kerana ada rezeki mgkin semua dpt berjumpa CL di Makkah.

taj said...

salam cik lie n semua,

ini bukan CM ajer yg jeles, taj pun jeles gak... puyooo... leleh ayaq lioq... gugat iman gak...:)

husin said...

Salam Azli!!!
Cubaan pertama ni ,,,,,tadi dh hantar email,,ni nk try yg ni pulak,,,,,