MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 4 September 2009

" Pizza.."

Salam from Makkah....hmmmm bila baca jer blog adik Hanis dan En Imran Paris tunjuk Pizza , aku pun dah terliuq lah...dah teringin nak makan Pizza tapi kat Makkah nih kat mana lagi kalau nak dapat yang sedap selain dari tempat kerja ku ini...so saya pun order lah "Magerita Pizza..."hmmm sedap jugak rasa nyer...makan sorang je malam tadi...teringat jugak kalau lah ada "geng PDKM and goru[ GPK "kan seronok join sama...heheheh..syukran..waslam

63 comments:

Noor said...

Salam..

taraaaaaaa..

Noor said...

Salam..

yes yes.. at last... cheq dapat gak no wahid.. aminnn..

hanisss.. jgn jeles arrrr

ngeh ngeh ngeh

pstt.. best makan pizza wat bukak posa..

rezeki said...

Salam
ratu trek baru ni, dari konggostan..

Salam CL,
nmpk sedap tu, tentu berselera
alhamdulillah

manzlie said...

salam kak Noor...


Juara Ratu trek yang baru...Taniah..

manzlie said...

salam Rezeki...

memang sedap tapi bila makan sesaorang jer...aku teringat si dia..??

siapa kah DIA?

waslam

rezeki said...

Salam CL,
berapa rial tu ?

rezeki said...

Salam CL,
siapakah dia, biarlah rahsia . karang kejap lagi siaplah , tukang provoke sampai hihihi. nasib badanlah CL.

Hanis said...

salam....

waaaaaaaaaaaaaaa......cayalahhhh kak noor....ahahhaha...mesti terketar2 nak klik send td tu....hahhahah
pat2 siku lipat....sekarang kak noor sebatttt.....tahniah kak noor...hadiahnye 2 potong pizza....kan abg kan?

fuhhhhhhh...meriah pizza abg...pizza hanis pizza malaysia aje...kan mama kan....
abg...ade lg dak balance pizza tu?

manzlie said...

salam rezeki...

hmmm 30 riyal jer...

Biarlah rashia..cuma hatiku sajer yang tau dan selalu ingat padannyer..jgn risau

waslam

manzlie said...

salam Hanis..

hmm sedap gak lah dah takda choice kan..heheheh

tai Pizza hanis lagi sedap tuh..sampai abg duk teringin terus order nih

walam

Ayah Zain said...

Salam Manzli,

Wah, sedapnya pizza Arab. Teringat kat ayah zain ke? ngeh ngeh ngeh (ngabih kan bogheh jor jang oiii)

Tahniah Ratu Baru, kalau dah usaha dapt juga kan

maklang said...

maklang teringin pulak nak makan briyani arab tu...macamana nak beli...

cikgu mas said...

Salam..

pizzza??????ingatanku juga teringat pada seseorang,,,cik lie cikgu tiru ayat tu yer...ngeh,ngeh,ngeh

Leenoh said...

Salam Manzlie.

Di sini tak ada ka gulai daging kambing campur rias pisang macam di kampung kita. hahaha, ini soaln cepu mas ni.
Kalau ada macam duduk di Tualanglah jawabnya.

PINATBATE said...

sedapnyaaaaaa....
meleleh ayaqlioq...habis basah laptop ni...

Kak As. said...

salam,

berbuka ngn piza??

kak as dah mkn piza malaya kemarin. sodap !!
lagi sodap dari pizza mat saleh tu.

cikgu mas said...

salam ..

kakpinat jom kita promosi piza pah yang kt PKNS Bangi tu kt blog PDKM ni...silap2 depa panggil CM jd duta piza...hmm sesuai tak ciklie,???ngeh,ngeh..

cik lie ooii,tengok pizza kt bog hanis n imran terliur terus kt pizza yer,segera dia order...

kalau cam tu,CM nk letak gambar pengantin lah kt blog CM,cik lie tgk terus teringin nk kahwin...

kawan2 ku pas ni kita buh gambar pengantin masing2 untuk memotivasikan cik lie kita....

KAMATO said...

Salam, bulan puasa cam ni, tenguk apa pun sedap.
Nak mintak tolong CL, kalau ke multazam, tolong doakan anak saya yg akan ambik UPSR minggu depan, terima kasih ye

UnCLe pEt.. said...

oitttt.. sedap2..
cik lie ngn uncle shahrir keje skali ke..??

roslaini saad said...

Samake rasanya pizza di mekah dengan Pizza di Malaysia...

Asnija said...

Cik Lie...

Sedap nye...nasib semalam saya dah buka pizza hut...tapi tengok cheese berketul-ketul tu..istimewanya...

Betul kata rezeki..sebenarnya, Cik Li ni yang suka provoke kitorang, nanti bila lawan balik, dia buat innocent tahap gaban pulak...nyampah betul...

Oklah Mas, nampak gambar pizza, teringin pizza,betul la kot, kalau kita letak gambar kahwin kita..tup...tup...dia teringin kahwin jugak...ha..sungguh bermotivasi...

mmm...tentu sidia senyum melerek...bila Cik Li dah announce dia sentiasa dalam ingatan...romantisnya...apa pulak cinta mu dah tak hanyut di lautan sepi lagi ke??? ngok..ngek...ngok..ngek (ini ketawa ciptaan baru saya, ketawa ni kena dibuat sambil duduk tersenget sikit...)

manzlie said...

salam Datin Asnija..

aduhhh kenapa cakap sya begitu...saya cuma teringat kat pizza nyer..bukan orang nyer...

hmmm jang lah marah nih kan semua cuma guraun senda kita bersma...

Datin ok nak buh gambar pengatin lak ker..dah geng dgn cm lak..huh...nakal nyer dia tuh..gjn di layan datin...semua da jer akalnyer..

gelak tegnok cara datin Nija sengeh..heheheh


waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

hmm memang sedap gak nih..

waslam

manzlie said...

salam maklang..

arituh dtang tak dapat ker makan itu...nak hantar kat maklang camner yer...


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

amboi dia suka sangat mengusik kita nih...

cikgu nih ada jer idea nyer...nak kenakan lagi sya yer...

sudah lah tuh..orang dah taksudi jgn di paksa cikgu...

cinta kutetap hanyut di lautan sepi.....


waslam

manzlie said...

salam Leenoh..

takda aa..taktau kat mana nak ari makanan tuh..

waslam

manzlie said...

salam kak As..

ye ker..hmm tul sal tengok kat gamabr terus teringat pada pizza tuh..hmm lambat lagi lah nak tunggu dapt makan tuh..

waslam

manzlie said...

salam kak Pinat...

alaa sian nyer dia..
meh kusapu kan laptob tuh..heheh


waslam

manzlie said...

salam Roslaini..

hmm pizza di mesia lagi best..lebih eb ih lagi pizza kat blog adik hanis tuh..

waslam

manzlie said...

salam Kamato..

insyaalah tgakda masalh tuh...
email sya nama penuhnyer yer..

waslam

manzlie said...

salam Unce Pet..

sama Hotel but lain lain bahagian..


waslam

cikgu mas said...

Salam cik lie

awatnya hanyut???meh sini cikgu ajarkan berenang,tak pun cikgu supplykan bahtera...belayarlah ke pulau cinta,jika jumpa pelabuhan rindu...maknanya rindumu tak hanyut...(alamakkkk aku terjiwang di makkah) ngeh,ngeh,ngeh..

manzlie said...

salam cikgu mas..

hmmm cikgu nih..

bahtea nak diberi pada ku..bahtera merdeka ker..

heheh

waslam

silversarina said...

Yummy, memang sedap nampak pizza tu , kena cari teman untuk makan sama2 baru lebih berselera :)

Ayah Zain said...

Salam CL,

Selamat pagi semua penunggu blog PDKM.Moga ceria di pagi Sabtu.

Awat CL 'cintaku hanyut dilautan sepi' jangan gitu, jangan dilayan hati yang lara tukarkan 'cintaku bergelora kembali' tak mahu lah hanyut-hanyut lagi.

Jom Datin kita letak gambar pengantin, ha mesti orang Makkah ni teruja kembali.

KAMATO said...

Salam CL, saya dah email nama tu, terima kasih atas keiklasan CL

manzlie said...

salam kak Sarina..

tu lah bila makan pizzza sorrang sorang nih tuh yang jadi ..cinta ku hanyut di lautan sepi..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

hmm mana gamabr pengantin nyer..teruja jugak nak tengok nih..

waslam

manzlie said...

salam kamato..

ok insyalah..
waslam

Yem0805 said...

Salam CL,

Memang sekali sekala kena tukar selera..nampak aja pizza nak mkn pizza ermm yem pun teringin nak order Pizza Hut..hehe

Atikah said...

Salam,

Dah lama tak jenguk sini... tup2 tgk ada hidangan pizza... menyelerakan jer...

kak jose said...

salam cik lie dan kawan2 pdkm.

pizza yg sedap tuh! tapi ksian sungguh makan sorang2. tentu tak meriah w/pun pizza tu sedap sekali.betul tak kawan2?

di bulan yg mulia ini akak doakan cl sihat selalu dan di limpahi beribu2 rahmat dr yg Esa.

Ayah Zain said...

Salam,
Ayah zain tunggu cm, datin letak dulu baru ayah zain letak. Dulu CM tak kenakan ayah zain tau, x pasal-pasal satu dunia dah tengok keta ayah zain.

hehhehe. ayah zain nak g JB jap, nak anta notebook yang buat psal tu. jumpa lagi

KSPulau said...

Salam .... Saya ada e-mail kat CL.. tanya pasal..... tak dapat?

Imran Paris said...

En Li....teringat pada seseorang. Hati teringat Mulut tersebut 2 JIWA PASTI BERTAUT. Kalau jd...saya sponsor pizza for 2...selain 1 dulang yg saya dah cop tu tau.

Errr....tp nak tanya gak ni pizza for 2 tu nak saya order pizza versi Makkah ke Pizza Malaysia (letak origano lagi)...KELASSSS

En Li...jgnlah biarkan cinta mu hanyut di lautan sepi, biarlah ia karam sedalam-dalamnya mencari pengertian cinta azali yg ditakdir ilahi...we wish all the very best for you...sincerely

Datin...puas saya cuba nak gelak mcm Datin, tp tak boleh...tak pandai nak senget benget badan...cam ne Datin, ajar sekali lagi boleh...

Eh...bila Datin, CM, Noor, Kak As, AZ, Rezeki nak letak wedding photo...berdebar2 saya nak tgk. En Li tu pun makin berdebar tu, bagai paluan kompang ditepi telinga je...cheeewah

mamaija said...

Salam...

Seronok baca cerita dari Mekah.
Wah, sedapnya berbuka dengan pizza. Sama tak dgn Pizza Hut?

bonda said...

salam cik lie,saya juga ingin doakan cik lie cepat dpt jodoh.bak kt orang tua yg cik lie ceritakan dulu.cik lie akan dpt jodoh wanita cantik n dkurniakan zuriat yang cantik fizikal dan agamanyer...amin..sape kut????jdn marah cik lie...
Ramai dah kekawan nk sponsor majlis perkahwinan tuu

Akak said...

Assalamualaikum..
Seronok sekali dapat mengikuti PDKM. 18tahun dahulu akak berkesempatan menunaikan fardu haji dan dengan cerita2 dan gambar terbaharu mengenai kota makkah, sungguh bagus dgn info terkini. Syukur kepada Allah dengan teknologi terkini, kami di Malaysia masih dapat terus melihat keindahan Kota Makkah dan ribuan terima kaseh kepada Azli. Semuga PDKM terus menjadi bahan bacaan yang menarik buat kami. Jika ada kelapangan jemputlah jenguk blog akak di http://akak-akak.blogspot.com
selamat berkenalan. Wassallam.
Akak.

bonda said...

cik lie rasanyer teringin sangat nk makan pisa hotel tu...klu xduduk kt hotel tu boleh ker merasa piza tu..pd musim haji nanti????

ranting said...

salam cik li...bestnyer pizza tuu..masa kami pi ke sana bln 6 dulu tak tau lagi blog cik li ni..kalau tak dah pi jumpa dgn cik li ni..kesian cik li yerk, mcm bawak diri jer pi mekah. tpi tak apa, utk akhirat kan?

manzlie said...

salam Yem..

hmmm petag nih order lah pizza tuh untuk berbuka..hehhheeh


waslam

manzlie said...

salam dik tikah..

keman kah kau menghilang diri dik...?

waslam

Ayah Zain said...

Salam CL,

Awat lak Ranting kesihan kat CL bawa diri ke Makkah?, beruntung sangat CL ke sana. Daripada hanyut dilautan Sepi lebih baik berpantai di Tanah Suci.

manzlie said...

salam Kak Jose..

ye lah bila makan bersendirian rasa cam tak best kan kak jose...

waslam

manzlie said...

salam ayahzain..


hmmm nak p jb.....mesti best tuh kalau singgah kat depan danga bay tuh berbuka di gerai besar tuh..sedap sungguh makanana nyer..

waslam

manzlie said...

salam KSPualau..

ok..will check later..

wasalam

manzlie said...

salam en imran..

betul jugak kata kata mu...dah teruja nak tenogk gambar pelamin kan....


waslam

manzlie said...

salam mama ija..


tak sma aar dgn pizza di mesia....


waslam

manzlie said...

salam Bonda...

yes..insyaalah...hmm pizzza leh order kalau dtg sini takd masalah...30 riyal jer..


waslam

manzlie said...

salam akak..

terim kasih kerana sudi melayari blog sya..


waslam

manzlie said...

salam ranting...

hmmm bukan memabawa diri cuma nak merubah jadi diri sendiri..heheheh


waslam

Atikah said...

Salam,

tak menghilang pun bang, terlalu bzz ler, langsung tak dak masa nak bukak tenet... event kat umah pun... Utamakan kerja dulu... sbnrnya dah kena sound coz kerja terlari dari jadual sepatutnya... he... he... sepatutnya semua kerja siap dah semalam n isnin nie hantar jer.. tp tak sempat gak... :)

Td terbaca abang sebut pasal pelamin.... eh.... abang nak naik pelamin ker? bila tu? bln 12 ek????

manzlie said...

slam dik tikah..

hmm utamakan lah kerja tuh..kerja jugak slah satu dri ibadah tau..


Hmmm pelamin,nikah, dec? itu semua dalah gurauan depa jer dik..jgn percya tau...


syukran

waslam