MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 25 September 2009

" Baru Lepas Sholat Jumaat..."

Keadaan suasana solat Jumaat di sekitar Masjdil Haram...
Agak lengang suasana di sekitarnyer..ramai jemaah dah mula pulang hari nih...
First Jumaat selepas bulan puasa nih...agak tenang jer hari nih suasana di sini...


24 comments:

cikgu mas said...

salam ciklie

aikk lenggang jer

cikgu mas said...

salam..

menemankan pesakit di hotel lima bintang pun cikgu dapat no 1 ni ciklie,ciklie kn bagi hadiah ni...

mana kawan lain ni...raja/ratu pecut semua

ciklie cikgu rasa jemaah yg ramai sebelum ni balik kg lah..

Kak As. said...

salam,

brbeza sungguh noh suasana selepas ramadhan.
sedeh plak tengok Haram lengang cam tu.

CM, jom kita p sana beramai ramai. dpt ni 1 lagi CM ni.

Kak As. said...

nak komen 2x cam CM gak ni

amboi cepat sungguh wartawan CL ni buat kerja. keep it up bro.

baru lepas solat terus masukan berita.kalau minta kerja ngn TV3 tentu depa mau.

hehehe.

SAHAR MISRON said...

Salam perkenalan, seronok di Mekah ya, doakan kami menyusul waktu terdekat....

manzlie said...

slam cikgu mas...

dah ramai jemaah pulang balik ke tempat masin masing...dah..alhamdulilah...

waslam

manzlie said...

salam Kak As..

ye lah bila dah lengang sangat rasa sedih gak pun ada kan..mai lah sini kak as and the geng..buat rombongan ke makkah dgn group GPK kasi ramai balik sini...

aaikk nak mintak TV3..hmm sure kena rejek lah kak ...?

waslam

manzlie said...

salam Shar Misron..

alhmdulilah..semoga allah swt permudahkan perjalanan suadra annti ke sini..insyalah..

waslm

Gee said...

Salam cl,

Rasenye mereka masih sibuk dan dalam mood raye kot.

manzlie said...

salam gee..

ye lah kot...

waslam

Noor said...

As Salam CL & fren..

suasana lenggang cam nie lah yang best buat tawaf sunat.. terasa lancar perjalanan tanpa trafic jem.. lepas tawaf lak dengan keizinan NYA bleh cium hajarul aswad.. best sesangat.. hu hu.. ghindu nyer

aik!! 'misi' kat sepital dapat no 1.. kena repot kat dr samad nih.. la la la

psstt.. mana p tn ismet cheq arr??

ranting said...

salam che li,
Alhamdulillah dah selamat sampai kerumah setelah seminggu dikampung..terus buka blog PDKM..kat kg tak de internet so banyal laa miss perkembangan terbaru dipagi raya dari che li.

cikgu mas said...

salam

k.noor doktor samad tak de dia dah jadi pemain saksofon...dr ismadi ada mai tadi,,,tp bimbang pulak samad korek biji mata arrr..bila melihat sabariahnya ngeh,ngeh

ampun ciklie termerapu..

ibu,mommy,mom... said...

salam cik li..
Aik lengangnya..sedih pulak rasa

Yem0805 said...

Salam CL,

Dah lenggang sebab ramai dah balik selepas hari raya..

manzlie said...

salam Yem...

emmamng dah lengang sedih gak kan..

waslam

manzlie said...

salam IBO Mommy,

lengang dah skg..semua dah balik kg..

waslam

manzlie said...

salam ranting..

ohh ye ker balik kg ...seronoknyer rya dia..anyway alhamdulilah kerana selamt sampai balik rumah..alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

aikk dah ada dr. ismadi lak kat sini...hmmm

manzlie said...

salam kak Noor,

betul tuh..skg lah amsa nyer nak buat tawaf sunat sebab tak ramai...and leh cium hajar aswad...last year sya daapt ciuam pad 24/10 seronok amsa tuh..


waslam

umiazuddin said...

salaam..

lengangnya...satu pemandangan yang jarang sekali dilihat di Masjidil Haram especially sewaktu solat Jumaat, kan?
Ye lah kot, ramai jemaah dah pulang ke kg masing2 agaknya...tapi yang pasti, dataran Kaabah tak akan pernah sunyi daripada para malaikat yang sentiasa bertawaf membesarkan Allah. Subhanallah.

manzlie said...

salam umi azzudin...

benar tuh..yang penting Datran Kaabha tk ernah sunyi dng lautan manusia ber tawaf tanpa henti..alhamdulilah...

waslam

My Life said...

salam... rindunya suasana kat sana.. doakan azie ciklie..

Salwani said...

wah CL, tempat saie dah 4 tingkat ke? fuh! tapi saie kat tingkat bawah gak yang thrill. feel the excitement of panjat bukit turun bukit. kat atas tu mendatar je. mak saya pun suka saie kat bawah. rasa cam real walupun tak ori