MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 20 September 2009

" Bungkusan Makanan untuk berbuka..."

Di luar kawasan Al safwah Hotel, Abang Samad sibuk mengagih kan bungkusan kepada semua jemaah yang berada di situ..alhamdulilah
Bungkusan makanan yang telah di sedekah atas nama Arwah Ahmad shah bin Hussin Shah..alhamdulilah...


Kami beramai ramai mengagih agihkan makan untuk berbuka didalam plastik...wahh nampak busy sungguh abg samad cm tuh....

Bungkusan yang ini telah di sedekah kan atas nama arwah Abdul Advis Bin Mohammed Yassin...sebanyak 100 bungkusan dapat di derma kan semalam untuk jemaah jemaah berbuka..seronok nyer kami tak terhingga ketika mengagih agih kan bungkusan tersebut kepada jemaah jemaah turki,iran dan morroco..alhamdulilah....




21 comments:

Babah Iman said...

selamat hariraya maaf zahir batin.semoga allah merahmati anda sentiasa

manzlie said...

salam babah Iman..

alhamdulilah..
selamat hari raya kepada babh iman sekeluarga...Maaf zahir batin..

waslam

cikgu mas said...

salam

samad begitu busy,tekun sungguh sampai tak nampak dia CM kat sini ...menciii arrr,tapi CM berbangga dan cukup terharu dengan usaha bersungguh2 membantu ur follower melaksanakan ibadah sedekah dalam kesibukan melaksanakan kerja di hotel,Alhamdulillah.teruskan usaha murni itu...Allah yg memberi ganjaran dan menilainya,bukan kita manusia biasa,,,

SELAMAT HARI RAYA..AIDILFITRI,AMPUN DAN MAAF DARI SAYA ZAHIR DAN BATIN...SEDIH SUNGGUH SAMAD TAK BALIK,HUHUHU

manzlie said...

salam cikgu mas...

jangan lah menci..tak baik tau...dia nak balik tapi sya tak approve cutinyer sebab kami busy disini smapai raya ke3..guest masih ramai lagi aar.. skgn nih dah kul 4 pagi 2/9/09 kami masih bekerja jugak tau..ucapan dari beliau pada cm
SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATINNNNN

SYUKRAN

WASM

UmmuAdam said...

Salam Cik Lie,

Tgk gambar2 tu teringat masa sambut Ramadhan di Makkah. Bila tokeh kedai agih-agihkan makanan yg kami sedekah berebut2 orang mengambilnya. Tak sampai seminit semua habis. Seronok tengok.

Azan subuh pagi raya baru shj berkumandang. Saya ucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada Cik Lie dan semua pembaca blog PDKM. Semoga ibadah kita dibulan Ramadhan yang baru berlalu akan diterima oleh Allah swt dan semoga kedatang syawal ini disambut dengan ceria dan penuh kesyukuran. Agar kita diberi kesempatan bertemu Ramadhan yang akan datang....insyaallah.

cikgu mas said...

Salam

Baru lepas subuh ni,takbir raya bergema dengan alunan sungguh syahdu,ramadhan dah pun pergi,pasti di mekah pun gema takbir berkumandang....di tempat yg sangat istimewa

sejuk hati CM,rupanya samad begitu busy bekerja,patutlah dia tak nampak pun CM kat sini,hmmm tak pa kerjalah yer...CM menunggu di pagi raya,...

manzlie said...

salam Ummu Adaamm

Benar kata saudari tuh..kami tak sampai 2 minit dah kosong bakul besi tuh..tetapi seronok tau rasa nyer..gembira hanya allah swt sahaj ayng tau...
insyalah semoga kita bertemau di ramadan yang akan datang..
selamat Hari raya..


waslam

manzlie said...

SALAM CIKGU MAS..

SAMAD TAK DAPAT PU;ANG BERHARIRAYA SEBAB KAMI KERJA SAMPAI HARI RAYA KE 5..MAAF YA...TIKET AIRLINE PUN FULLY BOOK..! SOLD OUT KATA OMPUTIH..

SELAMAT HARI RAYA...

WASLAM

pok lie said...

Selamat Hari Raya & maaf Zahir batin.

Cepatnya berlalu Ramadhan tahun ini.

rosebali.

manzlie said...

SALAM ROSEBALI..
BENAR TUH..ALANGKAH CEPATNYER KAN...ALHAMDULILAH..

sELAMAT HARI RAYA..

WASLAM

mamaija said...

Salam.

Selamat hari raya. Maaf zahir dan batin dari mamaija dan keluarga. Lama ke cuti raya? Juadah apa kat sana?

manzlie said...

SALAM MAMAIJA..

SELAMAT HARI RAYA...
SYA KERJA SAMPAI HARI RYA KE TIGA, PASTU OFFDAY SEHARI AJER..GUEST MASIH ADA


WASLAM

hilmyiskandar said...

Salam.

Teringat agihan bubur lambuk masjid kg baru, KL. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. Kawan2 di Pulai Spring ramai kirim salam.

Amin.

tq

IMCurtain said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Selamat Bercuti dari IMCurtain.

p/s: We would like to invite all bloggers to join our blogging community which can helps you getting more visitors to your blogs. It's totally free! Social Blogger Community

rezeki said...

Salam CL,
tadi sebak bila khatib membaca ktubah raya berkaitan cabaran rasullullah menyebarkan islam kepada arab jahiliah sehingga baginda ke taif.
khatib juga menegur umat islam sekrg yg lalai dan ramai anak muda yg mengamalkan amalan org zaman jahiliah . Minum arak dan perzinaan berleluasa.
semoga pintu hati mrk sentiasa terbuka utk kembali kpd ajaran islam sebenarnya.

manzlie said...

salam Hilmy..

selmat hari raya..
ohh ye ker...
sampaikan slam syang saya pada mereka semua..semoga allha swt merahmati mereka..

waslam

manzlie said...

salam IMCurtain..

alhamdulilah..

selamat hari raya..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..


alhamdulilah..satu penerangan yang amat berguna pada kita semua...


wasalm

Ayah Zain said...

Salam aidilfitru untuk manzli danpemint PDKM,

AZ mengucapan SHR MZB kepada semua. Semoga Allah mnerima amalan tuan/puan dan amalan saya.

Dalamkhutbah hariraya imam mengaitkan peredaran masa yang begitu cepat adalah tanda tandahmapirnya hari kiamat.Benarlah CM kita berasa sedih keranaamalan tidakcukup lagi. takaut-takut kita ni hampir dengan neraka.nauzubillah. semoga alah memberi keampunan kepada kita.

bz sungguh CL dengn staf tuhh, tak aa itu juga ibadah kalau dibuat dngn hati yang ikhlas dan menambah saham kita ke syurga, insyaALlah.

Marilah kita meneruskan tarbiah ramadan ke bulan-bulanmndatang sehingga kita bertemu di Ramadhan akan datang

cikgu mas said...

Salam ciklie

aduhai kesian yer kawan cikgu orang kat sini beraya,ciklie n staff masih bekerja,lebih kurang seperti perajurit menjaga sempadan negara ek.ibadah jugak tu besar pahala menjaga jemaah.agaknya kami semua boleh tgk suasana aidilfitri disanakan..insyallah.

pssst ciklie..tebal sungguh dah duit raya cm ni,boleh wat down payment kereta,ciklie nak sikit tak?

P/s:ayah zain.ada satu dialog ingat tak??
..cubak terka...
hmm orang melaka ker..

ngeh,ngeh,ngeh...

manzlie said...

salam cikgu mas...

dah bisa dah raya kena kerja ..hampir 7 thn..nak wat camner ..kami kerja hotel tak macam kerja goment..heheheh

aaikk ada ker sikit untuk hamba yang berkelana sorang disni..

p/s. ayahanda dan bonda kirim salam pada cikgu..dia dah peluk abg samad mu and setuju lah..heheh

wasalm