MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 4 September 2009

"Solat Asar...

" Salam from Makkah....kepada pembaca blog ku yang budiman...apa kabar anda semua..diharapa senantiasa beroleh kesejahteraan sepanjang menjalani ibadah puasa di bulan yang mulia ini...gambaran di atas menunjukkan suasana di Dataran Kaabah yang agak kurang sedikit dengan para jemaah sementara menunggu masuk waktu solat Asar.. ..kemungkinan di sebabkan keadaan cuaca yang agak panas terik yakni 44c...jadi mereka kebanyakannyer masuk kedalam/kebawah tingkat satu...alhamdulilah...syukran..waslam

30 comments:

Hanis said...

salam,

pat2 siku lipat...kali nie hanis dapat

Hanis said...

salam abg,

syukur alhamdulillah... walaubagaimana pon masih ramai jika nak dibandingkan pada minggu2 yg lepaskan abg...

Hanis said...

ehhhh....1...2...3...hanis yg punya ke?....

Ummie anisa said...

salam che lie,

ummie baru jumpa blog nie. alhamdulilah..seronoknya dpt mengikuti suasana Masjidil Haram dari sini...
Tiap2 malam ummie tunggu solat terawih kat TV nak tengok kaabah secara live...seronoknya che lie dok sana..
syukran kerana sentiasa update...

Noor said...

Salam..

pat pat siku lipat.. 1,2,3.. hanis sebat... huiyooo, tamak tuh.. sampai tiga..

ngeh ngeh ngeh

CL, waktu asar pun tetap ramai jemaah kan.. semua nak merebut tawaran Ramadan..

Ayah Zain said...

Salam Lie,

Walaupun lie kata kurang, tapi ayah zain nampak ramai tuh.

p/s Wah hanis hebat, tak masuk umah ayah zain ker. kalau masuk dapat no satu juga.

UnCLe pEt.. said...

salam cik lie..
lh tahan gk r rmai org ek..
aduhhhh.. bile nk lh smpai ni.. uhuksss..
doa2 kn la cik lie ek..

silversarina said...

Amboi borong 1, 2,3 cik Hanis ye , tak aci ni :)

Mungkin ramai yang nak tunggu maghrib baru ke masjid ..apapun Kaabah tak pernah sunyi Alhamdulillah.

ummi humaira said...

salam ukhuwah fi ramadhan .. C.Lie dkt tempat wuduk yg turun kebawah sikit tu di kwsn dataran tawaf tu masih ada lg ke atau dah jadi tempat solat sekarang nie ?

KSPulau said...

Salam CikLie....
Camna nak singgah kat hotel CikLie? Kalau gi Makkah, buleh singgah ke? Nak bermalam, hehehhe... takde bajet ....
Apa-apa pun, tq utk update ...

cikgu mas said...

salam...

hanis elok sangat tu...meh kita pantun

pat-pat siku lipat
ciklie nanti hanis yang dapat...

Betul tak Imran????hiss mana pulak pi imran ni..cik lie betul tak,???ngeh,ngeh,ngeh..

manzlie said...

salam hanis..

syukur alhamdulilah..yup boleh dokatakan ramai jugak lah..cuma mereka berselindung dari chaya matahari yang terik tuh..

waslam

manzlie said...

salam Ummie anisa..


alhamdulilah kerana ummie sudi melayari blog saya..


waslam

manzlie said...

salam kak Noor...

yup ..masih ramai gak tuh...


waslam

manzlie said...

salam ayah zain...

kurang ...mungkin sya duk selalu lihat lebih ramai lagi dari tuh kan..

waslam

manzlie said...

salam uncle pit..

isyaalah nanti alah rezeki tuh..

wslam

manzlie said...

salam kak sarina..



Yup , waktu mahgrib makin ramai lagi lah...


waslam

manzlie said...

salam KSPulau..

alhamdulilah..rajin rajin lah singgah yer ke tempat sya..boleh..apa slahnyer..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

amboi dia bab menyakat no1 dia...siap panggil abg imran dia lak nak kenakan kita..

apa pa pun...salam Ramadan..



waslam

manzlie said...

salam Ummie Humaira..

sekrang dah jadi tempat tawaf dan solat..takda kat situ dah..

waslam

PINATBATE said...

Salam..
mak abah kakpinat nak berangkat malam ni, Insyaallah..
teruja sungguh diorang tengok gambar ni..

manzlie said...

salam kak Pinat..

alhamdulilah..ye ker..jgn lupa suruh depa jumpa cheq noohhh..

waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Syukur dapat tawaf sedemikian, memang seronok tiada bandingan.

Jgn email saya.

tq.

hilmyiskandar said...

Salam.

Sambung: jangan lupa respon email saya.

tq

manzlie said...

salam Hilmy..

insyaalh ..i will..

waslam

rezeki said...

Salam CL,
sekarang tgh kemuncak musim panas ke kat makkah ?

Asnija said...

Cik Lie,
Mintalah tolong doakan saya dapat honeymoon kat sana tahun depan masa bulan puasa...

Ari tu mak dan abah posa dan raya kat sana, diorang promote best giler...saya tengah berhempas pulas kutip durian ni kumpul duit...

Zul Kahar said...

JEMPUTAN MAKAN FREE – REZEKI DARI LANGIT

'Kami tidak mengutus seorang rasulpun melainkan dengan bahasa kaumnya supaya ia dapat memberi penjelasan dengan terang kepada mereka. Maka Allah menyesatkan siapa yang Dia kehendaki, dan memberi petunjuk kepada siapa yang Dia kehendaki. Dan Dia-lah Tuhan Yang Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana.'
(AL QURAN – Ibrahim: 4)

'Dan sekiranya mereka Kami binasakan dengan suatu azab sebelum Al Quran itu diturunkan, tentulah mereka berkata: "Ya Tuhan kami, mengapa tidak Engkau utus seorang Rasul kepada kami, lalu kami mengikuti ayat-ayat Engkau sebelum kami menjadi hina dan rendah”.' (AL QURAN - Ta Ha: 134)

‘Hai ahli kitab, sesungguhnya telah datang kepada kamu rasul Kami, menjelaskan syariat Kami kepadamu ketika terputus pengiriman rasul-rasul, agar kamu tidak mengatakan: “tidak datang kepada kami baik seorang pembawa berita gembira, maupun seorang pemberi peringatan”. Sesungguhnya telah datang kepadamu pembawa berita gembira dan pemberi peringatan. Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu’ (AL QURAN – Al Maidah: 19)

Kepada yang faham dengan jelas Al Quran dalam bahasa Melayu di atas maka anda secara automatiknya telah tersabit dengan rasul yang diutuskan Allah kepada anda kaum Melayu iaitu rasul Melayu di;

http://messengerofgodtoday.blogspot.com

Al Quran adalah rezeki dari langit yang diturunkan Tuhan. Maka kami hanya menyediakan hidangan rezeki yang diturunkan kepada kami in 'Local Malaysian Style', free of charge (FOC).

Hidangan yang kami sediakan adalah fresh sepanjang masa, segar, baru dan bukan bangkai, darah mahupun babi dan juga bukan yang disembelih selain nama Allah, serta di jamin halal di sisi Tuhan.

Blog kami adalah terbuka dan sentiasa terbuka (24hrs) bagi mereka yang fakir, yang miskin, yang kelaparan dan yang dalam perjalanan untuk mendapatkan makanan di dalamnya yang boleh dimakan bersama-sama, yang tak habis-habis dan yang mengenyangkan yang boleh membawa kepada kepuasan hati.

manzlie said...

salam rezeki...

rasa rasa nyer ye lah..

waslam

manzlie said...

salam Datin Nija..

insyalah..i will doakan yah...

waslam