MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 31 May 2009

' Housekeeping Party Part 2..."

Dari Makkah ke Putrajaya....
Bawak bersama dgn Cendrahati..
Apakah benar Gerangan Si dia...
Cikgu masih teringat di hati.....

Dia lah abg Samad my PA..( Noor, tikah, Azemi, Pinat dan Kak As......How...?
Berhenti sekejap , Azan dMahgrib di perdengarkan


Duk dengar dengan teliti tu speech dari Gm

Ramai Department Head duduk di situ



23 comments:

Noor said...

As Salam

Taraaaaaaaaaaaaa.. jeng jeng jeng, cheq dpt tempat pertama...

alamak, itu rupa nyer abg samad....
tidakkkkkkkkkkkk

cikgu mas said...

salam noor

aku gelak berguling sampai tergolek lalu PICC tergolek terus masuk kt dalam tasik putrajaya terkejut tengok abg samad..

terbayang hang nyanyi lagu

seiring dan sejalan
bersama bunga ditaman
bak gunung yang megah kanda ku puja
bahagia kita berdua
kanda
dinda
burung pun turut menyanyi
tawa,ria dan cinta mula bersemi
la,la,la

ambik lah noor,cheq nak pengsan nii

Kak As said...

salam,

dok agak dahhhhhh....
suboqnya janggut AS tu. Alhamdulillah.

Cik Lie, Kak As bagi No Tepon prof Kamil : +60193154444
Kak As dah beli buku yang Cik Lie pesan. InsyaAllah minggu depan Cik Lie boleh la baca na.
selamat mendaki dan menjejaki Rasul junjungan Mohammad SAW.

Noor said...

As Salam..


tak pe lah my fren.. teng kieu very very much.. aku lepas kan pada atikah.. ya atikah menerima dgn hati terbuka.. golllllll

p/s: kak As, nak mekah bila??

Kak As said...

tumpang lalu Cik Lie,

salam Cik Noor,
InsyaAllah kak As akan berangkat bersama suami pada 6/6 , hari sabtu ni dari KLIA jam 3.40 pm.
doakan yang terbaik buat Kak As dan suami.

tolong tengok Cik Mas sama na. bukan apa takut dia pensan dalam tasik putrajaya tu.... hehehe

afisazlie said...

hmm habis madu sepah dibuang..
hmm betul ka peribahasa cheq tu..

hmm sebelum tahu, masing2 duk rebut,siap belly dancer lah, bangkit kul 4 pagi lah, ha ni dah tahu semua duk tolak tepi.. last2dapat kat cik atikah.. kesian dia jadi mangsa, huhu

Atikah said...

Salam en sazali...

Hu.. hu... itu ler pasal... kenapa aku menjadi mangsanya...

cikgu mas said...

salam

sazlie masa hang jadi backup singer ada kak noor nyanyi lagu ...DJ Dave

ku bahagia,kau bahagia
hidup lagi,hidup lagi

nape lak dia macam dah tak hidup ni..

tika,dengarlah nasihat k.mas ni,apa kurang yer abg samad tu,hitam manis tu!!!tak jemu dipandang,baik hati pulak tu tolong cik lie pi climbing gua hira`..ok bukak2 kan hati,kak noor ni memang tau,beria dia berebut dgn k.mas sampai k.mas tawar hati,pas tu dia tarik diri lak..Noor wat tu solat istikharah yer????...

manzlie said...

SALAM nOOR...

Laaa kenapa pulak tidak..pantun sebelum tu ok jee terima now tidak lak..hehheheheheeh

sukran

wasalam

manzlie said...

salam cikgu Mas..

amboiii...

hang ni tak baik duk gelak kan Noor...kan hang yang punya tu..duk tolak kan orang lak...cis...

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Kak As..

terima Kasih for the number...


waslaam

manzlie said...

slam Noor...

Kak As Nak mai Mkeah tau next week..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Afisazlie..

memamg betui ckap hang...
bula lum tengok semua duk camtu..la ni habis madu sepah di buang...bagi saya yang hars bertanggonjawap cikgu Mas kita sebab dia yang duk mulakan cerita cinta dia ..Sangam

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Atikah...

sabar ye dikk..dugaaan hidup..

sukran

manzlie said...

sudah cikgu mas..
jangan kau cuba pujuk rayu tika..
dia tidak berslah..
hanya padamu yang smad nak..
jangan lupa janji cinta mu itu...
heheheheheheheeh

sukran

cikgu mas said...

salam en azli ,geng dan semua pembaca blog cik lie ni....

sori, saya nak komen panjang sikit..


Betul tu cakap cik lie saya yang perlu bertanggungjawab atas semua yang berlaku ni,ok lah kalau semua dah tak nak saya ambik balik abg samad saya,saya simpan elok2 dalam hati jadi memori...saje jer tak de niat apa,apatah lagi nak memperlekehkan orang lain,saya pernah belajar teknik penulisan,ni dikatakan unsur thrill or suspens..bagi melahirkan keterujaan pembaca,so pada entry `party`saya bantulah my fren buat pembaca blog kesayangannya excited...tu sebenarnyer tujuan saya...maka keluarlah cerita `Sanggam `tu....

Pape pun saya minta maaf,dan yang pasti tukang komen2 yang setia kt blog ni very talented person..boleh berpantun,bergurimdam,berboria,menyanyi,berseloka dll lah,termasuk tuan blog,tak sangka!! kan sangat berbakat orangnya,sebagai cikgu saya bagi A+++++kat cik lie..kalau tidak fovourite word cik lie just`sukran dan wasalam...jer..sesekali nak jugak dengar cik lie menyusun ayat..

by the way,sekali lagi minta maaf,send my regard to ur PA (abg samad,tell him,i`m so sorry just joke n hepi2...honestly i tell u,he is hemsem man,nampak tenang n baik orang yer (alamak cik lie ada elemen `mengayat` tak kat sini??)pada all my geng sori yer.tika, noor,azemi,sazlie ,kak pinat n semualah..kita bergurau senda cam keluarga..bersaudara diblog cik lie..bagai dah lama kenal..

kita kembali pada main objective this blog,satu blog yang menerapkan nilai dakwah,menyemai kerinduan kita pada tanah suci,bumi yang barakah..pada cik lie tahniah ur party fuyoo sangat sucsess,ada tilawah ada azan dll,boleh dicontohi oleh party planner kt luar tu!!!congratulation my fren...

semua geng kita kt sini doakan blog ni terus hidup,Allah beri kesihatan yang mantap utk cik lie terus meng`update`tanpa jemu Insyallah..

Group PK semua doakan k.as n suami selamat mengerjakan umrah..ok,k.as take care yer..nanti boleh jumpa cik lie yang baik hati ni!!!

(alamak panjang yer,mcm hantar email lak)..sori yer..

P/s: Noor !!keinsafan ni lahir pas cheq tergolek terjelepuk dalam tasik putrajaya..pas tu diancam boye tembaga,cheq rasa hidup ni sementara,cheq harap lama lah cheq insaf,itupun kalau hang tak mula teknik fishing merapu..he.he

cikgu mas said...

ya Allah terlupa lak,lagi satu ..cik lie!! `sesungguhnya keterujaan yang maha dalam telah berlaku pada segenap jiwa dan pemikiranku`...apa???

Gua Hira` my fren.. for next entry..ok kan,gambar byk2 yer,wat byk episod pun ok,cam SPQ yang cik lie suka tu!!

sukran.wasalam

Noor said...

As Salam..

Dear Cik Lie & semua kengkawan blogger maya yg lain..( CM, Sazli, Kak As, Atikah, Cik Pinat, Azemi, Ayahda, etc.)

Cheq mengenali blog nie 2/3 bulan yang lalu.. sewaktu hati terlalu rindu dengan bumi mekah @ Haram. sebelum nie, cheq lah peminat setia rancangan jemputan umrah.. setiap ahad cheq akan mengikuti.. bukan nyer nak tgk siapa yang dapat tapi lebih kepada menghayati keindahan Haram dan menginsafi diri yang terlalu banyak dosa pada Yang Esa.. melihat setiap keindahan & keajaiban ciptaan Yang Esa, membuatkan diri terasa berada disana.. menghayati sirah junjungan.. keperitan dan kepayahan dalam menyebarkan agama Allah ini.. dugaan dan cabaran yang dihadapi oleh kekasih Allah memberikan iktibar pada diri dalam menghadapi kehidupan yang penuh cabaran dan dugaan..

dalam melayan perasaan maka berkenalan lah cheq dengan kalian semua.. kalian yang tak pernah mengenali siapa cheq.. kalian melayan cheq seperti telah lama bersaudara.. terhibur, tersenyum.. hilang duka nestapa.. terubat hati yang lara.. BAHAGIA!

'Dan siapa yang diberi hidayat petunjuk oleh Allah maka dialah yang sebenar-benarnya berjaya mencapai kebahagian' (surah Al-Israk 17:57)

p/s: hu hu.. tetiba lak cheq shahdu... CM lah nie.. pancing cheq..

taj said...

salam azli n semua,

lama dah tak kasi komen... kali nak mencelah...

all my fren... hemsem apa si abang samad tu... nampak tenang wajahnya.. sampaikan salam kat dia ye cik lie..

kpd cik lie, selamat mendaki gua hira', baik-2 ke sana tuh... boleh tahan puncaknya...
nanti sampai ke puncak dan nampak masjid haram, jangan lupa sebutkanlah/doakanlah saya... semoga dapat saya ke sana hujung tahun ini... amin

Noor said...

As Salam,

cik lieeee... tumpang.. tumpang

Kak As, ooo nak p ari sabtu nie arrr... ishh, cheq tak dak kat KL, kalu ada cheq bleh ajak sazli & cikgu mas p sibuk2 antaq kak as.. heh heh..(p ngan travel agency mana??) cheq doakan kak as ngan suami (abg megat ek..??) sentiasa dilindungi dan diberkati segala amalan dan dipermudahkan serta diberi kesihatan untuk melakukan umrah banyak2, tawaf sunat banyak2, minum ayaq zam2 banyak2, ngaji banyak2 ishh pendek kata segala amalan yang banyak2 lah.. kalu ingat kat cheq, doakan cheq na biaq cheq dapat ikut jejak kak as..

pasai cikgu mas.. akak jangan risau.. cheq jaga dia.. baru petang semalam cheq hantaq 10 tong gas utk dia.. utk bernafas dalam tasik.. tapiiiii.. cheq hantar gas masak!! cap petronas lagi.. heh heh

kak, nanti bila tangkap gambar ngan cik lie.. jangan lupa pakai spek hitam bosar arrr..

cikgu mas said...

salam semua..

ooh kak taj!!where did you go!!i miss u so much...kekadang terserempak kt umah uncle...hmm ye kak taj seperti biasa kita sama taste,betulkan wajah abg samad sejuk je tengok.ok cik lie sampaikan salam saya n k,taj pada abg samad ur PA,..sebenarnya tu bukan abg samad saya..abg samad saya dah masuk dalam buku sejarah,hu,hu...

Noor,cheq ni ratu air mata,baca luahan hatimu jer,air mata cheq dah penuh tasik putrajaya,yes my fren betul tu blog ni lah ubat or jamu menghilangkan kerinduan kita pada Haram..Insyaallah Allah dengar doa hamba yer,hang akan jadi tetamuNya...

Noor,k.taj tu dah lama dah style pompuan kaya,tak caya tengok gambar kt profil ,stylo u,speq beso k.taj Gucci2 gitu,tul tak k.taj??.jom join kami,jadi AJK Publisiti,cuti sekolah ni ada marhaban kt area damansara dipimpin oleh Noor(alamak Noor..keinsafan cheq hanya sementara ,termerapu balik..sori)

P/s :Noor tak de kt KL ,hang nak pi mana??cuti2 melesia yer!!!

manzlie said...

salam cikgu Mas, Noor, Kak As dan semua geng Blog ni....


Untuk pengethaun anda semua, tanpa anda semua maka suram lah blog ni..tiada keindahan gelak dan tawa..tiada inpirasi pada diri ku..tiada keinsafan dan ketakwaan pad diri ni jugak..tanpa anda semua diriku rasa keseorangan...tanpa anda jugak tiada kekeluargaan disni...
tahukan anda semua yang kita semua ni bagaikan satu keluarga yang besar..bagai satu keluarga yang memerlukan antara satu sma lain...alhamdulilah...saya amat menyenangi kamu semua...

kamu lah ibarat keluarga ku sekrang...
kamu lah semua yang membahagaikan sya disini jugak dan sya srasa bukan saya sahaja yang merasai nyee tetapi anda jugakkan...alhamdulilah..

cikgu mas jangan marah nyee dengan ayat ni..
sukran

waslam
heheheheh

taj said...

salam azli, cikgumas dan geng blog ini,

cikgumas,

k.taj byk kerja tapi masih ikuti blog ini, cuma tak sempat nak mencelah ajer dan lagi last week bercuti ke bandung 4 hari...k.taj miss jugak kat kamu, tetap seronok membaca ngomelan, usikan korang, menghiburkan, dan blog ini mengubat rinduku pd mekah... tq cik lie...

speq besaq tuh.. kaya gaya ajer akak ni.. heheh ( biar pape asal gaye )

bila marhaban tuh, kasi hp no cikgu mas...mana tahu sesuai timenye..

cik lie,
semoga Allah terus merahmati tuan punya blog ini...tq n amin