MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 22 May 2009

" Hotel hotel 4 star di sekitar Masjidil Haram"

Hotel Ajiyad Makkah

Al Massa Hotel Makkah

Al Shohada Hotel Makkah

Le Meridien Hotel Makkah



17 comments:

PINATBATE said...

saya merasa duduk hotel kecik-kecik jer...

NGINAP SRENGENGE said...

Doa semoga dalam penuh kecintaan Allah.

Dulu ayahanda sewa rumah orang Pattani.Satu bilik kecil.Alhamdulillah , dapat sedikit sebayak merasai kesusahan yang dihadapi orang2 yang lebih dulu dari ayahanda.Dulunya air di beli dalam 'gravel'(tong dari kulit kambing),belum ada tong2 plastik.Air di cedok terus dari periginya.Kita la ni alhamdulillah banyak kemudahannya.

Sedikit sejarah untuk menginsafkan kita.

Wassalam.

Kak As said...

salam sdr Lie,

hotel2 tu memang cantik, teringin gak nak masuk tapi siapalah Kak As ni. Dapat menjejakkan kaki ke Makkah pun dah satu nikmat dan Alhamdulillah ... bersyukur pada Allah kerana masih sudi menerima Kak As menjadi tetamuNya.
Kak As dan suami akan menginap di Hotel Qasrul Salam yang tak dak bintang lah tu. kata ustaz,.. hotel tu terletak dibelakang Zam Zam Tower.200 meter dari Haram Asyarif.

Alhamdulillah diatas segala pertolongan Mu.
terima kasih Cik Lie.

M A Sabtu said...

"LINTAS langsung dari MAKKAH" di blog saya:

http://sab2.blogspot.com/2009/05/mindajumaat-lintas-langsung-dari-makkah.html

salam. hjSab2
www.MDESJ.net

cikgu mas said...

Salam ...

Betul kak As..dapat pi Mekah pun dah satu nikmat besar.jadi insaf tengok Jemaah India dan Pakistan yang tiada tempat tinggal apatah lagi nak dok hotel 5*.

pape pun kalau cik lie check out n offer saya do bilik dia kat AlSafwah saya tak tolak..kak As join sekali yer....temankan saya.n bolehlah kita merasa jadi pompuan kaya.

ijoismart said...

Lie,

Hotel 5 bintang tu sebilik berapa agaknya ya. 5 bintang kat Malaysia pernah. Tu pun sekali

Zabidi said...

2 kali ke sana duduk kat hotel... org kata tak baik mengadu-domba... syukur alhamdulillah... perjalanan ibadah umrah tak terganggu

Cikgu Mas - kalau dpt pujuk encik lie duduk kat al-safwah, kabor2 kan la, boleh saya ngecek dia besok kalau saya ke sana.

Kak As said...

salam,
maaf nak tumpang lalu Cik Lie,
Cik Mas, orang kata rezeki jangan ditolak. hehehe...
Tapi saya takut saya terlupa siapa Kak As.

Takut ujian dari Allah pun bertaraf 5 bintang gak. amacam ???

Iman kita ni plak, ada ka bertaraf 5 bintang ????

terkenang pada susah payah Nabi Ibrahim dan Siti Hajar. Subhanallah.!!!

cikgu mas said...

salam..

mintak ampun,mintak maaf tumpang lalu sekali lagi cik lie..chek nk deal dengan en.zabidi.sikit.

En Die..saya rasa pemilik blog ni mudah dipujuk,baik hati orang yer.nanti saya try,tapi tak tahu lak kalau lelaki ngecek dia cair ke tak?tapi kalau rezeki tak ke mana..sebab cik lie selalu kata semua datang dari Allah jua..

Boleh kan cik lie..sian kat kami.?

P/s: kalaulah dapat saya nk ajak kak As dgn Taj..mana Taj nii..tak nak mengetest power ker?

Noor said...

as salam..
cik lie mintak izin nak nyibuk sat...
cikguuuuu.. nak gak tumpang duduk skali.. tak kan ajak kak As ngan taj je.. cheq pun nak merasa jadi pompuan kayo... dok kat hotel 5*.. kita tukar suka sama suka ngan cik lie.. bg dia rasa dok kat hotel tak ada bintang lak.. cop cop.. nak kena pakai spek hitam bosar.. baru nampak 'kayo'.. kuang 3x

manzlie said...

salam Pinat bate...

tak pa lah tu..alhamdulilah jugak ...

wasalam

manzlie said...

salam ayahanda..

woww...satu pengalaman yang paling berharga tu...saya suka camtu sebab very challenging ...skg not thrillat all, semua senang jee...
Hidup dengan penuh kepayahan selalu menginsafkan kita dan selalu akan ingat padanye..syukur alahamdulilah
wasalam

manzlie said...

salam Kak As,

Hotel Qasrul salam tu ok gak..best tu...semua hotel2 ni yangbeza ada lah jarak dgn Haram jee..yang mahal tu

wasalam

manzlie said...

salam M A Sab 2,

sukran

wasalam

manzlie said...

salam cikgu Mas...

No problem..bawak semua blog follower sya kat sini...mesti meriah kan...kita semua lepak depan Haram malam malam nanti..

sukran
wasalam

LYNN said...

Salam cik lee, tumpang lalu lagi, ingat nak ke Mekah gak tu yg servey hotel , Tapi tak mampu lah cik Lie,Hotel Safwa. Kite anak ramai, ada pernah dok kat jln yg belakang tgh tebus tanah tu mak ai macam nak runtuh jer. Tapi selain park kerete di Tanaim ada Hotel yg murah, dpt park kereta waima sehari jadilah,?

kenari said...

salam lie,

I selalu followed blog u to get new info kat sana. I nak tanye skit kat u...
Hotel al massa brape mtr dari haram? xpernah stay al massa b4...hotel safwa yg u duduk tu dkt sgt ker ngan haram? Brape mtr jauh? Im coming to perform Umrah wif my mom n fren insyaallah dec. ni...duk al massa.