MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 30 May 2009

"Housekeeping Party Part 1 .."

Depa nak bergambar sebelum bermulanyer....
Cik Noor, tikah, Kak As , Taj ,Kak Nab, Afisazlie, Azemi, teka mana satu abang Samad !!!

My staff Khusharir sedang memperdengarkan surah Al Quran without using the Quran..Best la !!

With my Hotel Manager and my General Manager...
Bergambar dengan group Indonesia lak..



aslamualaikum...salam sejahtera pada pembaca blog ku yang budiman..terlebih dulu maafkan saya kerana lambat entry kali ni..bukannye apa cuma badan rasa keletihan lagi almaklum lah malam tadi party department saya habis selepas solat Mahgrib dari jam 5.00 petang hinggga ke 8 malam...alhamdulilah semua nye berjalan dengan lancar tanpa masalah...and you know one thing..this is the Best party yang pertama kali di ada kan di sekitar kota Mekah as what my Gm mentioned. Terkejut dia dengan persiapan rapi yang saya lakukan....my staff hari tu semua nye duk melaram pakai tie..( sebab tema kami ada lah Tie day) jadi semua room boy semalam jadi macam Manager lak.Yang paling sayu dan seronok sekali apa bila one of my staff , Khusairi telah memperdengarkan ayat ayat suci Al quran tanpa merujuk pada naskah Quran dan yang lebih memeranjatkan semua hadirin suara nye..aduhhhh masyaalah begitu lunak sekali..hinggakan saya pun jadi teruja di buat nyee..alahamdulilah..i am very proud to have this kind of staff..syukur pada Allah..( dia jugak yang menang Best Employee and Honesty Award sebab jumpa duit sr2000 and give to dept for safe keeping )..dan jangan lupa gambar abang Samad dari penang tu pun ada gak terselit disitu...hehehehehe..so berharap sangat lah semoga kelukaan/keresahan/kegelisahan di hati cikgu mas tu akan terubat kembali bila mana menatap gambar si Abg Samad.heheheheeheheh...., ada berita gembira Insyaalah besok pagi saya akan pergi mendaki ke Gua Hira.....sukran.... Wasalam

58 comments:

Atikah said...

Salam en lie...

Alamak... ramainya... mana satu nak teka nie... Hmm... rasa-rasanya yang sebelah kiri en lie kot... he.. he... kas mas... tulunggg.. tulung tujukkan si abang S... ingin aku kenali dia...

manzlie said...

salam atikah...

salah tekaan mu....

sebelah kirai yang mana satu...??/

hanya cikgu mas je yang tau...jawap cikgu...

sukran
wasalam

Azemi Ali said...

Salam cil Lie

Pak Samad ialah mamat yang pakai baju pink belang-belang tu..hehe

Sahlah itulah Abang S yang dicari oleh cikgu Mas..

Atikah said...

Saya no satu... yess... bestnya.. kak pinat, kak noor, kak mas, en azemi, en sazali, mana hampa nie... cepat komen... penat en lie dok masukkan entry baru...

manzlie said...

salam saudar Azemi...


Kah kah kah kah....
Salah lah.....

cikgu mas mana...sepat lah...

sukran

wasalam

manzlie said...

salam atikah..

wowo hampaa semua duk standby yeh...cepat nye...
hehehehehehe


sukran..

wasalam

Atikah said...

Salam en lie...

Sewbelah kiri gambar ke dua... bagi klu sikit en lie... tgu kak mas tak masuk lagi nie... teruja ning.... kakkkk massss... cepat lerrrrrr....

manzlie said...

salam tikah..

kekekekeekekekekekekekekekeek....

slah jugak...mana satu..mentioned lah yang duduk ker atau yang berdiri ker...hehehehehe
mana cikgu mas ni.... taknak ker tengok abg S dia tu...?

sukran

wasalam

Atikah said...

Tu ler en lie.. teruja tahap cipan ning.... ingin mengenali abang S... dari tadi dok refresh... tak dok n3 baru... sungguh keciwa... tiba2 kali ke berapa puluh pun tak ingat... hatiku berbunga riang... tapi kembali hampa... tekaan ku salah... hu.. hu...

manzlie said...

salam tikah...

suspen kan..takpa nanti pas emua orang dah komen baru saya masuk kan lagi entry khas "Abg Samad" cikgu Mas tu..sure dia happy kan....

sukran

wasalam

Azemi Ali said...

Salam.

Ni CM rindukan Abang S atau Atikah ni?

Jawapan sebenarnya ialag Abang S tu berasalah dari Bangladesh sebab Cik Lie dengan Uncle je dua orang rakyat Malaysia bekerja di Al-Safwah ni. Tiada lagi Abang S dari penang tu..hehehe

O!..sungguh kuciwa CM..hehehe

cikgu mas said...

salam..semua

air mataku mengalir tanpa henti !!mengapa begitu jadinya dia???adakah dia merana sepanjang 20 tahun yang lalu????

oh abg samad malam ni jugak cheq datang,tunggu no!!!ha.ha.ha
nak putus urat perut ku...cik lie simpan rahsia ni!!!

Atikah said...

Salam en lie...

tak pa la.. cheq tggu kak mas masuk dulu... kak mas agak2 dah tido ker? hmmm... mungkin termimpi2kan si abg S... kih.. kih.. kih... tu ler... dok tunggu... punya tunggu.... sekali n3 abg S tak muncul2... sampai terlelap.... A'ah en li... lepas nie, mesti kak mas tersenyum riang andainya itu ler abg s yang dinanti2....

Atikah said...

Salam en lie...

Tumpang lalu sikit no... hu.. hu... kak mas... mana satukah gerangannya... siapakah gerangan yang merana 2o tahun yg lalu tu? Adakah yang duduk sebelah kiri gambar ke 2 itu?

Atikah said...

yang terakhir itu?

manzlie said...

salam saudara Azemi...
ye tak ye jugak kan..cikgu Mas ker tau tikah yang bercinta ni..?

tapi azemi..jgn putus asa..mana tau benar abg smad tu disini sebab cikgu mas ni suka sangat berashia...

kita tunggu dan lihat nanti...

sukran
wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

jangan lah tuan hamba malu dan segan..hamba fahamm persaan tuanhamba....benarkah abg samad ada disitu...
nanti akan ku keluarkan pantun dari abg samad untuk cikgu mas..heheheh

sukran..
wasalam

manzlie said...

salam tikah...

biarlah ia keluar dari multu orang yang tersyang..(cikgu Mas)

mengapa tikah pula yang resah gelisah..?

sekarang ni cheq lak dah confuse..sapa yang bercinta?
hehehheeh

sukran
wasalam

cikgu mas said...

Bukan hamba malu bukan hamba segan,tapi hati hamba begitu rawan,berpekan-pekan dia meninggalkan hamba,kulit yang putih bersih menjadi kelam,mengapa begitu tuan hamba???adakah cinta itu buta,maka butakan mata hamba,tak sanggup hamba menatapnya sebegitu derita,hu,hu,hu,cik lie pimpinkan tangan jantung hati hamba hantar ke laut,biar dia berenang mendapatkan hamba!!tulung cik lie hamba dah macam orang gila gelak nii ,tulung3x

Atikah said...

Salam en lie...

Bukan resah gelisah... hanya teruja ingin mengenali abg s cos kak mas gelak sampai nk putus urat perut tu... sampai kuar air mata... cuma terfikir... kenapa begitu?

saya bercinta? oh tidakkkkkkkk.... setiaku hanya pada yang satu.... :)

manzlie said...

salam cikgu mas..

jangan kamu menjadi gila lak bila sudah lama tidak ketemu pada nye..adakah cinta itu buta atau hati mu yang dah buta?..tapi percaya lah yang abg samad mu ini tetap setia ingin ketemu pad mu..sudah ku kabarkan padanye..sampai kan riang hatinye tak terkira...sebagai tanda scinta setia sejati..abg smad mu telah sudi membawa diri kembali pada mu...ku faham kenapa airmata mu megalir, mungkin akibat kegembiraan yang tak terkata..alahamdulilah..semoga berbahgia lah hendaknye nanti..

sukran
wasalam

manzlie said...

salam atikah...
biasa lah kalau dah suka psti airmata jadi teman dan gurauan kan...heheheheeh

doakan je merkea berbahgia..tapi baru ku faham kenapa tikah beriya iya....!!!1 heheheeheh

sukran
wasalam

PINATBATE said...

hadoi lah!...kakpinat tumpang gelak jer....dari tadi dok tersengih-sengih baca komen korang..

cepatlah Cik lie..buat special entry siapakah jantung hati cikgu mas tu?...apakah mamat hensem baju kotak pink tu?...hikhikhik..

cikgu mas said...

wahai kawan-kawan

wah!!!tengoklah cik lie jiwang!! biar ku sambung,,

wahai cik lie,jadilah kau seperti merpati,khabarkan pada si jantung hati jika dia ingin kembali dia perlu rentasi lautan api kerna aku sudah punye `combi`yang hadir mengubat luka hati tika aku `meroyan `sepanjang hari...

Bimbang hatiku wahai cik lie, jika dia mencucuk mata dengan lidi melihat aku berada disisi combi!!!biarlah abg samad bersama biolanya terus merana sehingga ke akhirnya!!!!tapi aku terlalu ingin berbalas seloka dengan abang samad yang pernah ku cinta..tulung3X kawan-kawan cheq rasa nk terburai perut...

Noor!!bangun lah dari tido,mimpi ngeri malam ni,dok makan nasi lemak 13 bungkus cam tu lah jadinyer!!!

manzlie said...

salam kak Pinat...

kali ni kasi lak cheq punya turn perkena kan depa semua tu...okay tak...heheheheheeh

sekali sekala kan..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Cikgu Mas...

Bukan hamba yang jadi jiwang....
Bukan kan cikgu dari pagi jam 4 tadi taksabar menanti..
sudah meliaht cuba lak butak kan hati...
apakah cikgu sudah lupa diri
kerana dia sijantung hati....

oh cikgu..
jangan hamba di perslahkan semua ini...
harus lah terima takdir diri..
hampir 20 thn di tinggal kan pergi...
kini dia ingin kemabli...
apakah cikgu tak suka hati...


Biarkan lah Noor tido sendiri...
nanti bangunlah besok pagi...
pasti ketawa melihat msg ni...
teringat kan abg samad dan cikgu ku ini...


kekekeekekekekekek

sukran
wasalam

cikgu mas said...

aduh,mak ooi,tidak ku sangka cik lie begitu indah bahasamu jika tidak hanya `sukran dan wasalam menjadi mainan bibirmu..jom kawan-kawan kita fishing madah berkarat dari cik lie kita ni.. biar cikgu bukak gelanggang...cikgu sambung yer..

wahai cik lie,aku terlalu ingin kembali,tapi bukan dalam realiti,
kerana telah ku katakan ku sudah punyer combi,,,

kau tidak bersalah sama sekali..
malah penyambung cinta sejati..
dah tentu ku suka hati,tapi ku harap kau mengerti,si samad perlu lalui jalan berduri maka ku relakan tika menjadi ganti kerana dia si dara sunti...

boleh yer tika tolong k.mas ,abg samad k.mas dah tak macam dulu,dulu dia macam Sharukh Khan..he.he

manzlie said...

Salam cikgu Mas..


hmmmm

salam cikgu yang punya diri
apa kah erti nye semua ini..
mengapa tikah sebagai ganti...
bukan kah cikgu duk mimpi mimpi..

dari tadi hingga jam 4 pagi..
hati cikgu tak sabar menanti..
bila melihat bang samad ini
kenapa tiba tiba berubah hati...

Dulu "Haram" terlalu kecil
tapi skg dah di besaq kan
mengapa cikgu terlalu musykil
abg samad ni pun cam sharuh kan

cinta itu memang buta
bila bercinta tak ingat dunia
apakah salah bang samad kita
hinggakan cikgu dah lupa dia..

haahh cikgu mas , kan afisazlie dah ckap hamba ni juara pantun sekolah dulu....hehehehe

tikah...camenr..ok tak?

Atikah said...

Salam en lie, kak mas...

Sunguh indah sekali madahmu en lie
buat tatapan blogger di pagi hari
Setiap kali engkau dikena
apa salahnya sesekali kami pula terkena...

Wahai akak mas ku yang manis jelita...
Kenapa aku menjadi galangnya????
Ohhh... tidakkk...
Walaupun aku si gadis sunti
Tapi aku tak punya hati
Mana mungkin ku jadi gantinya...

Mana mungkin ku terima si abg samadmu... kerna ku tahu hatinya masih besama mu.... apatah lagi mukanya dah tak macam shahrukh khan... Kih... kih...

* pst... pst... rasanya macam terkena ngan en lie ngan kak mas jer ning... :)

manzlie said...

salam tikah ...

betul jugak tuh kan....

Cik gu mas suka menonton TV
Akademi fantasia program realiti
walaupun tika nak dara sunti
kenapa pulak Tikah sebagai ganti..

afisazlie said...

salam abg aji,

mmg le abg aji juara pantun tapi tu zaman abg aji.. sekarang zaman sy, abg aji tetap kalah dengan sy.. cuma ni blog abg aji kan, malas ler nak menunjuk2 kepakaran, nanti org kata riak takbur sombong dan bongkak lak, haha..

laa awat kak noor tidor awal, tak lari nyer pokok getah yg nak ditoreh pagi sok.. ke dia nak tiru style kita kan CM, masuk blog awal pagi kul 4, haha.. maaf lah kak noor kali ni akak terlambat, haha..
sy pun sama gak, huhu..

afisazlie said...

hmm haah, sy pun terkeliru campur kompius.. sebelum ni CM yg beria2 tak sabar nak tunggu post ni, dah ada tetiba cik atikah lak yg excited.. ada apa2 ka? CM mcm ner, nak beri laluan pada cik atikah ker?

manzlie said...

slam afisazlie...

tak kira lah zaman mana ...cuba lah masuk gelangang cam cikgu mas cakap..heheheheh

saya pun awak yang memandai bagi tau boleh berpantun bukan nak tun juk riak , takbur dan sombong...tul tak cikgu mas...heheheheh

cikgu mas said...

salam

Tersungkur aku dikakimu cik lie
Mendengar kau berpantun begini
Benarlah kata tuan lawyer sazlie
Bila berpantun kau hebat sekali...

Wahai kawanku tuan hj azli..
Dengarlah kisahku ini,
airmata tidak berhenti
kerna semalam ku bermimpi ngeri..

Semalamku bermimpi...
Abang samad membawa ku lari..
Cuba merenangi lautan hindi
tetiba datang si combi..
membawa pistol dijari..
abang samad di tembak mati..
aku meraung tak henti-henti...

tetiba muncul si Noor memakai sari.
menyanyi sebuah lagu hindi..
Bele tum,tum,tum,nahi,nahi.nahi
Abang samad hidup kembali..
Noor datang membawanya lari..
Aku meraung meroyan sekali lagi...

Begini nasib ku wahai cik lie
Abg samad sudah tiada lagi..
Bukan dengan tika si dara sunti.
Tapi dgn noor kawan sendiri...
hu.hu.hu.hu,tulung cik lie,hancur lagi hatiku ni,harap ko mengerti...

cikgu mas said...

Salam sazlie

Tak de makne yer kul 4 pagi,dok tergolek pekena Doraisammy..bukan nasi lemak jer.. doraisammy pun kena telan...motong gotah apanyer kt damansara tu,tak caya tengok kt doraisammmy dok dengan abg samad makan capati..hu.hu sampai hati mu Noor!!!

PINATBATE said...

Duduk berdoa,tawaf dan solah..
Memohon redho Yg Maha Kuasa
Si Samad enesen dan tak bersalah
Mengapa pulak dia yang jadi mangsa..


Selamat mendaki Jabal Nur Cik Lie..
Doakan saya dapat menjejaki Gua Hira' sekali lagi..

cikgu mas said...

salam cik lie

ribut dengan abg samad ,lupa lak cik lie nk pi climbing,good luck n take care ur self my fren...moga dapat hayati sejarah nabi doakan kawan-kawan kt sini sihat dan terus hepi,panas skrg ni...be careful.minum air badak banyak2...eh tak payah air zam-zam adakan..thanks 4 abg samad pict,saya dah tak kemaruk lagi.sebab noor dah bwk lari..he.he

Leenoh said...

Salam.
Bila mendaki bukit bersejarah itu nanti jangan lupa ambil gambak banyak-banyak.
Semoga anta sihat selalu.

cikgu mas said...

salam cik lie..

dah petang dah ni!!!mana noor ni!!cik lie??? dia bagitau dia nk pergi rumah orang kahwin,saya bimbang lah agaknya dia bersanding sekali kot,pas tu dancing-dancing,hu,hu,hu tulunglah cik lie,nape noor wat cheq cam ni..??.entah2 sazlie pun sekali jadi pengapit dia,camner ni cik lie??sianlah kat saya...cik lie mendaki hati2 yer,atas gua tolong tinjau kalau ada ternampak Noor!!

Noor said...

As Salam..
Oh cik lie... merawan hati menanggung lara.. merindu kasih jauh disana.. bukan niat dihati merampas kekasih saudara.. tapi apa kan daya biarlah aku menjadi pengganti tikar nya.. walaupun hati sudah berpunya.. ku selit-selit dihujung jiwa.. agar dia tidak lg kuciwa.. 20 tahun menanggung sensara.. gara2 puteri dari melaka.. biar hamba dari damansara sebagai penyelamat nya..
tolonglah cik lie.. sebagai sahabat setia.. apa bisakah tuan hamba menjaga nya disana on behalf of hamba?? hamba tidak mahu ada yg bergelar pembunuh.. lain yang salah lain yang dihukum.. oh!

'demi cinta ku pada mu (abg samad)... kemana jua kan kubawa.. kehujung dunia kebintang kejora... bulan madu di awan biruuuuuu... '

arghhhhhh arghhhhh tulun tulun.. tercekik cawan teh tarik...

Noor said...

As Salam,
ketika hamba menulis ini mungkin tuan hamba sedang mendaki jabal nur.. InsyAllah.. moga Allah mempermudahkan pendakian tuan hamba.. doa hamba dari kejauhan..

p/s : opsss, sila tukar hamba dgn cheq manakala tuan hamba dgn cik lie.. (terbawak-bawak dr 1st komen.. he he)

Noor said...

As Salam..
cik lie.. ku tujukan khas lagu nih utk cikgu mas.. lg yg di nyanyikan oleh bang samad kpd CM sewaktu cheq sedang menyelamat kan nyer (sazli, hang tlg back up.. tapi lagu nie lagu zaman cik lie.. ntah hang tau ke tidak)

kau bahgia..
ku bahgia..
biar hidup.. hidup lagi..
(takat tu je cheq ingat lagu DJ Dave nie.. he he)

i can see the pain living in yr eyes.. and i know how hard u try.. u deserve to have so much more..
(pergh.. bang samad sempat juga nyanyi lagu Air Supply - Goodbye...)

ok cik lie.. cukup sampai disini.. la la la

cikgu mas said...

salam

Noor telah kau rampas abg samadku ko main lagu2 lak yer..

cik lie!!! ur my backup singer,we sing together..nyanyi kuat2 cik lie!!cik lie dipihak ku,biar sazlie side noor kerna ku tahu cik lie the best singer in the world..

ok cik lie kita nyanyi lagu Ukays,`Disini menanti,disana menunggu,ni lagu cheq masih sek. menengah..tak main DJ Dave..

Kalau kupilih disini,apa kata disana,
Kalau ku pilih disana,disini akan terluka
Perlukah aku pilih keduanya
Bahagi kasih seadil-adilnya...

(tak leh nak sambung dah nangis)

Abg samad tak ingat ker lagu ni kita nyanyi dulu..Hero Maria Carey..tak main Air Supply

`and then a hero comes along
with the strength to carry on
and you cast your fears aside
and you know you can survive
so when you feel like hope is gone
look inside you and be strong
and you `ll finally see the truth
that hero lies in you....
(ingatkan lagu tu..

untuk noor,lagu spring..sampai hati..

sampai nya hatimu..
membuatkanku rindu..

Noor tulung3x..dahlah tu..cheq tertelan piring lempeng




"

afisazlie said...

salam kak noor,

jangan risau, lagu zaman cik lie cheq tau lah sikit2 sbb kalau dalam kete cheq, cheq takleh buka radio hot.fm kegemaran cheq sbb abg aji tak bagi. dia nak dengar klasik nasional jer..

Cikgu,
abg aji mmg the best singer in the world tapi lirik ikut suka hati dia. bila ditegur, kita lak dimarah balik..

bayangkan lagu kalis rindu elyana tu, abg aji nyanyi kalis peluru, hahaha.. dia ingat elyana tu pergi perang ke apa..

Noor said...

As Salam..
kita biarkan cik lie dgn pendakian nya... kita sbg sahabat akan sediakan komen2 utk dia baca setelah kembali ke alsafwah...

ooooo.. ko main lagu 90an arr.. itu zaman ku, ko masih bercawat lagi diwaktu itu..

masa berlari-lari bersama bang samad.. sempat jua kami berduet..

seiring dan sejalan
seindah bunga ditaman..
bak burung yang terbang kanda ku puja
bahagia kita berdua
kandaaaa
dindaaaaaaaaaa
burung pun turut menyanyi..
la la la.. la laaaaa

tapi.. sedang kami mengorak langkah.. cik lie mai cantas..

aiya cik noor
pompuan banyak muda
mana mau pigi bawak bellboy saya
uwang dan ringgit ana tatak heran..
sambung cik lie.. sambung..

ahaaa.. CM!! jawap.. jawap..

manzlie said...

salam cikgu Mas, Noor, Afisazslie..

Hampa semua duk seibuk kisah bang samad..berebut dan tolak menolak dia...kesian dia..tapi tahukan anda , abg samad kamu ni lah yang bawak saya naik mendaki Gunung Jabar Nur....

saya mengharungi bukit Jabar Nur dengan penuh ketabahan,,,
Mengapa tidak di dkirimkan doa..
semoga allah permudahkan perjalanan saya...

sian saya...

anyway pagi tadi sya climbing jam 5.30am sampai balik di hotel jam 8.30 am..cikgu mas..banyak gambar gambar menarik tau...Best lah..

Noor said...

As Salam..
Cik lie, welcome back... aik?? sapa kata kami tak doakan utk cik lie.. tu yang cheq tulis doa ringkas & padat.. CM pun ada wish good luck siap suruh minum air cap badak.. (badak lagi.. nak perli cheq lah tu..)

walaupun kami merapu meraban.. kami tau siapa kami.. hanya menumpang blog cik lie untuk beramah mesra.. sampai ati cik lie... hu hu..

CM, pujuk lah cheq nie..

cikgu mas said...

Salam en azli..

tu lah noor,kan cik lie dah marah,dok ribut dgn abg samad,pantun lah menyanyilah,tu cik lie dah terasa hati..saya pakar dalam memujuk..saya nak pujuk cik lie..ni!!

cik lie,cik lie cuba check betoi-betoi komen kami,kami doakan cik lie punye climbing,cheq tau abg samad memang baik hati..memimpin cik lie terus mendaki,

Alhamdulillah cik lie dah pun selamat mendaki,ambik lah masa berehat ,saya tau bukan senang nak mendaki,saya pun masa pi umrah tak sanggup nak daki gua hira`,masa tu rasa sedih sangat dan terfikir macamanalah Siti Khadijah yang pada masa tu dah berusia 55 thn boleh jalan kaki 7km dari rumahnyer n mendaki hantar makanan kt suaminya Nabi kita,kalau cheq tak tau lah masa umur 55 boleh daki apa?? bonggol jalan kot!!!cik lie kalau kawin nanti cari macam siti khadijah yer,jangan yang pandai order piza jer...take ur rest,kalau ada masa nyanyilah lagu2 yang ada kt gelanggang tu..buat hibur hati cik lie...alhamdulillah boleh email nanti yer gambar2 tu...cik lie jangan sedih yer..dah lupakan abg samad tu...tak mau dah!!!dia tak setia rupanya..

cikgu mas said...

salam

alamak tak nampak lak kawanku dah menangis...noor dah,dah yer jap lagi cik lie pujuk noor,dia tepuk2 noor dia pandai pujuk orang tau,dulu cik lie kt st gabriel cheq kt st marry,bila cheq nangis kena kejar hindu dia mesti pujuk,betul tak sazlie!!!!dah jangan nangis,ambik air badak tu minum yer...tenangkan hati

Noor said...

As Salam...

sib baik hang perasan dgn rajukan cheq wahai CM.. dah 3 dozen ayaq cap badak cheq togak.. last2 cheq capai ayaq ECPI... sejuk sikit..

alaaaaa.. cik lie tak kan pujuk cheq nyer.. tapi, hamba sudah bahagia dgn pujukan mu wahai sahabat ku..

pssttt.. hang pujuk cheq, adik sazli baru je mai damansara.. mai timang cheq.. konon2 nak pujuk.. last2 cheq kena antaq dia p sepital assunta.. betulkan tulang temulang.. maklumlah timang badakkkk

Kak As said...

salam Cik Lie,
kalau U tube boleh la kami kat sini dengaq suara sedap anak buah Cik Lie tu.

alangkah bahagianya kalau dapat dengaq suara talbiah jemaah semasa nak menunaikan umrah dan suara tasbih dan takbir semasa tawaf dan sae'i.

afisazlie said...

kesian cheq ni cikgu, ni duk online kat sepital assunta ni.. cheq ingat nak timang2 jer kak noor,nak pujuk hati dia yg berduka lara tu, last2 tulang temulang cheq kena lipat dgn kak noor, huhu

tapi takperlah, dekat je dgn maktab tempat cheq keje, depan jer dgn sepital assunta ni.. esok pagi cheq discharge terus p opis, haha jimat minyak n tol

manzlie said...

salam cikgu Mas..

hang ni kalau bab memujuk amboi...no 1...
memang sekarang sya duk nak cari orang yang bernama Khadijah..tapi tak tau lah khadijah mana..?

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Noorr..

saje jee ..nak bermanja dengan hampaa semua..kan saya keseorangan disini..hehehheh boleh tak..

sukran''wasalam

afisazlie said...

salam abg aji,

toksah pening2 kepala nak cari khadijah. kan abg aji dah jumpa yang bernama khadijah tu.. byk kali gak. siap makan masakan dia, dengar suara dia, menatap wajahnya..

dia pernah dtg umah abg aji dan abg aji pun pernah dtg umah dia.. ala yg kat segamat tu, yg anak dia nama afisazlie tu..

cikgu mas said...

salam cik lie

tapi sebelum tu jangan marah yer,urut dada dulu..

ada khadijah..Khadijah Tan ,,mak Pierre Andre tu!!kalau tak nak Khatijah Ibrahim,datok lagi..single lak ..he.he

lagi satu ada satu Khadijah yang saya kenal..Noor Khadijah(bukan cik Noor yer)..cikgu bahasa melayu,single mingle lagi,cantik n very soft spoken orangnyer,pandai masak dah tentunyer..nak tak??? abg aji??

sazlie,sazlie!!camner lak bab taste abg aji kita???..tu lah sazlie,pasai ape pi timang k.noor,tepuk2 pun dah ok,kn dah warded kt sepital assunta..harap bersambung balik tulang temulang mu dik!!!

cikgu zainab said...

Eh wah! what's going on? KN baru baca entry hari ini..blur skit!! Meletup-letup komen kali ni! Wah Azli..rekod bukan??
Seronok jugak baca madah2 depa ni!

manzlie said...

salam Kak Nab..

yes..meletup letup komen depa kan...

sukran

wasalam