MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 12 May 2009

" Kereta kerata Besar " Mekah part 2





9 comments:

Shafek said...

Salam Semua khususnya Bro. Azli,
Terima kasih atas paparan kereta-kereta di Makkah. Wow ! memang most of all American car dominated in Saudi land. Maklumlah mereka dikurniakan kekayaan harta yang melimpah ruah oleh Allah. Harganya sekitar berapa agaknya ye Bro Azli? Dengar cerita murah je depa kata sebab tak da import tax. Betul ke?

Shafek said...

Salam semua,
Satu perkara unik yang saya perhatikan iaitu kebanyakan kereta-kereta Pak Arab ini calar-calar belaka atau kemek-kemek. Kalau repair ari ni besok kemek balik. Ganas-ganas Pak Arab ni bawak kereta. Kena banyak mengucap syahadah bila naik dengan depa ni.

Shape said...

Betul kata Shafek kena banyak mengucap syahadah bila naik dengan pak arab ni, ari tu saya gi tannim naik van drivernya tak padan dengan tu tapi bawa van fuhhh berdesub. Saya rasa le dia bawa gear 3 ngan gear 4 je naik mengaum bunyi engine ala ala F1

Cheap Travel

manzlie said...

salam saudara Shafek...

memamg murah..dalam paper siap takda interest lagi...ada yang harga sr50 ribu ke sr120 ribu

sini kereta murah

sukran

manzlie said...

salam shafek and Shape,

memamg depa ni ganas ganas bawak kete..tu sal banyak yang kemek..

saya naik bus van depa g tanaiim pun duk mengucap banayak kali..takut...cam bas mini kg pandan gak...

sukran

zuramail@yahoo.com said...

Salam saudara Azli,
Saya baru terjumpa blog ni, alangkah seronoknya dapat melihat gambar2 yg dipaparkan di sini. InsyaAllah saya akan mengerjakan umrah pada bulan Jun ini (cuti sekolah)bersama family. Jadi, boleh saya jadikan paparan disini sebagai panduan. Doakan moga semuanya selamat.

Noor said...

cik lie,
GMC kaler puteh dah kena cooop.. tapau kan GMC yg kaler kelabuh tuh 3 bijik.. (nak muat anak2 cheq yg ramai nih)heh heh..
tapi.. kat mekah, org pompuan x leh drive.. tu yg x best.. lagi satu.. kat sana ada syarikat sewa kereta tak?.. cam x pernah nampak je..
saya ade pengalaman naik pick-up masa musim haji ngan makcik2 from melaka.. prgh!! bila turun, tulang temulang semua dah macam keropok. rasa cam zorro naik kuda pun ada gak.. kena pegang telekung kuat2.. kalu x.. misti terbang..

manzlie said...

salam Zuramail,

terima kasih kerana sudi memabca blog sya...
alahamdulilah semoga dapat lah kita berjumpa nanti..insyaalah..

sukran

manzlie said...

salam Noor,

memang depa ni kalau dirve tak kira kiri kanan...mengalah kan bas mini kg pandan , hehehehehe

wsalam