MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 2 May 2009

" Sekitar kota Mekah - Kedai kedai..."


Pandangan waktu malam




Salamualaikum...keif halaq ente semua.....tiap hari di sekitar kota mekah ni memang banyak kedai kedai atau pun peniaga peniaga yang berniaga disini...sebut je apa barang yang ingin anda beli semua nye ada...dari sr1 hingga lah beribu ribu riyal , barang boleh di dapati disini...setiap abih je waktu solat sudah pasti ramai jemaah akan berhenti dan singgah untuk menjamu mata serta membeli setiap barang yang berkenan di hati....kerana hotel mereka pun berdekatan atau mungkin bersebelahan kedai kedai tersebut..gambar gambar gerai tersebut terletak di belakang Hotel Hilton...mungkin salah satu gerai itu anda pernah singgah dan beli ????....sukran



9 comments:

Shafek said...

Salam semua,
Yang herannya tak pernah nampak tanda/label harga pada barang. Harga main taruk je diaorang ni. Hari ni lain, besok lain.

manzlie said...

Salam ,

Yes..depa pun tengok orang jugak..kalau kita org luar tak tau ckap arab depa charge mahal..kalau penduduk makkah walaupun dia bengali dapat murah...
tu sal bila saya nak beli saya minta tolong staff saya beli kan then i pay back..memag dapt murah..

sukan

cikgu zainab said...

best tengok gambar2 yg azli upload ni. TQ for sharing. memang benar..area kat situ rasa macam kenal jer..

manzlie said...

salam kak Nab...


dah agak dah mesti kak Nab suka shopping kat area ni...heheheheh masa saya duk p snap kat situ patut lah asyik termention nama kak nab Je...gurau je..

wasalm

cikgu zainab said...

azli...mudah2an suatu hari nanti kita akan jumpa di Makkah..ingin berjumpa uncle jugak! Insya Allah kak nab & suami akan ke Makkah pada ramadhan nanti.

taj said...

Salam Azli,

seperti pernah ku lihat tempat ini... di mana yaa...:)

ini dinamakan "tawaf kedai"...hehe

manzlie said...

salam Kak Nab,

Seronokye dengar crita ka Nab nak dtg bulan ramadan..jgn lupa jumpa saya tau...

waalam

hasnor said...

salam en lie,
kedai kat sana macam kat sini lebih kurang kan?harga macam mana?Ingat nak pesan kabir beli jubah bila balik nnti..

Ku Din said...

Salam Cl,

Seronok tengok kedai2 di Makkah... beraneka barang ada di sana, dan kita dengan mudahnya membeli barang-barang tersebut sebagai kenang-kenangan