MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 4 May 2009

" Kiriman Doa "

Baru balik dari Multazam so lapar beli roti and lepak depan Haram

Depan Pintu Taubat dan Doa, tempat paling Mustajab memohon doa


Ramai Jemaah berebut rebut nak berdoa di situ



Penulis blog ni suka sangat bergambar


Waktu jam 10.00malam keadaan di sekitar Kaabah

Asalamualaikumwbt.....
seperti biasa hari Offday ku pada waktu malam aku akan pergi lah duk "beristirehat di Depan Multazam untuk membaca surah Yassin kepada kedua arwah orang tua ku serta arwah arwah yang telah pergi dahulu dari ku....dan jugak akan ku bacakan jugak kiriman doa doa dari pembaca blog ku yang budiman, yang memerlukan pertolongan dari ku (Minggu ni cuma 5 orang shaja)..semoga di terima oleh mu ya Allah dan beri lah pertolongan pada hamba hamba mu itu...Amin...selepas dua jam aku di situ aku pun keluar Haram , oleh kerana perut ku lapar sempat jugak aku pergi beli roti dan makan di luar kawasan Haram..alhamdulilah...selepas jam 12.30 malam aku pun pulang ke Hotel pinginapan ku- Alsafwah...wasalam


17 comments:

Makcu said...

indah sggh...

manzlie said...

salam makcu...

memang pun..
sukran

Atikah said...

Alangkah bahagianya andai dapat ke sana...

Atikah said...

Alamak.. terlupa salam ler pulak masuk umah org ;) Salam Ziarah En Lie..

manzlie said...

salam Atikah....

bila nak dtang sini...

wasalam

afisazlie said...

hmm baju melayu baru ke abg aji? sebelum ni tak pernah lak nampak pic pakai baju tu dalam gambar2 sebelumnya..

taj said...

Salam,

semoga Allah memakbulkan doa-doa yg azli sampaikan, Allah Maha Memakbulkan doa... amin

betapa indah hidup ini dpt beribadat di dlm haram... sukran

Intanterpilih said...

teringat masa selalu "mengecilkan diri" untuk ke depan multazam tuh....eee....bestnye....rindu nak "mengecilkan diri" lagi...huhu

Shafek said...

Salam Bro Azli,
Saya tak pernah dapat bergayut kat pintu tu (selalu full house). Mana taknya, sebaik imam habis beri salam pertama meluru bagai kilat jemaah berebut ambil tempat di pintu kaabah. Mudah-mudahan bertemu sang puteri yang berkenan disamping Bro Azli. Dah lama makan sorang depan haram. Wassalam.

taj said...

salam shafek n azli,

saya pernah tapi di balik kelambu yg betul2 di belakang guard yg jaga hajar aswad dan sebelah ngan pintu itu... sya tak sangka sya boleh berada di sana dgn mudah..

rasa melayang jiwa entah kemana.. betapa bahagia, nyaman, mcm2 ada..sayu pilu tak terkata.. hingga tak boleh berkata-kata... itulah pengalaman paling indah sya di sana...

sukran

manzlie said...

salam ,
aahaa beli baju tu kat Masjid India,

muarah jee..

wasalam

manzlie said...

salam saudara shafek...

terima kasih atas doa anda..

sukran

manzlie said...

salam Taj..

bagus lah tu dapt duduk di celah celah kelambu tu..

sukran

norul said...

Salam sheikh.., terserlah keceriaan & kegembiraan hidup anta di sana. Mudah2an sentiasa dlm rahmat Allah. Doa2lah agar kita boleh berjumpa di sana nnt, insya'Allah...

p/s: Saya dah email sesuatu, minta tolong didoakan, terima kasih byk2...

manzlie said...

salam saudara Norul,

terima kasih kerana sudi memabca blog sya...
Insyaalah akan saya reply email saudara..

sukran

Atikah said...

Salam En lie... hajatnya nak ke sana hujung tahun nie... tapi memandangkan ada sedikit masalah... InsyaAllah.... tahun depan... tak sabar sbnrnya nak ke sana... Moga Allah murahkan rezeki saya dan permudahkan hajat saya nak ke sana... aminn..

manzlie said...

salam atikah...

insyaalh nanti allah akan permudah kan lah niat suci saudari tu...

wasalm