MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 6 May 2009

"Mahgrib"

Belum masuk waktu , still dah penuh dengan Jemaah

Nak jugak bergambar lagi ni....memang tak pernah jemu....
Dari tingkat 1 depan Multazam ni

Asalamualaikum.....Hari ni waktu mahgrib tadi agak ramai jugak dengan para Jemaah di bahagian bawah yakni di sekeliling Kaabah...so aku pun naik lah di tingkat atas ( tgkt 1 ) mengadap Kaabah, Depan Multazam jugak solat di situ...waktu mahgrib serta Isyak memang selalu penuh di bahagian bawah tu almaklum lah cuaca agak dingin sikit walaupun sekarang waktu malam 37c tapi berangin...lah jadi ramai lah jemaah berebut rebut solat di sekeliling Kaabah...alahamdulilah tadi tiada solat Jenazah selepas waktu mahgrib...syukran..wasalam




15 comments:

Kassim Selamat said...

Salam Azli,
Gambar2 yg tak menjemukan. Setiap kali ke sini se olah2 mengamit kita untuk ke sana.InsyaAllah.

Semoga usaha murni Azli ni di berkati Allah. Ameen!

manzlie said...

SALAM saudara Kasim selamat..,

terima kasih kerana masih lagi membaca blog saya...sukran..

wasalm

norul said...

Salam Bro Azli,

tiba2 terlintas nak tanya, masa possing tu, guna timer camera @ mintak tolong orang?

Tp yg pasti, melihat gambar2 Kaabah kiriman saudara membuatkan hati teruja nak ke sana, insya'Allah...

Shafek said...

Salam semua,
Terima kasih Brother Azli dengan kiriman foto. Bila setiap hari diamati foto-foto kaabah yang dikirim, terasa seolah-olah berada di situ. Semakin meningkatkan iman kami semua dan menambahkan azam untuk ke tanah suci Makkah. Insyaallah.
* Apakah sebenarnya polisi dari pihak berkuasa bagi sesiapa yang mengambil foto di dalam Haram.

KUNTONG said...

Saudara manzlie: Blog anda mnjadi kepastian utk saya tatapi setiap hari. Sebabnya, anda pun tahu.Melihat foto-foto yg dipaparkan, hati ini terasa amat rindu utk ziarah semula ke sana. Keadaannya tntu berbeza dengan tahun 2001 dulu ketika sya menunaikan haji . Entahlah hati ini meronta-ronta utk kembali ke sana, ttapi apakan daya. Semoga doa saya utk ke sana lgi akan dimakbulkan Allah swt. (Tolong doakan ya, d depan Multazam .)

dilaOHdila said...

salam bro azli
rasa bahagia bila dapat lihat kaabah ni biarpun dari jauh. Namun hati selalu berdoa agar satu hari nanti akan sampai kesini jua....
amin

cikgu mas said...

Salam en azli..

Teruslah bergambar cik lie..nanti ku ulas satu persatu..

`Neck tie n jam tangan beli kat mana?...

taj said...

salam,

berposing persis seorg. model berpengalaman...
bahagia sungguh model ni... sentiasa berposing di depan kaabah...
sya jeles tau...

hanalee said...

Salam Azli,
Boleh minta tolong sikit...
Hotel Royal Sultan Dimana location nya...boleh ambil gambar ?...

didahulukan ribuan terima kasih....

manzlie said...

Salam saudara Norul...

saya cuma pakai camera hp sahaja ni...mintak tolong dengan 'wartawan' saya yang lagi satu lah...heheheheh

thanks for viewing my blog..

sukran

manzlie said...

salam saudar Shafek..

sebenar nye takda polisi nak amik photo, cuma mereka cuba control lah supaya jgn jemaah lebih dtang hanya untuk berphoto je...dari beribadah...tu jee..

sukran

manzlie said...

salam saudara Kuntong

Terimakasih kerana sudi memabca blog sya tiap hari..
insyalalah akan saya doa kan nanti supaya saudara akan datg lagi ke sini..insyaalha

wasalam

manzlie said...

salam cikgu Mas....

terima kasih kerana nak duk mengulas poto sya satu persatu..hehehehe

kl jee

manzlie said...

salam saudara Hanalee..

insyaalhnanti saya akan carikan mana hotel tu..

sukran

manzlie said...

salam dila..

terima kasih kerana masih lagi membaca blog sya..
insyaalah nanti saut hari for sure saudari akan dtang jugak ke sini..insyalah

walsam