MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 27 May 2009

" Masjid Sharamansor"

Setiap 2 km pasti akan jumpa Masjid yang macam ni di kota Mekah
Keadaan dalam Masjid ni

SEbelum masuk waktu Mahgrib

Salam from mekah...apa kabar semua para pembaca blog ku yang budiman...Semalam petang ada lah hari yang paling busy sekali kerana aku terpaksa keluar bersama dengan staff ku untuk memebeli barang barang yakni " Hadiah " bagi menjayakan Our Housekeeping Party pada Jumaat ni selepas Asar..Puas kami mencari beberapa barang barang penting ya itu untuk Lucky Draw lah...as usual last minute shopping for sure ada benda benda yang penting di perlukan..Next entry i will elobrate more about my staff party yah..sempat jugak lah aku singgah solat di salah sebuah Masjid yang berdekatan di Jalan Sharamansor seperti gambar di atas tu....alahamdulilah..syukran..wasalam


15 comments:

hanalee said...

Salam Azlie,

Salam dah disambut, minta pula didoakan semuga dirinya dapat hadir lagi mengerjakan umrah tahun depan.

Cik Lie boleh tolong tengok kan hotel Abber Garden(tak da' bintang kot) kata ustaz dibelakang Hilton....
Terima kasih

Zabidi said...

ala2 surau kat malaysia la cik lie kan.
satu je masalah saudi ni, masjid2 kat tepi jalan ni toilet dia kotor sesgt, ada tempat wudhu' dlm toilet, tapi disbbkan kotor nyer toilet sampai rasa was2 bila dah amik wudhu', takut kain ihram or kaki tercalit najis
bab kebersihan toilet nih, pak arab tak ikut sunnah

manzlie said...

salam Hanalee..

Insyaalah nanti say pergi tengok kan...

wasalam

manzlie said...

salam Hanalee..

Insyaalah nanti say pergi tengok kan...

wasalam

manzlie said...

salam Zabidi..

yup..memamg semua kecil kecil...tu sal kalau saya kelaur je dari bilik ke kota Mekah for sure dah dalam wudhu sebab memamg dah tau tandas depa ni semua kotor kotor belaka..Hygiene here very poor lah..

sukran for the info..
wasalam

Atikah said...

Salam, en lie... wah sonoknya jalan2 cari gambar ya... he.. he... thanks en lie... moga parti en lie berjalan lancar gitu...

Invroz said...

Salam,
Hotel Abeer Garden tu memang belakang Hilton dan Hijaz - lebihkurang 30 m dari Hijaz dan masuk kedalam sikit. Dikelilingi oleh kedai-kedai orang Bangla. Disitulah jemaah umrah Andalusia menginap - seperti saya dulu.

Sukran.

manzlie said...

salam atikah...

terima kasih..tetapi penat lah...hehehehsampai jam 11.30 malam baru je abih pack semua barang barang tu...

sukran

wasalam

manzlie said...

Salam Envroz

yup Hotel tu depan Hotel Hijazz jee

sukran
wasalam

NGINAP SRENGENGE said...

salam,
Tak mau ganggu,banyak anakanda nak buat.

Cuma nak doa supaya sihat2.
kami ( semuanya dlm blog ni ) pun perlu doa dari Makkah.Doa di sana lebih mustajabnya.

Wassalam.

Kak As said...

salam,
sayang tak sempat Kak As nak join party tu. apa pun selamat berparty.

manzlie said...

salam ayahanda...

jangan risau ..bukan ganggu tu..itu kan info or pengalaman yang paling berguna dari ayahanda so ayahanda should tell us more..for sure our follower will be happy to hear from ayahanda jugak kan..so ayahanda jgn rasa begitu yah..

sememamng nye anakanda akan mendoakan semua pembaca2 blog anakanda di depan multazam tanpa henti..inysallah

sukran

wasalam

manzlie said...

salam kak As..

lama lagi hujung tahun ni..

jgan lah cepat mengalah..let join us..

sukran

wasalam

Kak As said...

Cik Lie,
kata hari party tu ,jumaat ni lepas solat asar, Kak As masih kat sini (kedah) lagi.kalau kak As ada boleh la cabut no bertuah tu .hehehe.

manzlie said...

salam kak As..

yang party tu kat tempat kerja saya ni ..besok petang pas asar..

ingat yang gathering kat kl dgn cikgu2..

walsam