MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 28 May 2009

" Masjid di Sharamansour "

Permandangan dari Luar Masjid di Sharamansour street
Keadaan dalam masjid sebelum masuk waktu Mahgrib tadi

Tempat letak kasut di bahagia belakang sekali..cantik kan

Asalamualaikum....selepas selesai je tadi saya pergi membeli sticker kereta, kami pun bergegas untuk mencari Masjid yang berdekatan bila mana dah hampir masuk waktu Mahgrib tadi..alhamdulilah kami berhenti di Sharamansour street yakni terdapat Masjid yang agak pendalaman sikit dari jalan utama ..so senang lah sikit nak parking kereta di situ seperkara yang seronok disini kalau parking keta takda kena bayar..Free parking kat luar...hehehehe ..as per picture above...selesai habis solat sempat jugak lah aku terus lagi pergi membeli beberapa barangan untuk party Department aku yang tinggal lagi 2 hari sahaja yakni this Friday...sukran..wasalam..


20 comments:

Azemi Ali said...

Salam.

Nama masjid hampir sama dengan posting terdahulu. Tapi masjidnya lain. Ramai kot Sarah bt Mansor kat sana hehe.

cikgu mas said...

salam cik lie/cik mie..

ha.ha.ha...cik mie..sempat gak dia teringat kat orang rumah dia bila baca nama masjid tu..ramailah tu Sarah bt Mansor..he.he jangan pi sana terkeliru mana satu ur wife lak..kes naya tu..

saya lak ada bukit nama "Mas Khota"..cepat2 saya beristiqfar..hu.hu..

Kak As said...

salam Mudir Azlie,
dah siap ke bungkus hadiah untuk cabutan bertuah besok.

Cik Mas dan Cik Azemi, Sarah kan ka nama isteri Nabi Ibrahim yang sulung.tentulah jadi nama yang ngetop bagi orang Arab bangsawan.

cikgu mas said...

salam

ye lah k.as,bagus pengetahuan sejarah k.as..tapi cik mie baru ada isteri sulung,tak taulah kalau dia ada isteri tengah,kecik dan bongsu..cuba jawab cik mie(hang pun kena usik dgn cheq)

k.as dah pack barang ker nak pi Makkah ni...jaga kesihatan yer biar sihat kuat nak jadi tetamu Allah

Leenoh said...

Salam.
Saya sangat tertarik dengan laman blog ini, gambarnya cantik dan menarik sesuai utk menjadi daya tarikan blog berwawasan dakwah, kalau diizinkan saya berminat untuk salin gambar tertentu.
Kalau saudara ada kelapangan jemput ziarah blog saya.
Saya telah menjadi followers (59) blog saudara.
Selamat berkenalan, berjumpa lagi. insya Allah.

Noor said...

As Salam..
hari2 ada org p mekah.. bila baca blog cik lie.. ramai yang hantar komen dok tanya hotel tu tang mana.. hotel nie tang mana.. ishhh.. rasa ghindu yang teramat sangat.. bila tgk gambar2 tu.. terasa-rasa berada diharam... bilalah duit tabungan cheq nie nak penuh.. hu hu..
Kak As, p sana nanti selitlah sikit doa utk cheq.. biar cheq dapat ikut jejak kak As cepat2.. opss.. sampaikan salam cheq kat Rasullulah ye.. thanks..
Cikguuu.. jom kita p sama2..

cikgu mas said...

salam k.as/cik lie

aah,fren syahdu hati dengar orang pi Makkah..kak doakan kami dapat pi Makkah gak yer,cik lie pun doakan yer!!!tapi Noor hang mesti janji jgn lompat2 depan kedai sticker,jgn kacau abg janggut,kita ibadat jer tau!!lagi satu jangan berangan dok hotel besaq

Kak As said...

salam GPK,
InsyaAllah Kak As akan sampaikan salam Ceq berdua. Wa'alaikum salam warahmatullahiwabarakatuh.

InsyaAllah smoga Allah memberi keselamatan,kesihatan dan kekuatan pada Kak As ngan suami untuk mngerjakan ibadatsecara intensif kat Madinah dan Mekah nanti. terima kasih atas doa ceq adik berdua. hui.. hui.. sedeh lah plak.

manzlie said...

salam saudara Azemi...

tu bukannama masjid ta[pi nama tempat nye sharamansour..kat sharamansour ni banyak masjid nye..sampai tak perasaan kekadang dah masuk 3 empat kali..heheheh

surkan

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas.

hmmm "bukit Mas khota" tu memamg tempat orang sini tak mau pergi..depa takut kena sumpah...!!!!

sukran
wasalam

manzlie said...

salam kak As..
dah siap dah...kami semua dah kepenatan..cuma tunggu hari nye je besok..nanti sya kuarkan dalam entry yah..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam sauara Leenoh..

terima kasih kerana sudi memabnca blog sya...nak copy gambar just amik je lah..takda maslah..inysalah nanti sya ziarah lama blog saudara yah..


surkan
wasalam

manzlie said...

salam Noor..

insyalah nanti ada lah tu rezeki dan mai kat sini..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam kak As..

jgn lupa jumpa cheq disini tau...

semoga perjalana Umarah kak As dan suami berjalan dengan lancar..amin..

sukran

wasalam

Atikah said...

Salam en lie....

Betul tu kakk noor... en lie dah glamer skrg nie ya... hari2 dok ada org p umrah nk jmpa en lie... alhamdulillahh... hope terubat kerinduan pd tanah air... n juga bertambah murah rezeki en lie...

Huu.. hu... saya kerinduannn... rindu nk p sana... hari2 dok baca blog en lie... bertambah kerinduan...

Leenoh said...

Salam.
Terima kasih di atas keizinan tersebut.

manzlie said...

salam atikah...

mana ada gl;amour..biasa jee nih...

sukran
wasalm

Azemi Ali said...

Salam malam Jumaat

Cikgu Mas, wife saya Siti Sarah sama nama dengan isteri sulung Nabi Ibrahimlah bukan Sarah Mansor.

Cikgu ni suka sangat perkataan madu..orang cakap pasal madu Yaman dia cakap pasal bermadu, cik li ambil gambar orang lepak satu lelaki 2 perempuan dia kata mesti bermadu tu..ntah-ntah adik beradik ke.. tengok gambar wanita berpurdah 4 orang pun ingta bermadu gak..ada apa-apa ke? hehehhe.. jangan marah ha Cikgu Mas..

Madu Yaman memang Best!..

cikgu mas said...

salam cik lie

tumpang lalu nak pi kat cik mie ni!!!

amboi,amboi,amboi...tukang ramal sorang ni mula dah main firasat,...pompuan mana suka madu??,orang lelaki jer suka madu sampai ke Yaman cari madu.wat apa tu tolong jawab!!!,kalau bukan ada hati nak bermadu.grop PK tolong cheq ni ..hang pa suka madu ke tak???..saya biasanyer kalau saya tak suka tu yang saya suka sebut..

tak pasal2 cik mie kena deeesyummm sebijik dgn saya ..dahlah gelakkan saya jatuh.firasatmu meleset kali ni

Atikah said...

Salam en lie...

Tumpang lalu sikit... Kak mas, saya sokong ngan kak mas... tak dak perempuan yang suka bermadu... saya pun tak sanggup rasanya.... tapi saya suka makan madu... he... he.. he.. Harap2 tidak ler daku dimadukan... Aminnnnnnnnnnnnn....