MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 12 May 2009

" Kereta kerata Besar " Mekah part 1





Pilihan Ku.......
Salam from Mekah... hari ni aku nak bercerita tentang kereta kereta yang terdapat di sekitar kota Makkah ni...ada bermacam macam jenis sebenarnye , semua nye yang besar besar belaka, i means yang berkuasa tinggi enjinn nye..di Saudi ni mereka tak guna kereta yang kecik2 almaklum lah kena pakai kereta yang heavy duty dan sesuai kat kawasan yang penuh dengan gunang ganang dan terowong so depa more pilih kereta yang besar2 belaka...tetapi yang tak tahan tengok kat sini banayak kereta kereta mereka ni "kemek' kiri atau kanan..depa malas nak repair...kalau kawan aku di kl tu bila kereta dia bercalar sikit pun nak p hantar kedai cat balik..tapi sini semua buat tak tau je....hehehehee...so cikgu mas, saudara Shafek, Hanalee, hazman dan yang lain, pilih lah kereta mana impian anda tu ( gambar gambar di atas )..sukaran wasalam




14 comments:

cikgu mas said...

salam..

Coooop!!!! nk GMC puteh tu...

tapi sampai pencen pun cikgu kumpul duit...takkan dapat..so izinkan ku berangan,,,

manzlie said...

salam cikgu Mas...

yang tu pilihan ku... jugak


wasalam

afisazlie said...

hmm nampaknya abg ajie dgn cikgu mas ni sehati sejiwa lak kan.. sama2 punyai citarasa yg sama.. hehe

hmm sy dapat honda city kaler gold pun dah cukup syukur..

manzlie said...

salam afisazlie,

Honda city !!
ok jugak tu..hmmmm saya ni lansung takda kereta dah...heheheheh

wasalam

PINATBATE said...

besar sgt pun ngeri..

manzlie said...

salam Pinatbate..

bila dah besar macam bawak bas kan...


heheheeh

wasalm

KUNTONG said...

Salam saudara manzlie: kali trakhir sya ke Mekah Tahun 2005 (umrah).Masa itu kawasan Haram belum diupgrade. Agaknya hotel dikeliling sudah tidak ada lagi.Harap dapat datang lagi. Doakan saya ya.....Amin.

manzlie said...

salam saudara Kuntong,

Insyaalah...

wasalam

hanalee said...

Salam Azlie,

Hana memang suka kereta 4 wheels
sebab dia berkuasa besar dan tahan lasak.... tapi kereta pak Arab ni besar-besarkan...

manzlie said...

salam Hanalee..

memamg pun sebab depa pun kan saiz besar besar...


sukran

Noor said...

cik lie.. cik lie...
elok lah tu, sama citarasa.. sama status.. cantikkkkkkkkk.. jgn lupa kita org arrr.. kalu buat kenduri.
kuang 3x.. (cikgu, katak nih memang suka menyakat.. amin)

manzlie said...

salam saudari Noor,

Jangan risau..for sure i will jemput you all naik sekali ramai ramai..

wasalam

afisazlie said...

ala abg ajie ni, saudari Noor tu bukan minta jemput naik keter ramai2 ler, minta jemput kalau nak kenduri dgn cikgu mas.. hek hek hek.. sesuka hati jer

cikgu mas said...

Salam ..
Katak bunyi lagi kuang,kuang..
Sama status????? Wei jangan serkap jarang...Cik noor.. kena tembak nanti..