MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 24 May 2009

Permandangan Indah


Salam from Mekah.....apa khabar anda semua pembaca blog ku..semoga beroleh kesejahteraan hendaknye di samping keluarga tersayang...hari ni aku duk rest je dalam bilik sebab planning nak ke Gua Hira tak jadi due to mutawiff yang nak bawa saya ke situ ada masalah..jam 4.30am terima panggilan darinye mangatakan takdapat nak pergi..so aku terima je lah apa yang berlaku..laa ni baru je duduk baca paper dalam bilik ( online paper from Berita Harian).sempat jugak lah tadi duk snap photo dari kamar bilik hotel ni untuk tatapan anda semua...sukran ..wasalam...

28 comments:

asyraf78 said...

best nyer view dr hotel ni... dah panas dah kan bang. kat AdDoha ni dah sampai 47c... huhuhu welcome summer....

Azemi Ali said...

As Salam.

Power kamera ni zoom. Macam ambil dari tingkat satu Haram jer. Rupanya dari bilik hotel. Ni mesti Canon atau Nikon ni. Tambah pulak camera man berpengalaman. Memang cantik gambar jadinya. Pergh!!

Mungkin boleh pergi gua Hira' lain kali. InsyaAllah.

Salam Ukhwah.

Kak As said...

salam Cik Lie,
sungguh syahdu dan terharu sekali.

NGINAP SRENGENGE said...

salam dari ayahanda utk semua,

Ini juga satu blog yg terindah.Orang tua seperti ayahanda cukup mesra.alhamdulillah.

Tapi banyak orang tua seangkatan ayahanda buta komputer.Banyak dah kembali ke alam baqa'.

Ayahanda belajar dari anak2 sendiri.Zaman ayahanda muda tak dak semua ini.Alhamdulillah ,boleh juga blog sendiri.


kalau berminat boleh layari : http://nginapsrengenge.blogspot.com/


wassalam

PINATBATE said...

nampak tenang jer suasana..

minggu depan cuti sekolah segerombolan mak saudara,pak sedara, sepupu sepapat saya semua bertolak anak beranak gi umrah..35 org semuanya family saya..saya jer tertinggal kapalterbang ..huhuhu! sedih!

cikgu zainab said...

Pinatbate,
nape tertinggal kapalterbang pulak!
mungkin lain kali ada rezeki & dijemput akan menjadi tetamuNYA. teringat kak nab...thn lepas kak nab dgn anak2, adik2, adik ipar & sepupu2 seramai 21 orang menunaikan umrah. Oh! seronoknya tak dpt nak cerita! tapi masa tu belum "kenal" azli ...kalau tidak tentu dah dibawak tour kat hotel tu...

Intanterpilih said...

brilliant!!!!!!!saya paling suka tgk gamba yang orang rukuk tu...bole dapat award la gamba tuh.......very nicely shoot.....

manzlie said...

salam asyraf

Memamg pun dah panas sini 43c skg...tadi belaku lagi sand storm..sempat abg snap pic..nanti masukkat next entry

sukran

wasalam

manzlie said...

Salam saudar Azemi...

Ye ker.....ok kan pic tuh..

ye lah..lain kali sya pergi Gua Hira..

sukran
wasalam

manzlie said...

Salam saudar Azemi...

Ye ker.....ok kan pic tuh..

ye lah..lain kali sya pergi Gua Hira..

sukran
wasalam

manzlie said...

salam kak As..

Alhamdulilah...memamg syahdu tengok gambar tu..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam ayahnada..

terima kasih for the comments...

Blog ayahanada memag lagi indah dengan bahsa bahasa nye...saya respect bahasa yang ayahanda gunakan terlalu puitis..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam saudari Pinatbate..

laa camner leh tertinggal tu..takpa lain kali mesti ada rezeki..insyalah..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam cikgu zainab..

kalau lah kita dah kenal last year..for sure saya bawak kak nab jalanjalan kat sini...but esok kan masih ada...

sukran

wasalam

manzlie said...

salam intan,

ye ker dapat awards..nak bagi arward apa kat saya..? cuba tanya sma cikgu2 ni semua..heheheh

sukran

wasalam

Atikah said...

Salam en lie...

Nice shoot.... dr tgkt brp nie en lie?

Ropenya en lie nie kameraman jugak ler ya.... :) patut ler gambornya cantik2... cayalah....

LYNN said...

Salam to empunya blog, actually i,ve got th link frm my friend kat KL. Nice la gambar masa sujud. Just tumpang lalu, mintak izin link to your blog. Panas tuh!

PINATBATE said...

Cik Lie,kak Nab..
saya ada kerja-kerja sekolah nak kena buat cuti sekolah ni..termasuklah kelas tambahan PMR dan SPM..tak boleh nak elak..tu yg tak dpt ikut..sedih hati tok sah cerita lah sebab pergi rombongan 35 org satu family tuuuu..tapi tak apa Insyaallah ada hikmah lain..

hilmyiskandar said...

salam.

Damai.

tq.

Zabidi said...

Salam Cik Lie,
Sorry, saya pun terikut ngan gaya peminat blog ni yg panggil en azli as cik lie :))
Bab nak gi Gua Hira' tu, saya cadangkan Cik Lie amik taxi pagi2 and gi sorang2. I tried that dulu, tak dpt nak digambarkan perasaan panjat Jabal Nur - dgn pemandangan sekeliling waktu pagi yg indah, dgn kisah sirah nabi bagaikan berputar secara automatic di dlm kepala, melihat langit dan membayangkan bagaimana Rasulullah s.a.w melihat Jibrail a.s buat kali pertama, membayangkan bagaimana baginda menyusuri lurah yang curam kerana cemas dgn peristiwa tu ...

moga saya diberi kesempatan lagi ke sana... amiiin.

manzlie said...

salam atikah...

dari tingkat 20...saya memag minat bergambar dan amik gamabr..cuma takda camera yang bagus jee..

sukran
wasalm

manzlie said...

salam Lynn..

no problem...
go ahead

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Pinatbate...

kerja di rumah tu pun slah satu ibadah tau..jgn risau..insyalah ada lah peluang tu nanti allah bagi...

sukran

wasalam

manzlie said...

salam saudara Zabidi...

terima kasih for the info..insyalah nanti saya akan kesan jua...

sukran

wasalam

Intanterpilih said...

saya bagi award blogger celebrity la kat cik lie...nak tak??hehe

manzlie said...

salam intan..

Blogger celebrity...Kenaape?

hmmmlain lah kasi nama...

sukran

wasalam

Normi said...

salam ya akhie..
jelesnya tengok.. bukan sekadar tetamu tetapi berpeluang menghuninya pula..
Akak ni bila agaknya akan menjadi 'tetamu' Allah... Usia dah hampir senja.. :(

manzlie said...

salam kak Normi..

insyaalah nanti ada lah tu peluang kesini..cuma kena lah berdoa dan berusaha sikit yah...

sukran kerana sudi memabca blog sya..

wasalam