MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 11 May 2009

" Depan Haram " tengahari tadi....

Depan pintu masuk dari Hotel Hilton , ramai Jemaah Malaysia masuk melalui pintu situ
Disini jugak ada ramai jemaah solat waktu subuh,asar ,mahgrib dan Isyak. Belah kanan sekali tu Hotel Alsafwah

Sempat jugak penulis blog nak bergambar....

Dalam keadaan panas terik tu...45c

Asalamualaikum.....gambar gambar di atas tu adalah suasana tengahari di depan Haram...begitu panas terik kali ni saya tengok keadaannye...ramai jugak pekerja pekerja Alsafwah Hotel tak berapa sihat..dengar cerita sekarang ni musim demam...saya pun baru je sihat dari sakit..alahamdulilah syukur . Tu lah pasal sekarang dalam keadaan tengahari ni tak berapa ramai Jemaah yang datang ke dalam Haram...mereka mungkin lebih suka rehat di dalam bilik agaknye buat sementara menunggu masuk waktu solat..sukran...wasalam




16 comments:

ct payung said...

Salam. Saya doa tuan terus sihat agar pembaca blog ini dapat mendapat perkhabaran dari mekah hari-hari. Allah akan balas jasa baik tuan._

manzlie said...

salam ct payung...

terima kasih kerana sudi doakan saya..alahamdulilah

sukran

Hazman said...

Salam Manzlie,
Meriah betul depan Hotel Hijaz tu ye...
Rasa dah tak Sabar nak pergi ni untuk beribadat.
Tempat Saei pun nampak dah hampir nak siap.
Sekarang ni tempat Saei tu dah jadi one way ke?
Untuk yang guna kerusi roda kat mana?

Wassalam

KLMJ said...

Saya doakan semoga bro azli sihat.., cuaca panas kena byk minum air daaaa....

izabidi said...

Salam,
Dlm hati terdetik 'wow'!
Gambar2 Masjidil Haram yg baru semlm diambil.
Sedar atau tidak en. azli actually berdakwah with your own way. Moga usaha encik azli diganti Allah swt dgn pahala yg berganda...amin.

Salam,
Zabidi

cikgu mas said...

salam...

tapi wartawan kita tetap keluar walaupun cuaca panas sampai 44C..untuk mendapat liputan terbaru wat kita semua.Alhamdulillah..ni yang wat kami semua cayang kat cik lie..moga Allah berkati

cikgu mas said...

salam...

tapi wartawan kita tetap keluar walaupun cuaca panas sampai 44C..untuk mendapat liputan terbaru wat kita semua.Alhamdulillah..ni yang wat kami semua cayang kat cik lie..moga Allah berkati

Noor said...

As salam..
huh, betul tuh cikgu.. kalah marzidul TV3.. liputan yg terkini..
walaupun tengah hari 'merembang'.. siap posing lagi tuh!!
"Alhamdullilah.. nie yang wat kami semua cayang kat cik lie.." kami??.. heh heh.. ye ke kami cikgu?? atau..kueng 3x (jgn mara arr... nanti kena jual..)

cikgu mas said...

kuang,kuang,kuang katak mana tu cik noor...???lain macam jer bunyi katak ni..ye kite semua cayang kat cik lie??kalau saya sorang bole mati kena tembak,biarlah ku mati dalam iman..betul tak cik lie???

manzlie said...

salam saudara Hazman..


untuk guna kerusi roda saudra hazman leh tengok entry saya last month " solat Jumaat"
ada saya snap gambar kat situ...

sukrab

manzlie said...

salam KLMJ,

memang sekrang saya asyik minum air zam zam jee..sukran kerana doa kan saya

wasalam

manzlie said...

salam saudara Izabidi ,

tahnaks for your comments..

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas dan Noor,

terima kasih lah kerana menyokong kerja saya yang tak seberapa ni...
apa macam? leh masuk "Noble Prize "tak tahun ni?????


sukran

PINATBATE said...

Salam..
Apalah ertinya sangat "Noble Prize " itu jika dibandingkan dengan pahala menyebarkan dakwah sambil berukhuwwah spt yg Cik Azlie sedang dilakukan sekarang..
Teruskan usaha murni ini,semuga dipermudahkan Allah segala urusan..

manzlie said...

salam saudara Pinatbate..

terima kasih for your comment..


sukran and wasalam

ijoismart said...

Salam. Saya baru pertama kali masuk blog ini. Tk tuan di atas info yang diberikan.