MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 29 May 2009

" Suasana Solat Jumaat..."

Walaupun dalam keadaan panas terik mereka masih duduk di luar Haram tu
Permandangan dari dalam bilik Hotel Alsafwah



Permandangan dari Restoran Hotel Alsafwah - Pintu gate Utama


Asalamualaikum pembaca blog aku yang budiman...harini walaupun berada dalam keadaan busy sikit sempat jugak lah saya rakamkan gambar gambar ketika nak masuk waktu solat Jumaat...Hari ni agak terik juga keadaan cuaca di sekitar Masjidil haram .but alahamdulilah lah sebab semua Jemaah masih lagi berpusu pusu masuk kedalam Haram...saksi kan lah beberapa keping gambar yang tertera di atas untuk tatapan anda semua.. sukran...wasalam


20 comments:

Atikah said...

Salam en lie...

Hari nie nampaknya ramai bersolat jemaah di tanah haram...

Kak As said...

salam Cik Lie,

syukran, kerana mengirim foto untuk tatapan kami di sini. dapat juga tengok jemaah berjalan kaki dari sebelah Marwah.smoga Allah membalas dengan rahmat Nya kepada Cik Lie.

Demi Tuhan... Ya Allah
biar panas membara
hamba Mu tetap menapak
dan...
panas terik sang suria
tidak mematahkan semangat hamba Mu
mengabdikan diri
hanya pada Mu
biar panas dimata
namun salju terasa
Rahmat nikmat melimpah
dari Mu
ya Rahman
Ya Rahim
Ya Rabb.

manzlie said...

salam atikah..

ya lah...

sukran
wasalm

manzlie said...

salam kak As..

Thanks for the comment...


sukran

NGINAP SRENGENGE said...

salam,

La ni anakanda azlie tentu sekali sebok dengan ceremony di hotelnya.

Harap semuanya bejalan lancar.
Harap sukses.

wassalam.

cikgu mas said...

salam n dear my fren..

tak mahu ckp cakap byk just want to wish....

All the best..ok

P/s : sedang ready emotional,spiritual,mental n fizikal untuk menghadapi kemunculan abg `S`ku...

Azemi Ali said...

Salam cik Lie,

Salam Blogger semua
dan salam madu Yaman untuk Cikgu Mas

Semoga semuanya Selamat. Islam itu selamat. Makin ramai kawan dan kenalan saya ke Mekah. Ataupun makin ramai saya berkawan dengan orang yang oergi Mekah. Alhamdulillah.

manzlie said...

salam ayahanda..

memamg benar..baru saja abih staff party ni jam 8 malam....thanks for comment ayahanda..

sukran

manzlie said...

salam cikgu mas...

gambar abg samad dah di snap kan..cuma tinggal nak edit aje kasi cantik...heheheh

sukran

wasalam

manzlie said...

salam saudara Azemi..

alhamdulilah...

sukran

wasalam

PINATBATE said...

adoilah..
apasal kakpinat pun ikut berdebar-debar menunggu kemunculan gambar abg S cikgu mas tuu...adoyai!

manzlie said...

salam kak Pinat...


kenapa? pasal apa? mesti ada apa apa? hehehheh

sukran

wasalam

cikgu mas said...

tengok tu kak pinatpun berdebar kan,apatah lagi saya,geng pompuan kaya semuanya sms tadi semuanyer dah ready dengan speq mata beso nk tunggu kemunculan abg `s`..kalau betul si samad balik pulau diorang nk berboria,kalau samad made in bangla diaorang nak bernasyid,elaira dah siapkan lirik untuk chief diaorang

manzlie said...

cikgu mas...


Jeng jeng jeng.....sya dah nak ready msuk dlam entry..sure geng pompaun Kayo terpikat...hehehehe


sukran

Noor said...

As Salam..
laaaa... tak masuk lg entry baru cik lie.. cheq bangkit2 tido terus meluru bukak blog.. ish lum ada lagi.. mak aih!! den plak yg teruja lebih.. he he

manzlie said...

salam cik Noor..

saje je nak buat kasi gmepaq sikit...
entry kali ni pasti meletop giler and mesti banyak comments kan..so biar suspen sikit lah..heheheheh

cikgu, kak as, afisazlie, ciknoor sbar noohh..

sukran

waslam

Atikah said...

Salam en lie...

Apa agaknya yg saspen nie... tak sabor nk tgk nie... en lie... depa2 semua tu tiap2 2 minit dok refresh blog en lie... kot2 ada n3 baru... dok berebut nak komen no satu... n dok menunggu mr S cikgu mas... :)

manzlie said...

salam atikah...


laa ye ker...saya ni duk sakit sakit badan ni..malam tadi duk pekena "Belley Dancing...

ok lah..
sati lagi akan kuar lah...

sukran

wasalam

Noor said...

As salam..
aaa janji cik lie.. janji.. jangan tak janji.. dia punya sat dari pagi sampai petang.. cop cop kat sini dah malam..
pssttt.. cam janji ahli politik masa berkempen je bunyik nyer.. heh heh

manzlie said...

salam Noor..
dah kuar dah tu..


sukran

wasalam