MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 27 May 2009

" L E P A K " Part 3

Masa ni Birthday Nanee produser drama Tetamu Allah kami celebrate depan Haram Jugak bersama Erma dan Eja...
Nak tau budak ni nangis kerana apa? sebab dia nak kereta tolak pekerja housekeeping kat bawah ni...heheheheh


Dengan penuh tekun dia kerja ..taksedar yang budak kat atas tu nak kete trolley tu..hehehe..saya tersenyum jee



Yang ni macam mana pulak cikgu Mas? please comment !!!


Yang ni pulak...?????/





28 comments:

PINATBATE said...

lepak bukan sebarang lepak..
lepak sekadar melepas lelah
minta bukan sebarang mintak
di depan kaabah mohon keredhaan Allah

cik masliza said...
This comment has been removed by the author.
Kak As said...

salam Cik lie,

awat plak ada comment kena delete ??
eeee takutnya,.....

walau macamana pun gambaq Cik Lie ngn artis tu memang cun. tentu Cik lie sronok tangkap gambaq ngn depa ru. Glamourlah katakan...

macam kenal je Pak Arab yang dok cuci lantai tuuu. hehehe.

NGINAP SRENGENGE said...

salam dari srengenge,

Alhamdulilah blog anakanda dah makin popular....keep up the good work.

Rakyat malaysia ni memang dahaga berita dari Makkah.Liputan menarik dan terkini.....awai2 lagi maklumat Tabung Haji out.

Satu amal kebajikan bermanfaat untuk diri ....syabas.

Setiap hari pasti ayahanda masok blog ni.Setiap kali online mesti pi tengok Makkah.

Dulu tempat lapang sebelah Al-Falak tu ialah kawasan market basah.La ni munkin namanya berlainan.Lepas sa'i,keluar pintu marwah,jumpa market la tu.Mercu tandanya dah tak ada,semua jadi lapang.Dan disitu juga ada satu jejambat setinggi tingkat dua Haram.

Jumpa lagi kalau hayat dikandung badan.

Wassalam.

cikgu mas said...

Salam cik lie.

Tahniah hasil kerja yang mantap,mintak saya comment no problem !!!tapi comment kali ni saya merangkap Ketua Editor ok...2 gambar mintak comment,4 gambar saya buat...

Picture 1

Dari pengamatanku.hati tertanya-tanya pelakon lelaki yang kat atas kepala Erma Fatimah tu,Fahrin Ahmad ker cik lie kita? sama jer encem yer,speq mata ku kelabu lak,kalaulah cik lie !!!nampaknya tak dapat cari makanlah Fahrin.
(amboii dengan artis lagi..)

Pict 2 :

Dah mak dia,biasa bawak dia naik kereta sorong rupa macam tu,tak salah boy tu,lagi satu boy tu penat berumrah,mak dia pun tak nak dukung.Comelnya untungkan kecik2 dapat berumrah.

Pict 3.

Satu soalan,...cik lie senyum tengok dia kerja ke???,cik lie bermonolog dalam hati "Hemsem tak aku kalau berjanggut berjambang seperti pakcik ni"???..as a fren saya jawabkan "Hemsem giler bro...bila lagi???

Pict 4 :

Gambar ni saya takutlah nak comment,dalam hati berkata-kata cepat2 saya beristigfar,jangan komen pape nanti boleh membawa kepada dosa fitnah,cik lie lak kenapa gambar sebegini yang disnap yer?????tapi kemesraan ada dimana-mana.tak kira gender.Romantikkan??nape tak join???

Picture 4:

Hatiku juga tertanya2..

Adakah 4 wanita itu bersahabat?
Berjiran?
Bersaudara?
Bergathering blogger?
atau Bermadu 4?????

tapi cik lie...snap gambar 4 kakak ni..suami dia sedar 4 bijik deeeesyuuum ye??tak tanggungjawab.

Pape pun betul kata cikgu Pinat,mereka melepas lelah,mohon keredhaan Allah.(Noor!!! harap tak de unsur merapu yer..rasa cheq dah cerdik habis dah comment cheq,rujuk Eksklopedia lagi)

cikgu mas said...

salam..k.as

coop,coop mas tau nape comment 2 kene delete!!!..tu !!! comment dari husband 4 kakak tu,nak cari cik lie sampai dapat,nak wat perhitungan besar..eeeh betullah k.as saya takut gak...selamatkan cik lie kita!!!

Noor said...

As Salam,
ishhhh..setakat 5/6 perenggan karangan.. mana ada merapu.. cik lie dah bagi tau kalu merapu dia delete..
'lepak di masjidil haram
menghayati langit nan biru...
cikgu, kasi sambung pantun nie.. cheq dah buat pembayang.. cop cop, lg satu tlg jawap komen cheq kat "kaabah view at 2.00pm"

cikgu mas said...

Salam

Noor jangan difishing skill pantunku.Anak jati Melaka lahir je dah pandai berpantun.

Lepak dimasjidil haram
Melihat langit yang biru
tidur Noor sudah tak temteram
terpikat abg janggut berbaju biru..

(ha.ha.cik lie !!!noor mintak kirim
salam kat abang tuuu..dia dah tak tido malam)

cheq dah jawab pi..tengok

maklang said...

salam..salam ..cik Li, ni kenalan Nek rock...

InsyaAllah maklang akan tiba kat sana hari Jumaat minggu depan...InsyaAllah...ikut Rayhar travels...

Nek Rock said...

yoooooooo cik li dear,

wah wahhhhhhh fuyooooooooooo macam artis gak yg dok nyelit kat belakang tu..ehhehehe

psstt cik li, yg nick maklang tu, geng nek yaaa, insyallah akan sampai ke sana and nek pesan kalau ada masa cari cik li and uncle:)) fandai2 jer nek ni..ehhehehehe

ijoismart said...

Depa dalam ni, selalu dok mengusik Lie no.

manzlie said...

Salam Pinatbate,

wahh berpantun lak dia..bagus gak tu..

aaikk ada comment kena delete ker..
sapa lak delete tu..?

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Kak As...

Hmm tak tau lak saya sapa yang delelte tu..pagi ni bukaka baca tengok ada tulis comment deleted..

ye ker..biasa je tu...

sukran wasalam

manzlie said...

salam ayahanda..

alahamdulilah lah kalau dah ramai nak tengok blog anakanda..syukur..

ye ker tempat tu market basah..laa ni dah jadi lapang dah..depa nak pesarkan tempat sa'i tu...

sukran for the info..

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas...


wahhh tepat betul lak comment tiga gamabr tu...cuma gamabr yang pertama tu ada extra tukang bawak lampu jee yang duk menyempil..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

saya puntak tau sapa yang delete comment tu..

maybe dia tak mau kuarkan tak..

sukran

manzlie said...

salam Noor dan cikgu..

insyalah akan ku sampaikan mesage tu...heheheh

wasalam

manzlie said...

salam Nek Rock..

sukran..ok gak tu..jgn lupa datang jumpa saya
wasalam

manzlie said...

salam ijoismart..

ye lah...tolong saya ehh..

sukran

wasalam

ijoismart said...

Apa-apapun semoga Lie happy di sana.

ijoismart said...

Maaf Lie, lupa plak. Skrg ni kat tempat sy kerja, ada 4 org Arab dok bersembang-sembang. Depa dok tunggu viva. Kena masuk sorang2 mengadap 2, 3 orang Profesor kat dalam bilik mesyuarat. Comel2 gak yer. Biru2 juga mata depa.

mki said...

Salam sejahtera,

InsyaAllah, kita akan berjumpa di Mekah. Saya akan bawa Travelog Haji: Mengubah Sempadan Iman, Travelog Dakwah: Meniti Hari Esok dan VCD Motivasi Haji untuk saya hadiahkan kepada tuan.

Boleh tuan ceritakan sedikit kemudahan internet di sana?

MKI

cikgu mas said...

salam cik lie..bangun cepat tu ada prof kat situ...

Jeles lah kat cik lie..dia dapat buku free,jgn lupa ambik gambar,kirim salam sekali ye.Belanja makan kabsah kambing,ajak lepak depan haram,pape kos..cheq sain cek.

cepat jawab prof tanya (nape lak cheq yg excited...ni..tak kisahlah,prof cheq minat buku prof.

manzlie said...

salam Profesor MKI,

alahamdulilah..betul ker...syukran...dengan senang hati saya nmenunggu kedatangan profesor..sini internet takda ..tak di galakkan cam cyber cafe tu..tapi kalau profesor nak gunak just dtag jee ofis aya ker leh guna ..takda maslaah..

sukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

jgn jeles !!! profesor nak datang jumpa saya...nak ajak profesor nanti duk lepak depan Haram makan roti telur...heheheheheh cikgu mas duk diam diam tau kat rumah...pa pa nanti saya habaq..tentang nak gambar nanti cikgu mas kena kasi upah jugak pada saya..

wasalam

Rahim said...

Salam Cik Lie,

Nampak gayanya lagi ramai pembaca blog ni, lagi murah rezeki Cik Lie. Sebabnya bila dah kenal mesti nak jumpa Cik Lie bila pergi ke Mekah.

manzlie said...

salam saudara Rahim...

alahamdulilah..terima kasih ..seronok bilamana dapat ramai kenalan kan..

sukran

wasalam

Atikah said...

Salam en lie... wah.. jeles sposen Prof MKI nak jumpa en lie... dpt buku lagi... Alhamdulillah... moga semakin murah rezeki en lie... Aminn... Nanti kirim salam ngan prof en lie...