MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 15 May 2009

" Penuh Sesak "

Solat Isyak di Luar Haram, dalam dah penuh
Keadaan dalam Haram penuh sesak dengan Jemaah malam tadi

Penulis blog dengan 'orang kuat nye' mr Kabir
Keadaan Sebelum masuk waktu Mahgrib ni..
Pandangan dari Luar Haram selepas solat Mahgrib
Salam from Mekah....malam semalam yakni malam minggu disini keadaan di dalam serta Luar Haram penuh sesak dengan para Jemaah...almaklum lah malam minggu kan so ramai lah penduduk sekitar kota Mekah 'turun' untuk menunaikan solat sertaUmrah...alahamdulilah
Ramai jugak harini aku lihat jemaah jemaah dari Malaysia yang datang tadi( menunaikan Umrah )...seronok rasa di hati bila mana dapat bersua dan menyapa mereka..rasa macam duk di Malaysia lak...hehehee...
semoga mahbruh lah Umrah mereka semua tu..insyalah dengan Izin Nye....aminnn

12 comments:

hasnor said...

salam en lie,
hasnor nak ucapkan terima kasih atas foto2 yang begitu menggamit perasaan untuk ke sana,insyaAllah one day i pun hendak kesana.Thanks to be a good friend to my hubby kabir.May Allah bless both of u there.

perantau.timur.tengah said...

ohh penuhnya.. moga sume mendapat rahmaNya...

aik tak balik lagi cik Kabir kita nih.. hehe

Kak As said...

salam,
ramai nya .... macam musim haji plak.tak sabar rasanya nak kesana.

kalau nak pesan apa-apa dari Malaysia saya dan suami amat berbesarhati bawakan untuk sdr manzlie,asal jangan minta bawa durian sudah lah. hehehe. habaq saja jangan malu . ok

manzlie said...

salam saudari Hasnor..

Insyaalah one day you will be here and join us..

sukran for the comment.

wasalam

manzlie said...

Salam saudra Azrai..

Dia belum habis "check" lagi tu...hehehehe

sukran

manzlie said...

salam Kak Ass..

mintak maaf...saya tak leh makan durian...bau je dah hampir pengsan..bukan riak tapi itu lah kenyataan..durian was 'Banned" in my house dari dulu lagi...hhehehehe

wasalam

BAHAGIAN KAWALSELIA PADI DAN BERAS said...

Salam

BAHAGIAN KAWALSELIA PADI DAN BERAS said...

Salam,
Seronoknya ramai-ramai.....

Abg Megat said...

Salam,
Suka tengok gambar2 yang terkini.puas macam ada di sana

manzlie said...

salam Abg Megat...

sukran for the comments and terima kasih kerana sudi membaca blog saya

wasalam

cikgu mas said...

salam en.azli...

Ramai jumpa orang mesiakan,mesti rasa macam balik sembahyang raya kat masjid kg Pandan..

apa kata cik lie candid gambar depa,biar depa semua terkejut,camna lah gambar depa ada kt blog ni or kot ada sedara mara pembaca blog ni mesti diaorang hepi ye...tapi hati-hati jgn snap gambar bini orang nanti kena ...dennnsyuuuuum (tumbuk lah tu)..saya tak bertanggungjawab.

manzlie said...

salam cikgu mas..

amboi kalau bab berdesyummmmm takmau bertanggong jawap lah...
sian sya nanti...hehehehe
Insyalah i will try..

sukran