MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 14 May 2009

" Wahhh..indahnye...."


Jemaah yang solat di Luar Haram


Dah nak masuk waktu Mahgrib ni.......

Jemaah yang duduk tu duk berdoa dan baca Al quran

Ada Jemaah yang melakukan tawaf....
Salam from Mekah....tadi petang aku cuba habis kan kerja ku yang penting2 dulu sebab dah tak sabar hari ni nak solat di atas Bumbung Haram pulak...jadi aku pun bergegas awal sekitar jam 6.20pm terus naik je ke atas...sempat jugak lah aku duk merenung Kaabah seketika sementara menunggu masuk waktu solat Mahgrib...terasa sayu dan insaf semasa aku duk melayari perasaan ku sewaktu memandang tepat ke arah Kaabah yakni Qiblat...setiap detik dan waktu hati serta fikiran ku ketika itu berdoa dan memohom keampunan dari mu Ya Allah...Aminn...

22 comments:

Nek Rock said...

yoo salam cik li,

dah 1 week nek tak singgah, baru balik from las vegas kemarin:)

rasa sayu and sejuk hati bila tiap kali masok ada pemandangan kaabah

take care

PINATBATE said...

Salam..
Walaupun setiap hari Cik Azlie memaparkan gambar di tempat yg SAMA berulang-ulang kali mengapa agaknya kita tak rasa jemu membuka blog ini dan menatap gambar-gambar itu setiap hari? kadang-kadang sehari sampai dua tiga kali buka blog ini..

Masyaallah!
Mudah-mudahan barakah mata dan jiwa yg memandang Baitullah..

hanalee said...

Salam Azlie,

Tak jemu-jemu Hana menatap gambar kaabah.Terasa-rasa seperti dilambai-lambai kesana dan rasa tak sabar nak menunggu musim haji tiba.Doakan saya... insyaallah...

taj said...

salam,

bayangkan brp byk rahmat Allah telah kurniakan kpd azli, tawaf saja - 60 rahmat, solat sunat 40 rahmat dan lihat kaabah saje 20 rahmat...belum yg lain2 lagi...
masyaALLAH...kalau hari2 setiap waktu

hari2 Allah melimpahkan rahmatNYA pdmu azli...

harapan saya janganlah azli lupa utk mendoakan saya dan juga pengunjung blog ini, semoga kita akan ketemu di sana nanti...insyaALLAH

amin

Atikah said...

Salam en lie,

MasyaAllah.... cantiknya permandangan... membuatkan ku tak sabar untuk kes ana... en lie, tolong ler doakan untuk saya... semoga Allah permudahkan niat saya nak ke sana... semakin kuat rasa hati ingin ke sana...

Kak As said...

salam kenal. pertamakali masuk ni.

Kak As said...

lega rasanya bila dah dapat masuk, tadi nak test ja. maklumlah saya bukan pandai sangat.

terima kasih kerana berusaha memberi berita dan gambaran di Mekah. terubat rindu dihati.
bila nak hantar gambar Madinah plak?.

InsyaAllah saya kan menunaikan Umrah bersama suami pada 6 jun hingga 18 Jun nanti. harap dapat bertemu dengan sdr Manzlie disana nanti.
saya akan menginap di Hotel Qasrul Salam. InsyAllah. boleh tolong beri gambaran sikit tang mana hotel tu.
salam dari Kedah.

cikgu mas said...

Salam...

Ye..indahnya..semuanya indah... sesejuk mata memandang...moga Allah memberkati usaha pemilik blog..

KLMJ said...

hensem jgk bro azli ni, sekali pandang mcm hero hindustan pon ada.., dua kali pandang mcm laksamana Do pon ada.., hehehe...

saya suka gmbr2 posted by bro azli...

wassalam...
fendy-klmj

Zailan said...

Salam En Azlie,

Saya baru terjumpa blog ni dan nak ucapkan terima kasih kerana upload gambar gambar latest dari Tanah Suci ni. Kali terkahir saya kesana pada musin Haji 2006/2007. Seronok dapat tengok gambar terbaru di sana. Minta En Azlie teruskan usaha murni ini.

manzlie said...

salam Nek Rock...

terima kasih kerna masih lagi follow blog sya...

sukran

manzlie said...

slam Pinabate...

Kalau saya yang di depan mata ni takpernah jemu melihat kaabha...pasti saudara pinatbate yang jauh lagi akan rindu dan tak akan jemau memandang nye..
tul tak?

sukran

manzlie said...

slam Hanalee..

Insyaalah akan saya doa kan nanti..

sukran

manzlie said...

slam Taj...

jangana lah risau ..setiap solat saya tak pernah dan jemau memdoakan pengunjung blog sya jugak..insayaalah semoga di terima olehnye...

sukran

manzlie said...

salam Kak As..

Insyaalah akan saya cuba selidiki Hotel tu...boleh lah jumpa nanti ya...

sukran

manzlie said...

salam cikgu Mas..

sukran..

manzlie said...

salam saudara Zailan...

terima kasih kerena sudi membaca blog sya..

sukran for the comment..

wasalam

manzlie said...

salam Fendi..

ye ker tu...tua dah ni..hehehehe


wasalam

akak Roosni said...

salam,
kawan akak yang nak pergi Umrah pertama kali akak suruh mereka buka blog Azlie untuk jadi panduan,diharapkn beroleh pahala atas sumbangan yang diberi

manzlie said...

salam akak Roosni,

bagus lah tu...alahamdulilah...trima kasih pada akak ..

wasalam

hilmyiskandar said...

salam.

sejuk hati tengok HARAM, meronta nak kesana.

doakan.

tq.

manzlie said...

salam saudara Hilmyiskandar...


alahamdulilah...insyalah nanti akan saya doakan..


sukran