MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 23 May 2009

" Dapat Hadiah"

Sedap ikan talang tu...goreng cili....hmmm best kan...

Pemberian dari saudari Noor Fazidah...syukran

Salam from Mekah...apa kabar semua pembaca blog ku yang budiman..harini saya nak bercerita sikit tentang Hadiah"..saya telah pergi berjumpa dengan Hajjah Faridah di Hotel Hijazz semalam(kakak salah seorang blog follwer yakni saudari Noor ) Selepas kami bertegur sapa dia telah memberikan saya satu bungkusan hadiah dari saudari Noor katanye..alahamdulilah...saya pun bawalah balik bungkusan tersebut dan buka dalam bilik saya..alangkah terperanjat nye saya apa bila mendapati barang2 tersebut adalah rendang segera 5 bungkus, serunding daging, cili sos dan yang best lak tu, seeor ikan Talang masin....seronoknye saya tak terkata...terima kasih lah pada saudari Noor kerana sudi bersusah payah kirim kat saya. sungguh mulia hati saudari....semoga allah murahkan rezeki saudari Noor..Insyaalah akan saya doakan di depan Multazam nanti...Besok saya off day..insyalah kalau ada masa saya nak panjat gua Hira untuk bahan cerita next entry....sukran ..wasalam

26 comments:

perantau.timur.tengah said...

hehe biler nak ajak makan tuh? dah siap masak nanti bgtau ek..

manzlie said...

salam,

No problem takda masalh..bagi tau je bila saudra nak mai..leh saya goreng ikantalang tu sekali

PINATBATE said...

Mudah-mudahan dipermudahkan memanjat esok..tinggi juga nak naik ke Gua Hira tu lebih-lebih lagi masa cuaca panas..tapi Insyaallah ..terasa keinsafan dan kepuasan bila dapat solat dan berdoa di dlmnya..menitik airmata..

manzlie said...

salam saudara Pinatbate..
Insyaalah semoga sampai hajat di hati ni..

sukran

cikgu mas said...

salam en azli..

"memimjam ayat cik lie..alangkah terperanjatnya saya mendengar nama Noor..noor mana ni cik lie.??..noor kawanku ker?..

Kalau noor..group pompuan kaya dia memang pernah beritau,ikan talang tu dia pi pancing 3 hari 3 malam,pas tu dia keringkan,dia pack cantik2 untuk cik lie...makanlah cik lie rezeki dari Allah tanda ingatan follower yang hargai usaha cik lie.

noor cepat kuar,buat pengakuan or press conf. betul tak cerita cheq ni..???nanti orang kata cheq wat cerita 1001 malam lagi??kuang3..

tapi kalau Noor lain,cam Noorkumalasari ker,Noor pape lah,cikgu mintak maaf ye tak niat pape,doa saya moga murah rezeki.

Untuk cik lie,good luck bro..Gua Hira`..go,go,go..moga dapat menghayati sejarah nabi saw.susah payah nabi,doa saya semuanya ok.insyaallah.

makan jgn lupa kami,kat sini ikan talangpun susah nak dapat tau.take care...selalu.

Azemi Ali said...

Salam,

Murah rezeki Hj Azli. Lepas ni boleh masak lemak ikan talang dengan nenas. Baru terliur, Cikgu Mas tengok kalau post gambar kat sini.

Daki gunung Hira' esok mesti best ni. Saya belum berpeluang ke sana. Moga dipermudahkan satu hari nanti ke sana. Mesti postkan view yang menarik dari sana nanti.

Shukran

Kak As said...

salam Cik Lie,
sukenyer dia dapat hadiah .
habaq la kat Kak As apa yang Cik Lie teringin , nanti Kak As bawakan. InsyaAllah 9 Jun nanti Kak As ngan suami akan sampai ke Makkah. doakan kesejahteraan kami.

selamat mendaki, jaga kaki tu..

manzlie said...

salam cikgu Mas..
sapa lagi kalau bukan kawan cikgu lah tu...heheheheeh
anyway syukur pada allah sebab dapat rezeki dari mesia..semoga saudari Noor di berkati dan di limpahi rezeki dari allah swt..insyalah..

wasalam
sukran

manzlie said...

salam saudara Azemi...

Mask Lomak saya tak pandai lah..saya goreng jee ikan tu senang...kalau cikgu mas ada sure mintak tolong masakan , boleh?

Insyaalh semoga saya apat nice shoot nanti...

sukran
wasalam

Atikah said...

Salam en lie...

Alhamdulillah, murah rezeki en lie...
Cepat2 masak ikan talang tu... bak kata en azemi... masak dengan nenas... gulai nenas best tu... nyum.. nyum...

Nanti dah masak, jangan lupa tunjuk dalam blog... :)

Selamat mendaki Gua Hira... semoga dipermudahkan perjalanan en lie mendaki.... tak sabar nak tgk gambar nie... cepat2 upload en lie...

manzlie said...

salam Kak As..

Takpa lah..is ok..dah cukup tu dari saudari Noor..tu pun dah alahamdulilah..

insyalah saya doakan semoga di permudaahkan perjalan kak Az nanti..

sukran

wasalam

Intanterpilih said...

ehem ehem....ade orang dpt hadiah....sukenye die...hehe

manzlie said...

salam Atikah...

Pos kan saya ikan talang masak gulai lemak nenas...mamna lah say tau masak..tu pun duk pujuk cikgu masak kan? lum tau dia nak ke tidak? sebab dia diam je ni...?

sukran
wasalam

manzlie said...

salam intan..

mesti lah suka kalau pemberiannye tu ikhlas dn datang dari jauh lak tu..dah tu saya ni "Melayu tak mudah lupa" so hargai makanan (ikan talang) kampung lah...

tul tak Noor/tikah/cikgu/azemi?

sukran
wasalam

cikgu mas said...

salam..

hah ni cheq balik dah,pi beli santan,nenas.santan habis lak,tunggu towkey kedai panjat pokok kelapa dulu.tu lah lewat balik.

mai sini ikan tu !!!cheq masak untuk abg aji.cheq tak tido pun tak pa,demi abg aji..tapi cheq bimbanglah ikan talang tinggal tulang je nanti,kempunan abg aji,,he.he.he

dah ku pesan jgn fishing saya mengarut,sampai sok tak sudah,ni tak dak noor,kalau ada noor lagi gamat.

cikgu mas said...

salam...

kak As,cik lie malu nak habaq,tapi dia habaq kat cheq,dia nak ikan pekasam,tapi jangan masin2.tapi kalau cik lie malu gak nak terima kak as antar je kat cheq,nanti cheq antar kak as pi KLIA,umah cheq tak jauh dari KLIA.

kak as,cik lie tu malu lah nak habaq,kak as bwk kan dia cili kering je,dia nak wat asam pedas.

manzlie said...

salam cikgu Mas...

laa awat hang duk pecah lubang lak? hmmm tapka kak As saya dah beli dah kat kedai indon sini....

cikgu mas ni,
tak leh nak simpan rashia lah...habis dia mai habaq dalam blog cheq ni..huh huh huh...

sukran

wasalam

cikgu mas said...

salam..cik lie

cheq mintak maaf,bukan cheq tak leh simpan rahsia,byk lagi rahsia dalam poket ni..cheq kan simpan elok2..tapi cheq sian kat kak as dah byk kali menanya nak apa? tapi tak sudah2 malu yer.kan k.as tu group pompuan kaya gak.

ok k.as,dah pecah lubang,kak as bawakkan cik lie cabai kering,tak payah dia beli lagi kt kedai indon.

selamat berumrah k,as,ya allah bahagia yer,moga pulang dengan umrah mabrur,insyaallah.

Atikah said...

Salam en lie,

Ha tu dia... kak mas dah setuju nak masak... selamat saya... he.. he.. he..

Kak As said...

salam Cik Lie,
tak dak masaalah aih nak bawa cabai kering, bukan berat pun. ikan pekasam memang banyak kat Pekan Rabu.
takut bau dia la plak. tapi tak pa Kak As goreng siap2 disini.
belacan kena la bawa gak sebab nak buat asam pedas kena boh belacan.
heran sungguh Cik Lie ni, durian tak leh bau, tapi pekasam boleh tahan gak bau dia.

Cik Mas,
terima kasih lah atas imformasi tu. kena la buat janji betoi2 kalau cik Mas nak pekasam tu. Anak Kak As ada kat KLIA tu. Imigresen.
bagi la no tep-on Cik Mas.

cikgu mas said...

salam

aaih kak as tok sah dok kalut aaih,nk beri cheq ikan pekasam,kak as beri orang makkah jer..yang penting kak as dengan suami selamat mengerjakan umrah,sihat dan semuanya berjalan lancar ..he.he cheq ni memang pandai ambik hati orang tua..

jgn lupa kak as,doakan cik lie cepat dapat jodoh,kesian dia kena masak sendiri,

manzlie said...

salam kakAs,

Takpa lah jgn duk susah susah....sini pn ada dah...duk buat kalut je..kak nak mai buat umrah kan bukannye nak bawak semua tu..anyway cheq ucakan terima kasih je lah..lain kali nohh..

sukran
wasalam

Kak As said...

salam,
Ya Allah, hamba Mu ini memohon pada Mu agar ditemukan jodoh Cik Lie dengan wanita Solehah yang sejuk mata memandang. Amin.

cikgu mas said...

salam...

amiiin ya rabaal alamin..

ya kak as seorang isteri(sorang je yer)yang solehah dan sejuk mata memandang,bukan sejuk bila dipegang ..satu pun tak guna..

Ya allah ampun kan aku,termerapu lagi..maaf

Atikah said...

Salam en lie...

Aminnn.... (tolonsg aminn kn doa kak As) moga Allah makbulkan....

manzlie said...

salam cikgu mas Kak as, atikah...

terima kasih lah pasal duk sibuk nak doakan supaya saya dapat jodoh...hmmmm

sukran

wasalam