MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 23 May 2009

" Kabsah Kambing...."

Nak tau berapa Harga Kabsah Kambing ni sedulang - SR350
Salam from Mekah...Hari ini my lunch Menu Kabsah Kambing..woww nampak tak kat gambar di atas tu...Tu lah dia Kabsah Kambing yang aku makan bersama dengan staff aku 3 orang..dah ada BP bila nampak je Kabsah Kambing ni terus lupa diri...so apa lagi terus makan je lah...hmmm seperti biasa pas makan kambing , kepala pun dah berdengun lah..lekas lekas naik atas bilik terus makan ubat BP takut pengsan nanti..heheheeheh sukran ..wasalam

29 comments:

Abg Megat said...

Salam,
Alamak sedapnya nampak daging kambing tuu, tambah lagi dengan nasi kuning tuu. Hantar mai nak rasa sikit.

manzlie said...

salam abg megat...

Insyalah kalau abg megat datang sini saya belanja sedulang tua...Jemput gak dengan semua "pompuan kayo" kita semua tu nak tak?

sukran

wasalam

NGINAP SRENGENGE said...

salam anakanda,

ni cerita lama.......semasa ke sana dulu,ayahanda cukup gemar makan sup kaki kambing.Dimakan dengan roti arab yang ori.Meleleh air lior.

PINATBATE said...

meleleh airliur ..
fuhh!
makan bertiga sedulang!patutlah kepala berdengung..hehehe..

PINATBATE said...

kalau tak silap sup kaki kambing tu 'kawarek'ker nama dia....memang sedap berasap!

cikgu mas said...

Salam en azli..

Masyaallah,tergolek2 kambing tu atas dulang,depa makan 4 orang jer.Ya Allah sedapnya!!!meleleh air liur,dah lah saya diet malam ni..

jom..mana kunci kereta saya ni,nak call group pompuan kaya nak serang Tarbus restaurant kt Ampang,cari cam tu gak,malam ni tak yah diet,pagi esok kita jogging,

manzlie said...

salam ayahanda..

Memamg sedp ni...sampai makan lupa duni ..tu yang sakit kepala ni..

sukran
wasalam

manzlie said...

salam saudara Pinatbate..

Tu lah pasalnye...

sakit kepala tadi co cepat cepat saya makan ubat BP..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam cikgu Mas...

Betul ker diet..aritu cakap makan asam pedas lah , gulai lomak lah..hehehehe

tarbus kat ampang tu tak sedap lah...p kat dengan Yow choun Plaza jalan ampang tu..lagi best makanan arab..siap dia bagi dalam dulang tu..cuba lah tapi takslah rm250 je sedulang..
sukran
wasalam

Atikah said...

Salam en lie..

menyelerakan... lapor ler pulak... tapi cheq tak makan daging kambing gitu...

wah... kak mas cencel diet dia semata2 tengok kabsah kambing en lie nie.... apa dah jadi kak mas?

manzlie said...

salam Atikah...

lahh kenapa tak makan kambing...BP jugak ker or tak suka bau nyee..

wasalam

Azemi Ali said...

Salam

Mahalnyer rege.. dia letak seekor kambing ke? Patut ler BP naik bukan sebab kambing tapi sebab harganya... Makanan orang kaya ni..sesuai dengan perempuan kaya ni..hehehe

cikgu mas said...

Salam..

Betullah cik mie,rasanya SR 350.,boleh kita beli seekor kambing,wat akikah anak pompuan sorang.boleh panggil orang kampung sekali,tapi depa makan depa makan 4 orang aje,hu.hu takut yer saya!!! power rangers apa diorang ni.

Sebenarnya dari pembacaan saya daging kambing ni low colestrol,tapi orang melayu cepat kaitkan dengan BP,tak de lah,jangan bimbang,tapi janganlah dok hadap sekor sorang.Bau nyer pun boleh hilang kalau betul cara sembelih,dan cara masak (wah cam chef lak,padahal tau masak kicap jer)

Cik lie!!! semalam tarbus Ampang tutup,restoran Arab Plaza Yow Chuan pun tutup sebab semalam hari raya kambing,kambing tak leh sembelih,sekali lagi daku hampa.Tapi tak perlah !!!pompuan kaya kata,depa semua jaga badan.

PINATBATE said...

seringkali ciklie tulis'saudara'pinatbate..
biasanya orang tulis 'saudari'..hahaha..tak kesahlah tu kan..

Atikah said...

Salam en lie,

Saya bukannya ada BP... alhamdulillah, setakat nie chek tak dak lagi... hopefully di kekalkan kesihatan nie... aminnn...

cuma tak tahan dengan baunya yang terlalu kuat itu... :)

cikgu mas said...

Salam...

he.he..tu lah kak pinat,saya tergelak jugak,cik lie baru lepas pekena `kambing sekor` kepala dia berdegung...tak tahu saudara ke saudari.?.

hello brother!!,cikgu pinatbate tu pompuanlah...ada anak dara lagi..sweet sgt cam mak dia.

Kak As said...

salam Cik Lie,
Kaiefaha luka ? lepas anta makan kambing tu, masih fenin lagi kefala anta?

abg Megat tu memang hantu kambing, kalau dapat makan memang dia terlupa siapa dia (lupa dirilah tu ) hehehe.

kak As pun nak rasa gak tapi sikit ja.

Intanterpilih said...

YUMMYLICIOUS!!!!!!!!kalu saya sampai ke sana lagi nanti jangan lupa belanja nasi ni yer.....tak aci laa main tunjuk jerrrrr

manzlie said...

salam saudara Azemi..

mana ada mahal tu..seekor anak kambng lah..oklah harga nye..but one thing BEST sedap gilerr...
nanti kalau mai sini saya belanja..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam saudari Pnatbate..

memamg sedap giler jugak sup tu...

mai lah sini leh kita makan sesama

sukran

waslaam

manzlie said...

slam cikgu Mas,

Makan daging kambing kat sini memamg takda bau..but one thing yu all semua kena tau..bila anak kambing dan 3 bulan je umor nye depa semua sembelih and jual..that why makan kat sini takda kolesterol dan bau..lagipun dagingnye lembut giler..sedap...

dah jaga badan lak..heheeheh

sukran

wasalam

manzlie said...

salam atikah...
kambing arab semuanye takda bau..wangi wnagi ..jgn risau..kambing kat mesia ni memamg ada bau...hehehehe

sukran

wasalam

manzlie said...

salam kak As,

Takda masalah , kita makan ramai ramai nanti...

sukran

wasalam

manzlie said...

salam intan...

takda maslaah..akan saya persembah kan satu dulang untuk intan

sukran

wasalam

cikgu mas said...

salam cik lie...

amboii...kat intan nak persembah sedulang,cheq pulak..kena cari sendiri kat Plaza Yow Chuan,malam-malam buta cheq pi..,dapat ikan talang.. cheq jugak yang kena masak.ni yang cheq sedih ni..hu.hu.mana noor ni nak mengadu hal cik lie ni?

Azemi Ali said...

Salam.

Biasa dengar orang Arab makan kambing seekor dua orang je. Ni orang Malaysia pun dah hampir lagu tu jugak. Seekor kambing makan 4 orang. Dekat Mekah makan kambing tak panas sebab nama kambing dia Kibas...boleh buat kipas hehehe..

Dengar kawan cakap orang Arab makan sekali sehari je . Betul ke haji Azli? Belah petang je..??

Atikah said...

Salam en lie...

kalu gitu gayanya, InsyaAllah... kalau dimurahkan rezeki utk ke sana, buleh mencuba nanti... :)

Intanterpilih said...

cik lie
kalu dpt dua dulang lagi best.....hehe

Dr Ir bin.harun said...

yg mana kat mesia nih, kalau nak pekena kambing, try kat al rawsha (jln damai off jln ampang,KL) belakang plaza yow chuan...