MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 22 May 2009

" Jom Tengok Alsafwah Hotel - My place Part 3"

Permandangan dari tepi dinding
pandangan dari bawah ke ceiling

Tempat istirehat dan minum2 Arabic coffee and Tea
logo Al SafwahRoyale Orchid Hotel di depan Entrance




37 comments:

Kak As said...

salam Cik Lie,
amboiiii, eloknyaaaa. boleh lah tumpang lepak kat lobi nanti.
kalau tak dapat bilik tidoq kat lobi pun boleh lah. macamana Cik Mas ??

cikgu mas said...

Salam abg aji..

Masyaallah,subhanallah,cantiknya hotel tuuu,berdebar-debar jantung saya tengok.

tolonglah tenangkan saya dengan secawan arabic tea,dan dok diam-diam untuk bertenang kat sofa tempat model tu berdiri,..

indahnya...ni baru dunia kat syurga lagi cantikkan.

petang tadi dah termimpi..tengok entry ni macam my dream come true lah..

manzlie said...

salam kak As,

tak kan lah saya ayangbiarkan tetamu saya tido di Lobby, for sure saya 'sembawa' lah naik ke bilik atas..hmmm mintak tolong si cikgu mas jugak dia...mest best fren ni!!!!

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas...

kalau dah sampai termimpi mimi tu..ok la saya belanja arabic coffee ..nak tak? ajak lah semua "geng Pengembaraan " tu sekali..

wasalam

cikgu zainab said...

Azli,
cantiknya hotel tpt azli kerja..hmm tak mampu KN nak dok situ. kalau KN gi ronda2 saja boleh tak? kot2 KN gi umrah nanti!!

cikgu mas said...

ye lah kak As..tak dapat dalam bilik,belakang dinding pun tak pa,bawah sofa pun boleh,tepi tangga pun i rela...Masyaallah cantik sungguh kan kak.

Noor hang tak teringin ka?temankan saya...

SUHAIMI said...

salam
cantiknye....nak masuk pun takut...

manzlie said...

salam Kak Nab..

datang je..nanti saya bawak lah ronda ronda kat dlam hotel ni..Insyaalah

wsalam sukran

manzlie said...

salam saudara suhaimi..

jgn risau masuk je then call me ..i will lead you for the "hotel Tours "dngan kak Nab sekali..Insyaalah..cikgu mas tak nak join ker?

wasalam

NGINAP SRENGENGE said...

salam anakanda,

dah bagi tau kat boss anaknada tentang blog ni ?

khabar kat dia promosi dah buat,tak kan tak dapat naik pangkat lagi.

Ayahanda doakan utk kejayaan anakanda.

UmmuAdam said...

Salam, tak mampu rasanya nak dok kat hotel tu. tak pelah, ada rezeki nanti, bila kami kesana bolehlah azli bawa pusing2, pun jadilah.

manzlie said...

salam ayahanda...


takyah lah ..is ok takpa ...
terima kasih ayahanda kerana doakan kejayaan saya..semoga allah sahaj ayang membalas budi baik ayahanda..

sukran

wasalam

manzlie said...

Salam UmmuAdam

Insyaalah..takda masalah nanti dtg just sms saya ..saya akan bawak saudara "Hotel Tours sekali..
insyalah

wasalam

Azemi Ali said...

Salam.

SAR750.00 semalam kan? Belum mampu dan kalau mampu pun tak mahu.. Lepak jap boleh lah kot.

Rose said...

Masya-Allah lawanya hotel. saudara......

moga2 satu hari nanti dapat sampai sana sane, and paling2 kalau tk mampu menginap pun, boleh lah jugak jalan2 sekitar sinih ..InsyaAllah :)

manzlie said...

salam saudara Azemi...

Taka masalah kalau nak lepak lepak kat bilik..jgn lupa dtg ziarah saya jugak tau..
wasalam

manzlie said...

salam Rose..

no problem...
datang je kat sini

wasalam

cikgu zainab said...

Azli,
Arini datang jengok lagi hotel ni..hmm, tak puas tengok! pastu berangan lah pulak..
KN addicted kat blog ni!! keep posting more pictures. TK banyak2.

Noor said...

As Salam abg aji,
Ishhh... x sampai 24 jam saya tinggalkan blog nih.. dah berderet entry baru..
SUBHANALLAH... cantik giler hotel abg aji, tak berkedip mata ku yang buntal nih menatap keindahan duniawi serta kemewahan yang tak tercapai dek tangan.. ku belek2 buku bank cap ayam ku.. ahhh, x cukup rupa nya utk menginap barang semalam dua..
Cikgu, 'sesekali kurasa teringin..'namum poket ku sentiasa kering.. ahh, x kesah! jom cikgu.. kita pakat ramai2 berkelah kat lobi, (ape plak nak dok kat tepi dinding)siap bawak selimut ngan toto.. tak kan abg aji nak halau kita kot.. tu, abg aji dah'semawa' kak as, kita andaikan je dia 'semawa' kita skali.
Kak As, jgn lupa kat cheq na.. cheq nak tumpang sekaki.. (huh, muka x malu sungguh aku nih).. cop cop.. jantung cikgu berdebar?? tgk hotel ke.. atau tgk ?? kuang 3x
Abg Aji,
secawan kopi utk cikgu.. 3 cerek kopi untuk kami semua.. kami bawak cawan dari rumah.. jgn lupa kebab unta.. heh heh
keep up your good work.. semoga dirahmati...
pssst.. rakan blogger yg lain, maaf kalau ulasan sering menyimpang dan mengarut.. cuma ingin memeriahkan suasana.. tidak terlintas menumpang glamour.. atau menyakitkan hati sesiapa..

cikgu mas said...

Salam..

wah group pompuan kaya dah tiba..

noor tu la hang tertinggal bas...malam tadi saya dok penat hotel tour,minum kopi arab kat sofa tu dengan ???kuang,kuang,kuang!!wei berdebar gak u!!!,pas tu naik atas kt bilik dengan kak as(x leh lah berdua nanti fitnah)...cik lie boleh kata.."silakan,wat lah cam rumah sendiri".wah !!! apa lagi,ku bukak fridge,hang tau ada apa???..
sedozen susu unta,kurma segala kurma,madu Yaman,sedozen power root,kopi radix,serunding daging,buah zaitun,macam-macam lah

tetiba saya rasa cam puteri arab..sayang hang takdak,macam kisah seribu satu malam tadi,kisah abu nawas,tertidolah saya dibilik yang sungguh indah seperti seorang bini saudagar minyak unta.bangun pagi"dooom"..alamak saya jatuh katil,hidung saya melekat kat atas tikar,tikar getah rupanya,hu.hu.hu aku dibilik kecik disebuah rumah kecik,hidung ku pun dah tak macam perempuan arab..kembaliku ku bumi nyata..

pas ni cik lie tolong entrykan gambar jenazah,kubur kah,supaya group pompuan kaya ni kembali insaf,betulkan niat balik ke Makkah.sebab dah leka sangat dengan hidup mewah..

Cam cik noor gak mintak maaf byk mengarut beri komen,just hepi2.

Azemi Ali said...

Salam.

Bab imaginasi ni bagi jer dekat Cikgu Mas. Macam real je dia cerita. Cikgu sejarah, bab mengayat memang power..hehehe..jangan mare ha cikgu..

p/s - Madu yaman kalau masuk fridge tak eloklah. Matilah dia punya enzim..hehe

Noor said...

Salam..
berguling-guling cheq ketawa.. abg aji.. tulun2, hentikan gulingan ini.. cikgu sejarah dah setat buat kisah dongeng.. hikayat 1001 malam..
psst.. patutlah malam tadi cheq nampak ada satu pompuan pakai sepek itam bosar paie boli tikar gotah 5/6 gulung.. ghupanyer buek tikar terobang.. kuang 3x

cikgu mas said...

salam...aduuh,sakit perut saya gelak...

betul cakap cik mie,hang jangan mula bab berimiginasi dengan cheq,dulu masa belajar prof Khoo Kay kim pakar sejarah tu,terlopong mulut dengar saya bercerita..kisah andainya Hang Tuah hidup lagi.ha.ha.

Bila pulak cheq pi beli tikar getah,cheq dok layan minum kopi dengan abg aji malam tadi,pas ni cheq tak nak jejak dah..starbuck kah,san fransisco coffe,kopitiam kah semua tak sama dgn nikmat kopi arab,abg aji janji nak belikan kita semua sorang sepeket.

Noor...ni blog sapa ni??? kang abang aji bangun tido tak kenal blog dia,penuh dengan komen bakal peserta raja lawak.

manzlie said...

salam Kak Nab..

Thank you banyak banyak kerana sudi read my blog..

wasalam

manzlie said...

salam Noor,

Datng je lah dengan group pompuan kaya semua tu..mesti meriah nanti..kita lepak2 semua depan Haram pas tu kat Lobby pulak..jgn risau all on me..saya leh sign" bill heheheheh

waalam

manzlie said...

salam cikgu Mas..

tekaan betul sekali..dalam frigde memag ada susu unta, kurma and serunding daging..hehheeeeh

wasalam

manzlie said...

salam saudara Azemi...

memamg pun dia tu...

tak..madu say simpan dalam cabinet jee...

waslam

manzlie said...

salam Noor dan cikgu Mas..

memamg hang pa dua oarang ni leh combine masuk Raja Lawak Musim ke 4 lah...heheheheh duk merapu je...

wasalam

Kak As said...

salam cik Lie,
nak tengok kedai gunting ranmbut hat Marwah plak. ada lagi ka kat situ. seronok tengok Tok Arab botakkan kepala untk tahallul.

tentu Cik Mas takut nak mimpi dah.... hehehe.

cikgu mas said...

salam..

Maaf yer cik lie..merapu tak sudah2,cik lie yang mulakan dulu dok entry bab yang boleh wat kami berangan sakan.Nama pun group pompuan kaya keinginan yer besar.

Kak As!! bab lelaki botak memang saya ngeri nak mimpi,sebelum tido saya pastikan baca ayat Kursi,janganlah lelaki botak sergah dalam tido.Mimpi tu bagi kat Noor lah yer..

Noor!!!hang kat mana?hang dengaq tak... pas ni cik lie jadi tukang gunting lak..makin lama cheq makin kagum kat cik lie ni..serba boleh.

Azemi Ali said...

Salam.

Cakap pasal Raja Lawak, nak tengok Raja Lawak Musim ke 2 rambut gondrong dengan keretanya sekali mai blog saya. tengok live ni..hehehe

manzlie said...

salam Kak As,

Nanti saya paparkan kisah gunting rmbut tu...

waalam

manzlie said...

salam cikgu Mas...

Nanti saya papar kan gambar lelaki botak..biar cikgu Mas mimpi yang indah indah pulak..asyik mimpi bilik mewah je kan..so sekali sekali nak jugak mimpi tu kan./.

wasalam

Atikah said...

Salam en lie tumpang lalu jap...

Kak mas, kak noor, Kak As... sakit perut saya... suka sorang2 baca komen kat sini... ada2 jer idea... :)

manzlie said...

salam Atikah..

depa semua tu merapu je....heheeheheh

sukran

wasalam

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

hiburan kat sini...tergelak dok baca2 komen CM & noor! jenaka mereka mencuit hati..

chelatifahabdullatiff said...

salam che lie
syarikat mana dari malaysia yg guna hotel che lie tu teringin saya nak p umrah guna hotel tu sebab dekat sgt dgn masjid