MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 28 May 2009

" Car Sticker ..."

Bergambar bersama Hajjah Faridah dan anaknye di pejabat
Sample sample car sticker tu...pilih cik Noor mana nak?

Alamak...yang besar ni tinggal dua jee....How..?
Duk pilih beberapa keping untuk di beli
ayat kalimah yang besar tu cantik kan......dapat dah...!


Salam from Mekah...jam 5 petang..tiba tiba terima panggilan dari Receiption " Mr Mudir Azli, someone want to see you at the Lobby now..." berdebar debar lah dalam fikiran saya duk fikir sapalah yang datang kali ni...sampai je kat bawah ...alamak..Hajjah Faridah yakni kakak cik Noor kita tu lah, alah cik Noor yang kirim "ikan Talang tu"..so happy nye saya terus bawak depa masuk ofis di atas...lepas borak borak je , kak Faridah bagi tau yang dia ingin membeli sticker kereta with ayat kalimah ingin bawak balik Malaysia, my self pun offer la diri nak pergi beli kan...Then jam 5.30 petang saya pun bergegas ke "Qakiya" yakni tempat jual sticker tu..(gambar gambar di atas ) duk rushing beli dan pilih lah sebab dah nak masuk Mahgrib nak pergi cari masjid lak lepas tu...alhamdulilah selesai jugak kerja harini adn cik Noor jangan risau sticker kereta mu sudah ku beli..hehehehehe...sukran..wasalam

27 comments:

PINATBATE said...

amboii..mesti suka melompat-lompatlah cik noor lepas ni..

cikgu mas said...

Salam

Kak pinat...kalau kat jalan,kak nampak sebijik kereta yang penuh dgn sticker brand Makkah..kak lambai2 lah tu lah mek Noor...terutama kat sekitar Damansara..

Noor wat apa lah..sticker besaq2 ..bukan pe noor cheq,cheq selalu nampak sebijik van,ada ayat sticker besaq,dok kat masjid atau surau,.kadang2 kat kubur..van jenazah tu!!!..ada sticker cam tu..he.he (sebeno yer jeles)

cik lie beri kat cheq satu yek!!cheq dah bukak dah semua sticker Arsenal.Mcdonald,M.U.PAS,road tax pun sekali nk sticker brand Makkah

cikgu mas said...

Salam cik lie

Rujuk gambar no 2..eeh!!nampak tak sticker abang janggut atas dia ada kalimah..noor baru sms dia nak yang tu 3 dozen cik lie yer..abg janggut memang taste cik noor kite..

noor kalau pi umrah dgn kakak mesti hang glamour dpt jumpa abg janggut berbaju biru lagi!!

afisazlie said...

salam cikgu mas

abg janggut baju biru belang putih tu ker?

hehehe ni nak pecah lagi 1 lubang, abg aji ni sebenarnya dulu2 dia tak reti pakai baju belang2 utk ke opis, pakai baju plain colour jer g opis. semenjak dua menjak ni lah baru dia reti pakai baju belang2 tu.. cuba tgk pic kat entry2 terdahulu(entry sebelum abg aji balik malaysia aritu.. semua plain colour..

katanya baju biru belang putih tu pemberian dari seseorang, hmmm!

Atikah said...

Salam en lie...

Tumpang lalu...

Kak mas, awat kak Noor nak sampai 3dozen tu... Banyakkkk tu... :)

cikgu mas said...

salam..

sazlie..bukan abg janggut tu!!tu tau dah orang punyer,abg janggut yang kat masjidilharam baru ni..

oklah tu!!dia pakai baju cam tu.tu maknanya dia rindu orang jauh..kesian dia..kan,betulkan cik lie????...

kalau ada lubang yang lum pecah lagi.share2 kat kami.lagi satu bagi tau `orang yang beri baju tu` jangan nangis yer,group pompuan kaya saje jer suka usik abg aji awak...hepi2,nanti dia balik bawaklah datang umah cikgu,sazlie sekali tau!!

Kak As said...

salam,
wah banyak tu... betul tu Cik Mas, kalau yang letak sticker besaq tu kereta jenazah jer. hehehe
tapi kreta Cik Noor tu besaq bangat, elok la dia boh sticker besaq juga. hehehe....
lawa Kak Faridah tu macam nak kenal je.... tentu Cik Noor lagiii...comelote. kan..kan.. Cik Mas.

Noor said...

As Salam,

Alhamdullilah cik lie.. teng kieu.. dapat gak dia orang jumpa cik lie dan kedai sticker tu.. bukan nyer apa.. dah 2/3 tahun akak saya mencari.. cheq pun teringin gak.. bukan nak lekatkan kat GMC pun.. stakat tampal kat kapcai je..

cik pinat, aduhhh.. penat2 tgh dok lompat nih.. tlg2.. hentikan lompatan ku.. hu hu

sazli.. 'abg janggut baju biru belang putih' ooooo.. tak bley.. tak bley.. kacau itu org kalu.. bertelur mata akak dik..

Tikah.. 3 dozen tu nak simpan buat hantaran anak2.. kalu hang nak.. meh pinang anak akak arrr..

cikguuuuuuuu.. yes, yes, cikgu jeles.. la la la..jgn risau.. cheq dah habaq kat cik lie.. extra kan satu utk cikgu.. tapi yg gambo tengkorak..(refer pic. yg last)wa ha ha.. baru lah nampak brutal pesona tuh.. aik?? ajak cik lie ngan ehem dia + sazli je p umah! cik pinat, atikah ngan cheq lagu mana??

Noor said...

As Salam..
tumpang lalu cik lie..
Kak As, aduhhh.. cheq tengah dok tekan perut nih.. dok tahan ketawa.. yang comey kakak cheq.. pasai dia lahir zaman jepun, makan ubi kayu.. cheq plak lahir zaman 'belbottom' (cikgu, betulkan ejaan cheq) ari2 dok telan nestum ngan susu dumex.. dah macam bluhypo nih.. kalu cheq masuk skali dlm gambar tuh.. tak muat yang lain.. cheq sorang je.. hu hu

cikgu mas said...

salam Noor

kalau hang pi rumah cheq dgn Alphard putih penuh sticker kalimah cheq bimbang semua jiran datang n nangis!! nape lak rumah cikgu mas ada van jenazah tu???ha.ha.ha tu lah cheq takut nak jemputmu Noor...boleh datang tengok eeheem cik lie tapi jgn naik kereta yang penuh sticker kalimah,kapcai bole.

Noor,k.as kata kak hang comelote..cuba jawab hang 10x comel kan...

Atikah said...

salam...

Kak noor... kak mas bukan tak mo jemput kita, but kita tetamu istimewa gitu.... he.. he..

Noor said...

Salam..
ye lah atikah..istimewa tahap gaban.. tu yg kena duduk kat dapur.. jadi tukang goreng karipap.. mem bosar nak sambut tetamu.. he he
pssttt.. cikgu, asik2 karipap je.. jamulah pizza ke, mek dunal ke..

cikgu mas said...

salam..

ha.ha.ha,hang pa semua ni mesti dah lupa ni blog cik lie lah,..marah cik lie nanti cheq jugak kena bayar sewa blog..kalau nak merapu jangan kat sini,kat sini ada prof,akauntan ,lawyer,doktor macam2 ada.pi blog cheq jer...cepat2 sedar niii blog cik lie..ampun cik lie yer .group pomppuan kaya dah lupa diri!!!jangan kena cas lagi yer,muflis tabung kami nanti,camner wat gathering untuk cik lie

manzlie said...

slam Pinatbate..

mesti lah dia hepi kan..alahamdulilah..


sukran

wasalam

manzlie said...

salam cikg Mas,

hmm dah tau dah mesti nak kan..takpa ..saya dah belikan satu untuk "Pesona" tu..yang comel punya saiz..tak leh besor sangat..nanti kalau saya blik kl leh lah tumpang sekali ....??

sukan
wasalam

manzlie said...

salam cikgu Mas..

dah abih lah sticker tuh..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Noor..

hampa ni semuda duk merpau lagi...hehehehe
takpa janji sticker dah dapat...so petang nanti kak Faridah nak datang sini amik semua sticker tuh...jgn lupa bagi kat cikgu Mas kita tu..nanti bising lak satu malaysia kalau takdapat...

sukran
wasalam

manzlie said...

cikgu mas, atikah dan noor..

nanti kena bayar sewa kat sya tau..duk guna blog sya lak untuk pompuan kayo punya meeting...heheheh

sukran

wasalam

hanila said...

Salam,

Saya bersama suami dan 2 orang anak akan ke Tanah Suci pada 31 Mei ni. Kami ke Madinah dahulu, dan dijangka ke Mekah pada 3 Jun. Harap2 dapat berjumpa dengan Cik Lie. Bolehlah bawa kami 'jalan-jalan' di hotel yang berbintang-bintang tu...

manzlie said...

salam saudari Hanilla..

inmsyalah tkad masalh..jgn lupa jumpa sya nanti.

sukran

wasalam

Atikah said...

Salam en lie...

Alamak.... kak mas... kak noor, en lie dah sound kali ke 2 dah... lari... abish ler kita... ya ampunnn en lie... :)

manzlie said...

salam atikah...
takda masalah..janji nanti balik mesia jgn lupa masak asam pedas untuk saya..

sukran

wasalam

afisazlie said...
This comment has been removed by the author.
afisazlie said...

salam cikgu mas n kak noor

hmm org yg beri baju tu kata takper, dia tak nangis.. dia kata ok gak group pompuan kaya kacau abg aji. at least terhibur gak abg aji kat sana.

hmm satu lagi nak pecah lubang, abg aji mmg takde org yang punyer. so mana2 group pompuan kaya berminat, sila lah.. nak liase dgn sy pun boleh gak. ala2 agensi cari jodoh ler pulak..

hmm satu lagi cikgu mas, nak ajak abg aji, sediakan tart nenas, yg gulung tu.. memang feveret abg aji tu.. hehehe

Atikah said...
This comment has been removed by the author.
Atikah said...

Salam en lie...

Masak asam pedas ikan talang en lie? Hmmm.. bestnya nyumm... Kak mas, hang tolong masak noo... cheq tolong potong bawang ngan sediakan perencahnya udah ler... takut nanti cheq yang masak, tak jadi asam pedas... jadi asam masin nanti... he.. he.. he...

manzlie said...

salam tikah...
saya dah mula lah rindu asam pedas...

hhmmmsapa lah nak bagi kat cheq ni kat sini..heheheheeh...tolong kami bantu kami anak anak yatim piatu..memamg pun cheq ni aanak yatim piatu..

sukran

wasalam