MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 7 May 2009

" Sa ' i Area "

Nampak Baru..cantik berseri kan floor nye
Pandangan sisi dari (bukit Safa ) Luar kawasan Sa'i

Basement floor sudah siap di bina , depa duk buat cleanning dulu


Pandangan dari dekat ke basement bawah area Sa'i



Samekum' pembaca blog yang budiman....kawasan Sa'i yang masih lagi dalam pembinaan..Insyaalah depa kata ada penghujung bulan Julai ni akan siap sepenuhnye seratus peratus...tetapi ada beberapa kawasan yang telah di ubah suai dengan lebih besar dan selesa untuk menampung kebanjiran para jemaah nanti di musim Ramadan dan Haji..insyaalah..terutama nye dai bahagian basement yang dulu kecil sudah di besarkan..juga dari 2 tingkat Sa'i ni telah di upgradekan menjadi 4 tingkat sekarang..alahamdulilah...wasalam



20 comments:

Al-Ibrah said...

salam..

cantiknye tempat saie baru..sangat teruja nak pergi & tengosk..doakan ye bro azli..

hazwan

manzlie said...

salam Al Ibrah,

insyaalah kalau saudara dah ada niat suci tu sure insyaalah akan sampai jua ke sini..isnsyaalah akan saya doa kan..

sukran

cikgu mas said...

Assalamualaikum ye bukan Samekum..beri salam cam tu salam hantu kum,kum (ingat tak hantu tu.muncul zmn saya kecik-kecik dulu)...he.he

Berkilat ye..lantainya..masa saya kt sana..agak berdebu cz dlm pembinaan...

cikgu mas said...

pikir-pikir balik cik lie bukan beri salam tu cik lie ..speaking arab kot "Samekum" tu apa ye??.masa belajar bhs arab kt sek dulu kum tu kamu..sama`kum tu ikan..kalau saya tak silap lah..tapi confident gak..cz bhs arab STPM saya fail..bahasa arab cik lie mesti dah bagus ye sekarang ,dah lama kt saudi..

akak Roosni said...

salam,
akak suka ngan blog yang berkisar tentang tanah haram,memang tak jemu-jemu melihat gambar yg di pamerkan.untung saudara dpt duduk disana,gunakanlah kesempatan yang ada untuk banyak beramal,nak pergi Mekah bukannya sikit perbelanjaannya,doakan akak agar dpr kesana selalu.

dmonster said...

salam bro azli, 4tgkt skrng tmpt saie ekk?.. skrng saie tu tingkat brapa?

dmonster said...

maksud sy, para jemaah yg tgh buat saie menggunakan level yg mana?

cikgu zainab said...

wah! dah siap ya...mudah2an dapat ke sana nanti.

manzlie said...

salam cikgu mas,

masa tu lum siap lagi..skg dah hampir nak buka

sukran


wasalm

manzlie said...

salam akak Roosni


terima kasih kerana akak sudi membaca blog sya...


waaslam

manzlie said...

salam dmonster,

sekrang ni sa'i mereka dah siapkan 4 level...tapi buat masa skg depa cuma bukak tingkat ground floor sahaja..

sukaran

manzlie said...

salam kak Nab..

saya memang menunggu kedtangan kak Nab...jangan lupa bawak cili kering sekilo ye....heheheheheh

sukran

Shafek said...

Salam Semua,
Bro Azli, boleh tak ambil foto bukit safa dan kawasan marwah. Masa musim haji lepas, bukit ni dah di buka semula, so dapatlah panjat bukit safa. Sekarang ni tutup balik ke ?

manzlie said...

slam saudar shafek..

kalau tak silap sya dah amik.ada dalam entry March agaknye..

wasalam

Azemi Ali said...

Salam

Hari ni tak ada entry ke?

Masa saya saei tahun lepas, lantainya kasar. Habis pecah kaki.
Tapi masa zaman siti Hajar dulu lagi teruk keadaannya. Padang pasir yang panas.

Rose said...

Salam saudara azlie,

aah, hari nih tak de entri ker ? dah byk kali refresh nih ... :)

okay selamat bekerja dan berhujung minggu...salamaa

manzlie said...

salam saudara Azemi dan Rose...

Minta maaf harini takda entry, saya tak sihat lah arini tak kerja duk dalam bilik je ni..

minta maaf ya..besok saya janji ada cerita baru nanti

so sorry ya..


waslaam

PINATBATE said...

Owhh.. tak sihat rupanya cik Azlie hari ni..
Sabarlah dgn ujian yg sedikit mudah-mudahan mendpt ganjaran yg berlipatkali ganda kerana kesabaran itu..

Jgn lupa mkn ubat dan berehat muga cepat sihat spt sediakala dan dpt buat entry baru dgn cerita-cerita lbh menarik lg

Shafek said...

Didoakan semoga saudara Azli cepat sembuh, ceria dan sihat seperti selalu. Amin

manzlie said...

salam Pinabate and Shafek...

terima kasih atas dorongan dan sokongan anda semua..

wasalam