MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 19 May 2009

"Abaya - Jubah wanita "



Yang warna Hitam lah paling banyak....




Salam from Mekah....."Abaya atau jubah wanita" adalah salah satu yang paling famous di sini...ke mana saja aku pergi berjalan jalan di sekitar kawasan Haram ni for sure akan lihat wanita wanita disini kebanyakannye memakai Arbaya , kebanyakan nye berwarna Hitam juga...macam macam fesyen boleh di lihat disini ....tapi yang moden punya arbaya pun ada seperti gambar gambar yang tertera di atas tu...so anda semua boleh lah pilih yang mana satu berkenan di hati...jangan lupa kirim lah pada teman teman anda yang akan datang menunaikan umrah atau Haj kesini..insyaalah...sukran..wasalam




15 comments:

cikgu mas said...

salam en azli...

haah,ni satu entry yang boleh wat orang pompuan "resah" ni..

cik lie tapaukan saya,warna biru satu,merah satu,hitam 3..yer...
eh macam tak cukup jer!!!..tapaukan kedai tu sekali...

PINATBATE said...

Huhuhu..yang ni yang tak tahan ni.....rasa berdebar-debar jer..

cikgu zainab said...

Azli,
Minat betul bila tengok abaya2 ni..KN dah ada banyak gak dlm koleksi..tapi teruja pulak bila tengok yg biru & merah tu!

SUHAIMI said...

salam..
Ni kalau orang umah saya tengok...sure tak bergerak le dari kedai jubah tu........

Kak As said...

salam,
beli sehelai dua tak apa asal jangan terpesong niat nak ke Makkah sudahlah . hehehe.

memang cantik, tapi susah nak cari saiz saya. :(.

Zabidi said...

beli sepasang for my wife, colour hijau muda manik2 kilat, sampai la ni dia tak pakai :))

manzlie said...

slam cikgu mas...

boleh no problem..just bank in me the money...heheheh

sukran

manzlie said...

salam kak Nab..

nanti datang sini jgn lupa beli yang baru ....

saya bawak nanti kedai tu...

wasalam

manzlie said...

salam suhaimi....

yer ker..

heheheheh


wsalam

manzlie said...

kak As..


ada tu saiz sebab oragn mesia smua kecik kecik saiz

wasalam

manzlie said...

salam saudara Zabidi..

next time beli jubah lelaki je lah...heheheheh

wasalam

Atikah said...

Salam en lie, tak nk hadiahkn kat saya satu ker? he.. he..

anakjawe said...

wahhh...kelabu mate hitam...he..hm...klau nk mntk tlg bli blhker...he..klau cm y hitam tu..brp ek hrge dia...kenannyer...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

hari nih datang lagi kat sini...nak shopping abaya2 yang ku idamkan!

hasif said...

Beri Laluan

Nak promosi produk atau perkhidmatan? Klik sini PERCUMA 100%