MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 4 May 2009

" Abu Shadadin Mountain"

Nampak bangungan di belakang Gunung, tu lah kawasan Haram

Salam from Mekah....." Abu Shadadin Mountain" atau lebih di kenali sebagai Gunung Abu Shadadin terletak bersebelahan atau di Belakang Masjidil Haram....di situ lah ramai nye penduduk dari berbagai bangsa duduk di kawasan tersebut...kebanyakan jugak pekerja saya semua duk di situ...pernah satu ketika saya naik mendaki gunung tu pergi kerumah pekerja saya..aduhhh it takes me 1 1/2 hours lah..letih giler mengalahkan mendaki gunung Ledang lak heheheeh...tapi jangan terperanjat, masuk je rumah mereka aduh mak ...cantiknye.. siap pasang aircond sekali...dengar cerita dulu Nabi kita Muhamad saw pernah menyeberangi Gunung Abu Shadadin ni masa keluar dari Masjidil Haram...sukran...wasalam


11 comments:

PINATBATE said...

salam..
saya pernah masuk rumah seorang sahabat yang terletak dicelah-celah bukit batu..tak jauh dari haram,tak ingat nama tempat tu..dari luar nampak buruk jer..tapi deco kat dalamnya hebat!yg menarik sebahagian struktur rumah itu terletak dalam gua batu!

manzlie said...

salam Pinatbate...

memag betul cakp you...rumah staf saya semua hebat hebat deco nye kat dalam tu...sampai saya pun macam tak percaya gak..pas tu setiap rumah mereka mesti ada aircond....hebat kan ..

sukran

Miss illya said...

salam.

saya pun sama. saya gi rumah orang kelantan yang dok mekah. kalo x silap kat ajyad, belakang hotel maktab malaysia. naik punya lah tinggi. kalo tengok dari luar, nampak koro jek. kat dalam, pergh hebat macam pinatbate cakap.

Lagi satu, memang kat sana kalo nak turun kebawah guna keta, dia pakai gostand / undur ajek ker??

manzlie said...

salam..illya,

memang ngeri tengok depa duk gostan keta camtu..saya pun jadi takut but they all semua relax jee...

wasalm

cikgu mas said...

Salam cik lie..

Sekolah -sekolah kat sana rupanya cam na cik lie..?? atas bukit gak ke??

Shafek said...

Salam,
Bolehlah Cikgu Mas mintak posting kat sana pulak. Bro Azli ada ambik foto dalam rumah diaorang tak ?

cikgu mas said...

Salam...

Wat lawak pulak..brother shafek ni.
Ok jugak ye..kalau dah ramai keja kat sana bole kita temankan cik lie makan roti kat depan Haram...sian dia sorang-sorang je..

manzlie said...

salam cikgu Mas...

mana ada sekolah atas Mountain tu..

nanti saya snap kan gambar sekolah..

wasalm

manzlie said...

salam saudara shafek..

Orang pompuan mana leh kerja di sini...

ada gambar dalam rumah depa nanti sya post kan..

wsalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

nak temankan makan roti kat luar haram tu...mana boleh...kena asing jugak lah...hehehehe nanti kena tangkap baru tau..sini straight jugak kalau bkan mahram tak leh makan sama...lain lah kalau suami isteri...

sukran

Miss illya said...

memang, saya pun terkejut + takut bila diorang undur macam tu. x senang duduk dalam keta.