MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 3 May 2010

" Masakan Pertama pada tahun ni selepas 4 bulan disini..."

barang barang sudah Cl sediakan untuk memasak sementara menunggu Dato Imran dan Haji Arsad datang...
Sempat Cl menyediakan / memasak bahan bahan tersebut ...
Hahhh..tuh dia ...ikan kembong sambal serai..daging kicap dan Bakso...
Dato Imran pariss sekeluarga dan Haji Arsad sekeluarga datang makan bersama sama..alhamdulilah..
Posted by Picasa

71 comments:

Azima said...

Salam Semua

Azima said...

yeeeeeeee....

Azima said...

Yes...Yes...Yes

CM said...

salam

woww makan besauu tu

CM said...

amboii seronok mu mek ooi..hehehe

Azima said...

Salam Cl,

Byknyer Cl masak!!!

Azima said...

Salam Cikgu...

Dah sahut cabaran cikgu nih....Thanks CM

manzlie said...

salam azima..

taniahhh ..ratu trekkkk

pingat emas...


waslam

manzlie said...

salam azima


taniahh...top 3 ....


waslam

Zie said...

Salam CL,

Chef CL pakai tie la masak... hehehe

Tahniah Azima & CM..

manzlie said...

salam cikgu mas


memang pun kami makan besauuuu



waslam

Azima said...

CL,Byk2 tu Cl masak sorang2 ke????
Ke jin Pak Itam yg nolong...

Waaa segak bukan main tukang masak tu yer..bertie tie lagi....

manzlie said...

salam zie...


time masak kena kerja gak...dah kena panggil...hehhehe


wasalm

Atikah said...

Salam cl,
Wow.. bestnya...
banayk masak tu...

Kak Azima, tahniah...

U said...

Salaam CL,

banyaknya makanan... CL masak sorang2 jer semua tu? fuh!, teroris betui CL nih..cayalah!

Siap pakai necktie lagi tuu eksekutip chef ni...heh...

Alhamdulillah, meriah nampak... semoga murah rezeki CL meraikan tetamu2 Allah.

VpeaceV

manzlie said...

salam U...


aminnnnnn



waslam

U said...

Salaam...

Tahniah Azima...amboi cheq, lajunya dia pecut... makan kari kepala ikan kot arini? ekeke

VpeaceV

CM said...

salam..

amboii semua pompuan arrr tukang komen mlm ni,,,sbb cheff tu segak lah ni..

Azima said...

Salam CL,

4 bulan tak masak = 4 jenis lauk la yer...

InsyaAllah..kalau bulan 10 saya pi sana...bleh tak CL masakkan 10 jenis lauk tu???

thanks Zie n tikah..

Hanis said...

Salam,

Chef yang paling smart ;-)

Seronoknyee depa...satu, satu list buku 555 tuk abang im dah tertunai...

suka tengok gaya anak2 abang im...depa mmg manja sungguh ngan abg im....iman tetap paling geram...bulattt...

tahniah buat kat azima & kak mas

manzlie said...

salam dik tikah...


oklah tuh,..kita makan reramai...


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

mana atukk...cr, az, dan lain lain...heheheh

waslam

manzlie said...

salam azima..

kalau nak makan 10 laukk...?hmmmm boleh ker...hehehh

waslam

manzlie said...

salam hanis...


nanti adik dtg abg masak noohhhh


waslam

My Life said...

salam

dear cl

masyaallah.. alhamdulillah

manzlie said...

salam mylife...


alhamdulilah....


waslam

CM said...

salam


amboii azima nak makan sepuluh lauk dik...kata saiz S boleh ker tampung tu,tu yg cl musykil tu..?...hmmm kak mas bimbang saiz abaya tu bertukar jd saiz yg tak S...sapa nk jawab ?...

Azima said...

Salam Cl,

Ngak perlu dikhuatiri mas CL..kecik kecik ku ini cili padi dong!!!

Makan 10 lauk tu bisa aje... ('0')

Azima said...

Salam Kak Mas

Jgn bimbang kak,tetap maintain saiz S tu....Byk makanpun berat tetap sama jer!!! Minum weight gainpun naik2 gak... (`0`)

Mana2 yg terlebih berat tu..sedekah2 la kat sini...Wakakaka

CM said...

salam


laaaa,kalau cam tu sia-sia CL masakkan 10 lauk ..makan byk pun ttp kecik loor..sampai kena mintak lemak dari org lain..siann dia...usaha lagi dik..

مسافر_اسلام said...

Salam semua wagra PDKM....salam bang lie..sedapnya..terasa nak makan sama..perut terus jadi lapo ni....

Mesti sedap resepi sambal serai dgn bakso tu...gune cukup rasa tak?

MohdArshad said...

Salam...pada semua sahabat...memang CL terror masak dan mentelerakan...Syukran CL....sebelum Hj Imran balek masak lagi minggu depan ya....

kak su said...

Salam CL...
Salam Azima...Tahniah...
Tuu...dia ari nii...hang memang x bangun2 dr kerusi ke dik???
Sapu bersih nampak...

Cay la CL...masak pun menjemat..
Tapi apron to tak full cover laa....
Takut ikan tuu terbang lak. Hee...hee.

Wslm.

kak su said...

Salam CL...
Hari nii..akak lepak dgn nekwan gi kenduri kat Wangsa Maju...
Perasan tak dia dah tinggal jejak kat n3 adik fadli kut...Akak dah ajar dia pula...seronok dia...bila akak kata nak ngadu kat dia pasal CL...mula la dia terkenang kisah dolu-dolu... hee..hee...(ingat lagu Ratu dia suruh tanya CL) Seronok gak tengok dia gembira...

Wslm.

kak su said...

Salam CL...

Eh..bukan ...kat n3 majlis doa selamat Najwa..

Wslm

manzlie said...

salam kak su..

alahmdulilah..puan sabariah dah leh tinggal komen...hehehe


walsam

manzlie said...

salam azima..

saiz s ker....saiz doesnt count...tAPI BMI tuh kena jaga...heheheh


waslam

manzlie said...

salam tn haji arsad..


minggu depan..takda masalah..boleh apa salahnyer..

walsam

che'na said...

SAlam CL,

Seronok tengok CL memasak. Memang menyelerakan.

TAhniah Azima

Ummi Humaira said...

salam CL...

masyaAllah ,pukul 5 pg dah 39 ulasan ,hai ,x tkejar ler akak ni..nmpaknya bln Mei ni kalah teruk...

sedapnya ikan kembong masak serai tu...oder dr sekarang boleh ka untuk sebulan lagiiiii, he he he gurau jer..

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, akhirnya setelah 4 bulan, dapur kembali berasap hehehe

sebelum masak tadi, smoke detector mesti cl dah serkup pakai towel kecik hehehe

cl dah simpankan pak itam kepala ikan kembung goreng tu tak hehehe

Hajah Zainab bt Abdullah said...

ish ish pak itam nih..nak makan kepala ikan kembung pulak!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

akhirnya...chef CL memasaaaaaaaaak!!

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, memeriahkan Tetamu Allah besar ganjarannya.

Amin.

tq.

Kak Sidah said...

Salam cl,

Lama baru turun kedapur semula yer cl, lepas ni masak selalu la cl..

Banyak menu, sempat juga yer cl dalam sibuk2 melayan tetamu dan pej..alhamdulillah Allah beri kudrat..

Ada permintaan lagi dari Hj. Arshad Cl..sedap la cl masak tu..

Kak Sidah said...

Salam,

Azimah , tahniah ratu tgh malam..aktif yer tgh2 malam..cm pun sama juga, lambat tido yer.

Ummi dah tak saba yer nak g jumpa cl

safiudin said...

salam sdr,

tahniah azima... semakin laju pecut yaa... tak tidur ke?

Alhamdulillah, syukur dapat juga Dato IP dan Hj Arshad merasakan masakan sdr...

pastinya enak.... hhhmmmmmmmm

rosli said...

Salam CL,

Azima tahniah, terus memecut....kami masa tu dah dibuai mimpi indah.

CL,mesti best dapat masak sendiri untuk tetamu yang hadir.

Yang paling best, CL bertie dan memasak....kalah chef2 lain.

shaisham said...

budu ada ko?

shaisham said...

budu ada ko?

YB said...

Salam CL

Murah sungguh rezeki mereka, dapat merasakan masakan CL selepas 4 bulan gantung periuk.

silversarina said...

salam,

Meriahnya tengok CL masak dan beruntunglah tetamu Cl yang hadir dapat rasa air tangan CL ... sure sedap menjilat jari .

S said...

salam,

makan besaq depa nohhh.
CL masak memang sedap. chef PDKM.

Hanis,
ada lagi dalam buku 555 tu yg belum tertunai.

taufu 'teratai terkulai ditasik madu' camana CL nak buatkan tuk IP.

hjh mai said...

salam....,
alhamdulillah.....mmg murah rezeki sape2 yg gi sana...

shaisham said...

bak kata org kampung saya " so far from home yet so near..."

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah..

Wah best tu CL masak...mesti sedap tu..heheh

hjh mai said...

salam,
mesti sedapkan cl masak....hingga menjilat jari kot.........

MUHAMMAD SAIFUL ZAMAN said...

Salam CL... Waaaaaa... ini sudah lebih....kalau Chef besar tersohor sekali pun bila time memasak takdak pakai TIE... tapi CL pakai TIE...ini satu rekod baru nie...apa2 pun tahniah CL...perjumpaan blog PDKM akan datang disyorkan CL buat demonstrasi memasak pulak boleh...?

S said...

salam,

CL,
berapa lama IP kat sana ??

tumpang seronok bila tengok gambaq2 ni. alahai...

smoga Allah menerima kak s n ang mgt menjadi tetamu Nya yang istimewa.
InsyaAllah. amin.

Ayah Zain said...

Salam Cl,

wow, Bravo Chef lie, ermmmmm terlioq ni

manzlie said...

salam ayah zain..


terliuq ka...heheheheh



walsam

manzlie said...

ssalam rezeki...


kepala inkan kembong... ok nanti cl simpankan...heheheh


wasalam...

manzlie said...

salam hajah zainab..


dah berasapa dah dapur nih...hehheheh


wslam

manzlie said...

salam saffiudin..

alhamdulilah...untuk tetamu2 allah nih takda masalah..


waslam

manzlie said...

salam kak ummi..


kejar...jgn tak kejar nohhh


waslam

MUHAMMAD SAIFUL ZAMAN said...

Salam CL...bila lah pulak nak bagi resepi special dari Tanah Suci...campuran Melayu-Arab...?

manzlie said...

salam muhammad saifull..


bagilah peluang cl belajar dulu nohhh


wasalm

manzlie said...

salam kak S..

Dato Imran pariss akan berada disini selaha 14 hari

wasalm

manzlie said...

salam shaisham..


alhamdulilah...

waslam

manzlie said...

salam kak su..


alhamdulilah...oklah tuhhh


waslam

boxhousestudio said...

salam CL dan rakan-rakan sekelian

masa BHS di mekah lagi..CL asyik cakap BHS ni pi madinah hari apa..BHS dah cakap dah hari ahad tapi dia tetap tanya juga hari apa..maknanya berharap BHS makan sama la tu kut ya cl?..kalu BHS ada la pada hari ahad tu..pasti BHS dan mak mertua datang tolong CL masak...

CL memang dah terkenal dengan pandai masak cuma masa tak izinkan ..kan kan kan...apa pun...koleksi buku masak dah bertambah ...tapi rasanya CL ni dah tak payah berbuku...dah sedia pandai ya..alhamdulillah...