MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 18 May 2010

" SuAsaNa DaTaRaN KaAbAh..."

subhanallah....
Allahuakbar....
Asyikkkk...dan mendamai..kan...
Posted by Picasa

48 comments:

CM said...

salam

taj said...

Salam

kena potong arr

taj said...

Salam CL

tahniah CM

malek said...

Salam CL

Tahniah CM dan taj

malek said...

Salam CL

Betul tu - tengok jer pun mendamaikan. Apa tah lagi kalau berada di sana ...

manzlie said...

salam cikgu mas...

taniahhh...Ratu trekk PDKM..

emas


wSLAM

manzlie said...

SALAM TAJ


TANIAHHH...PERAKKK DAN GANGSA..


WAsalam

manzlie said...

salam malek...


alhamdulilah....amat mendamaikan....


waslam

Rahmat Ilahi said...

Salam Hj CL...
Salam sume sahabat PDKM.

Rahmat Ilahi said...

Tahniah CM & Taj...
Juara N3 nih!!!

Rahmat Ilahi said...

Alhamdulillah masih dapat menatap Kaabah lagi.. Syahdunyer!!!

Rahmat Ilahi said...

Rindunya nak solat kat situ...

Rahmat Ilahi said...

Salam Hj CL...

28 mei nanti ulg tahun perkahwinan saya yg ke 19, mohon doakan kesejahteraan family saya.

Itupun kalau x menyusahkan Hj CL la yer...

Rahmat Ilahi said...

Sorry arrr Hj. CL,

bukan 19 laa, 20 sebenornye... marah pulak kak Aji tu karang hiks hiks hiks!

taj said...

Salam CL,

alahai abg Aji Rahmat...
lupolak ulang tahun tuh...biar betul tarikh tuh...kut tarikh ulang tahun ngan orang lain ...hehhehe jgn marah ek..

taj said...
This comment has been removed by the author.
Rahmat Ilahi said...

Eh, betul la tu taj...

yg ke 20 tahun Abg Aji ingat lg nih, kak aji korang tu yang selalu lupa tarikh.. hiks hiks hiks.

Abg Aji ni setia pd yg satu, anak2 pun dh beso... malu arr nk buka cwgn... kena sesah ngan kk Aji kang tdo luar abg aji nih!!!

manzlie said...

salam Rahmat Illahi..


alhamdulilah...insyalah nanti sya doa kan yer


waslam

manzlie said...

salam taj..


apa kabar...


waslam

PINATBATE said...

salam..memang damai menatapnya.

SUHAIMI said...

salam

suasana yg tenang.....damai

Noor said...

Salam CL..

Subhanallah.. ramai nyer jemah.. rasa jeles lak kat depa semua.. bilalah tabung buluh kak ngah nak penuh nie.. hu hu

pssttt.. cl, kalu tukang buat ayaq tey kat d'saji tu brenti.. cl habaq kat kak ngah arr.. nak mintak kije kat situlah.. kak ngah terer buat ayaq tey.. heh heh

Noor said...

Salam

tahniah kak tipah..

Alhamdullilah bang aji rahmat.. dah nak celebrate anniversary yang ke 20 thn.. semoga Allah merahmati bang aji sekeluarga.. dah 20 thn arrr.. waktu bang aji kawin kak ngah dok skolah lagi.. heh heh

Imran Paris said...

En Li...sungguh mendamaikan. SUBHANALLAH

Rahmat Ilahi said...

Salam Akhi CL...

Syukran Kasiro, betul arr apa yg dato' IP cerita pasal CL.

Terharunya kami.

Rahmat Ilahi said...

Tima kasih la dik Senah atas doa-doamu, Pak Aji sangat terharu ni huk huk huk.

UmmuAdam said...

Salam CL,

Lamanya saya tak menulis disini, bukan apa...sibuk dgn kerja. Kalau rindu pun sempat jenguk sekali lalu saja. Semuga CL sihat walafiat dan sentiasa dalam lindungan Allah. Seronoknya tgk gambar manusia mengelilingi kaabah...dah semakin ramai skrg. Dulu masa saya pergi dgn visa ziarah slps musim haji, boleh dikatakan tak de org. Setiap kali lps solat fardu dapat kucup hajar aswad, punyalah tak da org tapi seronok sebab dapat lakukan semua yang sukar nak dilakukan sblm ini dlm keadaan yang amat tenang..syukran.

Rahmat Ilahi said...

Andai waktu ulg tahun tu sedang berada di sana kan best cam dato' IP tu kan...

Syahdunya melihat Kaabah dikerumuni jemaah.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam CL,

ramainya jemaah kat sana waktu ini...meriah & seronok beribadat !

CM said...

salam

kalaulah pak aji rahmat celebrates anniversarry kt mekah pasti ciklie watkan 20 ekor angsa bentuk love...dengan taburan bunga ros atas katil..amboii abag aji dah 20 tahun masih lg mengingati detik manis dengan kak aji...romantikk sungguh dia.....terpesona tipah mendengarnya ni,hihihi...

psst abg aji kawin cm lum br nk ambik SRP...moga berpanjangan hingga ke akhir hayat...abg aji jadi suami yg setia arr,,bersama ke syurga,,jgn ada hati nk bukak cawangan...biar abg jamil jer yg bukak,

CM said...

salam

dikesempatan ni nk tumpang ucap tahniah pada cikgu pinatbate follower otai dan juga pengomen setia PDKM dan juga ahli GPK kerana selamat melahirkan cahaya mata ke 5 seorang bayi lelaki yg comel pada 10 mei lepas...dalam pantang cikgu pinat cuba gak memecut..caiyokk cikgu pinat..

manzlie said...

salam cikgu mas..


alahai cikgu kita berakzirah pulak.....


walsam

manzlie said...

salam dato imran paris..


alhamdulilah...mendamaikan...


waslam

manzlie said...

salam kak noor..


kan dah bilang...pompuan mana leh kerja di sini...soriiii




waslam

manzlie said...

salam cikgu pinat..


taniah...di kurniakan cahaya mata...syukur alahmdulilah


wslam

manzlie said...

salam suhaimi..


memang tenang dan mendamaikan


waslam

boxhousestudio said...

Salam CL

aduhai ...korang ni memang best...gelak baca apa yang CM tulis..
pada yang menyambut ulang tahun perkahwinan...Tahniah BHS ucapkan

pada yang dpt baby dan dalam pantang la ni...Tahniah juga BHS ucapkan ...bestnya aura Baby tau...mmm..

tapi kan tapi kan hati BHS tetap terkenang suasana dataran kaabah...tenang dan damai..payah nak lupa lah...

YB said...

Salam CL

ramainya jemaah.

Ayah Zain said...

Salam

SubahanaAlah, melaut manusia tetamu Allah.

liyana said...

Salam

SUBHANALLAH LAUTAN MANUSIA MEMENUHI DATARAN KABAAH


LIYANA

Azima said...

Salam CL,

MasyaAllah...begitu syahdu melihat begitu ramai jemaah memenuhi MH..

rosli said...

Salam CL,

Tahniah CM,Taj

CL, saya tak terkata apa, mmg indah, syahdu dan tenang setenangnya...padat jemaah ketika ini.

rosli said...

Salam CL,

Mintak lsluan, tahinah pada Pinatbate dpt baby ke 5.

rezeki said...

ALLAHUAKBAR

rozainidouteh said...

Salam, mendamaikan. Subahanallah....

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah - mendamaikan.

Amin.

tq.

safiudin said...

salam sdr,

tahniah cm, taj dan malek...

subhanallah..., Allahuakbar.... Alhamdulillah...

indah dan mendamaikan...

saya suka gambar ni...

ps: tak sabar rasanya...

che'na said...

SAlam CL,

Sayapun suka tengok gambar ini. Mengubat rindu dan teringin kembali bersama jamaah2 lain di MH