MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 20 May 2010

' AyAm GoReNg ALbAiK..."

Lunch CL makan ayam goreng AlBaik....ala ala KFC lah disini
Satu set nih berharga 16riyal...
CL cicah dengan sambal ikan bilis..hmmm sedappp...jom pak itam join CL..?
Posted by Picasa

79 comments:

Rozali said...

salam

Rozali said...

Salam CL

nyam nyam
sodap nyoooo

taj said...

Salam...

peberet Taj tuh..

boxhousestudio said...

Salam Cl

BHS dah rasa...memanga sedap dari KFC sampai bebudak sumer tapau bawak naik saudi air masa on the way back ke malaysia ...happy...

taj said...

Salam,

uh sambal ikan bilis...

masa di sana ada orang kasi Taj sambal ikan bilis buatan mekah, bawa balik hotel cicah ngan roti...best pedas menyegat...

sukran

taj said...

Salam,

first time makan sambal ikan bilis tiada bawang...ok gak

CM said...

salam

aiik dia buat balik lahh `no comment yet` but kat luar tu dah ada 5...cm tak mau syok sendiri lahhh...

Zie said...

Salam CL,
Sedapnya ayam goreng...

ainhany said...

salam CL

ALHAMDULILLAH......
happy lunch at AL baik
bila nama pun baik.....segalanya baik
insya AALLAH

buet franchais kt kl boleh kot??

taj said...

Salam,

Cl...naper komen semua tak kuar ek

ainhany said...

salam CL

apakah ini kenyataaan??
numbo WAHEED?????
ALHAMDULILLAH

Noor said...

Salam CL..

uwaaaaa.. kak ngah tengah lapaq nie.. cl dok tayang ayam goreng.. aduhai.. meleleh ayaq liuq seh..

kak su said...

Salam CL

Internet problem balik la...

No comments yet but dah 11 dah pun...

Harap2 jangan ada yg khayal ya..

Pak Aji..lek lok tau..
Ada problem nii....

kak su said...

Salam CL

Nampak sodap..ayam2 tuu..siap ada sambal tumis ..biar betull...

Wslm

Noor said...

Salam CL..

pc nie senoneng lagi.. kat komen kita hanya bley nampak komen kita je.. heh heh.. sat lagi bang aji rahmat mulalah berlari.. ahiksss

pssttt.. cicah ayam goreng ngan sambal bilis.. sedap2.. mintak skit..

Azima said...

Salam CL,

Tenet buat hal plak ke????
Tak nampak komen kwn2 yg lain ni...

ooooo mungkin terkejut tgk ayam goreng albaik ala ala KFC tu agaknya...

Sori Cl..ayam tu nampak tak best jer..heheheh

ina said...

Salam CL...

ijoismart said...

Salam CL
sedap

ijoismart said...

terliuq benor

ijoismart said...

ambik 3 sekali pula

PINATBATE said...

laparr!!!!
tolong!!
kenapalah tetiba keluar gambar yang mencongkam kalbu di waktu tengahari begini...

Kakzakie said...

Salam CL,

Wah tambah lapar kami di sini melihat makanan tu. Jangan makan chicken goreng selalu. Banyak kalorinya tu he...he...

Wassalam

Mohd Shukri Hussin said...

assalamualaikum...

Mohd Shukri Hussin said...

macam sedap ayam tuh !

rezeki said...

salam cl

adoiiiiiii heheheheh

Mohd Shukri Hussin said...

selamat makan !

rezeki said...

cl

tu bukan al baik lagi

al tak baikkkkkkkkkk heheheh

rezeki said...

kalau turun dari jamrah masa haji, boleh singgah kat al baik tu

rosli said...

Salam CL,

Nampak sedap jugak tu.....KFC versi Makkah

rezeki said...

cl

tu sambal bilis al cl punye ye hehehe

mana al baik ada sambal ikan bilis hehe

Kakzakie said...

Salam CL,

Apasal saya tak dapat baca teman-teman lain punya comment? Tapi ikut dalam suppose dah ada 26 comment?

Apasal ye? Computer saya problem ke? Eh.. still tak de la

rezeki said...

cl, ada satu lagi franchise kedai mcm albaik punye baru nak bukak

tapi bukan ayam goreng, dia jual ikan je

nama kedai tu
allasam heheheheheheheheh

Norbaya said...

salam cl,masa wat haji lepas x sempat nak merasa pasai org terlalu ramai..x sanggup nak beratur..

Zie said...

Salam CL,
Naper tak nampak komen org lain ni... ni ada lagi ke yang buat keretapi berhias yang terputus gerabak macam rahmat illahi tu? hehehe... 4-5 hari tak abis senyum sendirian, ya ampun pak aji rahmat, apa pun tuan telah membuatkan ramai orang gumbira & gelak ketawa!

SiNoMoSa said...

salam cl

Kakzakie said...

Salam CL,

Sebelah Hilton tu kan ada KFC juga kan. Cuma baris tempat Rijal dan Nisa' je yang diasingkan. CL beli kat situ ke?

Saya masih tak dapat baca comment teman2 lain. Hampa.... tapi tak apalah....

SiNoMoSa said...

ayam goreng so yummy

SiNoMoSa said...

nanti balik sini masak kan utk kami k

SiNoMoSa said...

yum yum yum

SiNoMoSa said...

jalan jalan lagi cl cukupkan 5

ina said...

Salam CL..sodap ayam tu.

p/s Dtg le ziarah ke rumah. Kunci dah bukak.

SiNoMoSa said...

jalan jalan lagi...sambil mulut kunyah2 ayam yum yum

SiNoMoSa said...

lari lari lari cukupkan 7 plak

ina said...

1..2...3.testing

SiNoMoSa said...

salam utk ayam yg ke 8

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah...

Sedap tu...nampak..bak cikit..hehhe

kak su said...

Salam CL...

Awat kat akak pun dah 'o' ni...

panggil doctor cepat2..

Nanti ada yg pecut nii...cian dia...

Wslm

SiNoMoSa said...

laju laju laju lagi no 9

SiNoMoSa said...

lagi laju hikhik no seploh

SiNoMoSa said...

ayam oh ayam sebelas

ina said...

Apasal dah 3 komen tak keluar2 yek?

linda said...

Bismillahhirahmannirahim.

Assalamualaikum,
Goreng pun sedap..Ayam yang baik ya.. :)


kind regards,

Noor said...

Salam CL..

ahaaaa.. kak ngah p cuba bukak blog cl kat pc member estet yang lain pun komen dok kosong laei.. heh heh.. kat luaq dah ada 49 komen.. best best.. sejarah lama pasti berulang.. ahikss

Noor said...

Salam..

laju cam ner nyer syima oiii.. ada masalah besar ngan N3 nie.. he he

CM said...

salam..

cm nmpk komen si shima jer ni...

SiNoMoSa said...

agak agak ayam nik sama dgn ayam papa black tak eks

SiNoMoSa said...

kayuh kayuh kayuh lagi

rozaini said...

Salam, bestnye menu hari ni, alhamdulilah.

rozaini said...

Salam CL dan warga PDKM

SiNoMoSa said...

dpt makan ayam ni syok plak jalan jalan kat sini huhu

taj said...

Salam,

aik...mana komen Taj yg lagi 4...dah sesat mana tah..

tulun tulun tulun

Noor said...

Salam

udah udah lah tu syima oiii.. dok mengira apa nyer lagi dik oii.. komen kat N3 nie buat perangai lagi.. dah dah.. jom p makan.. heh heh

CM said...

salam...


hehehe,,,may be hari ni calon2 ratu n raja SS akan muncul lagi...takat ni CM dah nmpk shima n ainhanny...lalala...hari ni tipah tak tertipu..

Zie said...

Salam CL,
Ok, dh baik pun 'ALbAiK' ni... Syima je sorang makan kenyang, hehehe.

kak su said...

Salam CL


Haa..kan akak dah kata hari nii..dik shima jadi mangsa...hee..hee..

Wslm

CM said...

salam


lagu untuk sinomasa @shima

buai laju tinggi
sampai cucur atap
komen tak kuar lagi
nanti sedar dia meratap


hehehehe....shima oooiii....dah dikkk k.mas call arr bg sedarrr..

Noor said...

Salam..

Alhamdullilahhh.. dah seperti sediakala.. dah nampak semua nyer.. akhir nyer baru lah tau.. atuk yang menjadi juara.. heh heh

bak kata kak tipah.. kali nie tipah tak tertipu lagi.. yes yes..

ibu,mommy,mom... said...

salam Cik Li...
Anak saudara saya yang berumur 10 tahun masa tu kat sana...ada satu hari tu dia dah boring makan nasi kot,dok mintak sangat nak makan ayam al baik tu...dapat jugak lepas solat..he he

Noor said...

Salam..

tu dia.. syima kenyang makan ayam kehepci mekah.. heh heh

anyway.. MIL amat respek ngan semangat DIL.. hidup DIL

SiNoMoSa said...

Salam CL & semua warga PDKM,

Hihihi rileks argh sj je bikin gempak memecut di tengah2 hi-way..
Bagi bikin panas sama ini ayam goreng..
Wakakaka..la la la la la
Caiyok MIL & CM..i luv u

Marla said...

Salam...
sedap nya...yum...yum

PAK NGAH MAN said...

SALAM
sedapnya ayam goreng tu

Rahmat Ilahi said...

Salam HJ CL...
Salam sume sahabat...
Pak Aji dh scan trek arrr,
Pisang nk bebuah 2x la tuh,
Wbagaimanapun terima kasih kpd yg memberi peringatan kpd pak aji supaya berhati-hati he he he...
Sebab tu pak aji bg komen penutup saja hik hik hik...
Wassalam.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

wah..ayam goreng..mintak sikit !

YB said...

salam cl

tengok rupa pun dah tahu sedap. Ada macam RFC kot.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah menyelerakan CL, dipersilakan.

Amin.

tq.

ua said...

S'Allah..sangat teringin nak rasa ALbaik neh..

Hjh.Tika said...

teringat masa pegi ke tanah suci 4 tahun lalu.. gemar sgt beli albaik ne.. sodapp.. =))

safiudin said...

salam sdr,

tahniah Hj Rozali dan Taj....

sedapnya ayam tu....

minta seketul..