MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 26 May 2010

" SeLaMaT PaGi MeKaH - KeDai BuAh..."

Banyak tuh buah pisang....
Sayur pun ada gak..campur dengan buah..
Kedai nih terletak di Sharasetin....6km dari MH..
Posted by Picasa

49 comments:

YB said...

salam cl

sedap pisang tu

che na said...

Salam CL

Wah! Buah2an banyaknya

YB said...

salam cl

sedap pisang tu

che na said...

Salam..

Sayur2an pun banyak. Nampak cam segar je..

YB said...

salam cl

no wahid

YB said...

salam cl

6 km kalau nak jalan tak larat tu

che na said...

Salam..

TAhniah YB no wahid. CL dah bangun ke sebab keluar gbr2 buah ni. JAuh jg nak mencari buah2an dan sayuran dari MH

boxhousestudio said...

salam cl

aaduhai nape BHS tak nampak masa pi Umrah kelmarin....BHS suka kedai-kedai cam gini...mmm?..belah mana kawasannya ni?

kak su said...

Salam CL...

Sejuk dan segar mata memandang...

Dari hutan batu ke buahan/sayuran segar...

Alhamdulillah

Wslm

taj said...

Salam,

CL/JB....

wah jalan2 cari buah2an ek...mesti jalan ngan HA(hj Arshad)

manzlie said...

salam yb..

taniahhh...Raja Pecut PDKM..


wasalam

manzlie said...

salam che na


taniahhh...perakkkk


wslam

manzlie said...

salam yb..

taniahhh


emas dan gangsa..


wasalm

manzlie said...

salam che na


sayur pun banyak tuhh...


wsalm

kak su said...

Salam YB

Tahniah ..yaa....no wahid...

Wslm

manzlie said...

salam yb...


sedap jugak pisang pisang tuhhh


wsalm

manzlie said...

salam che na


kalau ada leh buatkan jemput jemput pisang kan..hehheheh


waslam

manzlie said...

salam taj..


ishh taklah...cl berjalan dng orang lain tuh...dng 'sdia' lahhh



wslam

manzlie said...

salam boxhouse

kat belah area sharasetin..jauh gakk dari MH


waslam

manzlie said...

salam kak su


jalan jalan segarkan mata kan...hhehehe


wslam

kak su said...

Salam CL

Belum breakfast kan???

Nak Tea O Kurang maniskan...nanti akak suruh cik bond girls hang buat...
hee..heeee...

Wslm

haticantik said...

salam cl..

jauh gak dengan masjidilharam..

patut la nampak menarik jer buah buahannya..

che na said...

Salam CL,

Tungguu..., d day will come sooner. Insyaallah.

CL dpt msj ust tak!

che na said...

Salam...

Kak Taj, CL jejalan dgn kawan Bond dia tu, saper lagi. Mana leh jln dgn Bond girl kat Tanah Haram tu!

Rozali said...

Assalamualaikum CL

banyak makan buah
boleh dapat vitamin C
cantik kulit nanti
he he

che na said...

Salam CL,

Kita borong pisang2 tu, buat jemput pisang, pastu sadaqah masa jamaah nak buka puasa. Tapi... diorang makan jejemput pisang Msia.

Rozali said...

Salam CL

Salam YB
pagi2 lagi yg dah makan pisang
he he
taniah

taniah juga che na

Wassalam

taj said...

Salam Che Na,

dh tau CL jln ngan saper...body guard dialah...siapa lg....padiyappa heheh
lagipun bond girl dia kat mesia...

manzlie said...

salam kak su...


baru pas subuh...cl minum teh o panas jer...


waslam

manzlie said...

salam che na


dapt semalam...


wslam

manzlie said...

salam hati cantikk


jauh gak...


waslam

manzlie said...

salam che na

betul tuh...

bond mana leh kuar berjalan dng bond girls kat sini...harammmmmmmmm


wslam

manzlie said...

salam rozali


bagus gak petua tuh...heheheh


wslam

manzlie said...

salam che na


tunggu jer che na datang bautkan jejemput tuh...


waslam

manzlie said...

salam taj...


salah tuh...malam malam james bond takleh kelaur berjalan dng padiaayapa..sebab dia sibuk duk kat estet senah...


aaikkkada ka bond girl kat mesia..?

wslam

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL

Kedai buah banyak di sepanjang jalan balik ke Abeer Garden.

"Khamsa Rial, Khamsa Rial"
"Banje Rial, Banje Rial"
"Lima Rial, Lima Rial"
Anjur, anjur(anggur, anggur).

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Best kedai macam tu...

Mohd Saad Hamid said...

Salam BHS,

Saya tengok kat Bin Dawood pun ada jual buah dan sayur.

Kedai-kedai kecil kat celah-celah lorong bangunan pun ada kedai buah dan sayur. Tapi orang pompuan bahaya ler sikit nak venture tempat-tempat macam tu.

Hotel saya tinggal (Abeer Garden) tu ala-ala "Little Bangla". Bahaya jalan sorang-sorang di lorong-lorong sempit antara bangunan tu.

manzlie said...

salam tn haji saad..


yup...banyak gak disitu..


wslam

manzlie said...

salam kak shami...


memang best gak tuh...seronok depa menjual..


waslam

Kakzakie said...

Salam CL,

Amboi nampak fresh tu. Tapi hairan kan kenapa pisang di Makkah walaupun cuaca panas dia tak mudah lebam macam pisang Malaysia nie bila kena panas sehari je dah hitam (over ripe).

Teringat Pak Arab paksa kak ambil pisang (sedekah lah tu) waktu nak ke Madinah.

safiudin said...

salam sdr,

tahniah YB dan che na....

banyaknya buah...

minta pisang tu... 2 kilo

CM said...

Salam



psssst,,,menu diet arr,,,habiss lahh dia mesti kembali rampingg...pak itam mesti tepukk dahi lahh bila cl kembali slim..

boxhousestudio said...

Salam CL

Salam MSH..wa...Abeer Garden..jap jap jap nanti kita cerita..busy ni...

rezeki said...

salam

cm hehehe
mana dietnya cl kalau makan pisang sampai 5 sikat sekali gus heheeh

cl, bak setandan hehehe

Hajah Zainab bt Abdullah said...

CL jalan2 dengan sape tuh...pergi cari pisang..pakai spec itam ke tak?

mior zahid said...

Salam Cl. Memang best beli buah2an kat mekah. Fresh. Jus dia pun best.Terkenang masa lalu. InsyaAllah akan kesana lg.Kalau jln2 kat hilton tu best gak makan ice cream kat bawah sambil lepak2 tengok gelagat jemaah.

boxhousestudio said...

salam cl

tadi busy sangat...boleh intai tapi tak leh tinggalkan jejak...

ni ha pasal haji Mohd Saad Hamid punya cerita ni

untuk pengetahuan MSH saya sekeluarga ber 7 duk kat Abeer Garden yang dipajak oleh Ahmad Daud Che' Ngah ne...comot je area ni..ada pula satu bukit tanah bekas runtuhan bangunan dan ada yang perdajal dengan membuang sampah di situ..suasana litte india dek kerana keliling penuh kedai makan..saya ada ambil gambar ..nanti saya upload dalam blog saya

saya selesa jln di sini, jaga lah tata tertib sebagai wanita dan pandai pandai menjaga diri dan jaga aurat tambah kita di tempat orang ...mereka pun akan pandang tinggi kiranya kita lebih berkhemah...

adapun saya sentiasa menemani ibu mertua untuk ke masjid di iringi pula adik ipar bongsu perempuan dan anak saudara perempuan yang berumur 10 tahun ..cik ina dan nana namamya..begitulah routine semasa beribadah di haram..tolong menolong sudahlah pasti kerna ayah dan ibu mertua sudah bawa kerusi untuk sembahyang duduk...

kami akan ber 7 kiranya function diadakan di cafe d'saji dll..walaupun banyak aktiviti bersama bloggers dan kenalan iman patani di sana aktif...namun mereka semua tetap menemani walaupun ada kalanya ibu dan ayah mertua terlalu lelah...mengikut jiwa muda cucu-cucu, anak dan menantu...

sepanjang di sana lorong kecil pun kami explore...bayangkan penduduk di sini berjalan setiap hari untuk menunaikan sembahyang 5 waktu di haram...jalan-jalan itu terlalu suci untuk memikirkan perkara perkara yang sebaliknya..ALHAMDULILLAH..ALLAH lindungi kami semua..ALHAMDULILLAH...

begitulah ceritanya tuan haji...segalanya indah buat kami..jumpa kekasih nya ALLAH hati lapang beribadah...SYUKUR sangat-sangat...

rosli said...

Salam CL,
Nampak fresh dan menarik kedai buah tu