MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 18 May 2010

" RaK LeTaK Al-QuRaN...."

Ini lah dia 'rak atau almari' bagi menyimpan kitab Al-quran untuk kegunaan Jemaah jemaah yang terdapat di dalam MasjidilHaram...alhamdulilah...
Posted by Picasa

47 comments:

Azima said...

Alhamdulillah

Azima said...

Banyak Al-Quran tu..tersusun indah..

Azima said...

Semoga Al-Quran manjadi teman akrab kita semua..InsyaAllah

rosli said...

Salam CL,

Sori Azima terpaksa potong kereta berhias you.

CL, saya teringat masa di sana dulu....tp tak amik gambar rak2 Quran yang cantik2

Azima said...

Selamat pagi Cl..semoga sihat & ceria2 selalu..

Selamat tghari buat semua warga PDKM..

Azima said...

Salam En.Rosli,

Silakan..sesaje smtara tunggu teman nak kluar lunch ni..En.Rosli tak pi lunch ke??

taj said...

Salam,

tahniah azima...tahniah rosli krn pandai memotong

rosli said...

Salam CL,

Mintak laluan , Azima,saya dah nak gi lunch, ni....lepas tu kena gi Cyberjaya....ada meeting kat sana

Taj biasa lunch kat mana...ada kedai sedap tak kat area kelana jaya tu....

Kakzakie said...

Salam CL,

Al-Quran yang kat tiang-tiang MH tak nak tunjuk ke? Kat situ lagi banyak kan. Kalau musim Haji tu semua berebut nak yang besar. Jelas tulisannya gitu. He...he...

Wassalam

taj said...

Salam,

en Rosli,

lunch sedap kat tepi tasik kelanajaya dkt ngan stadium, mcm2 ada, nak selesa kat cafe tabung haji pun ok...@ ikan bakar fendy mmg top kat sini...mehlah ke sini

nanto hallo saya ek..

rosli said...

Salam CL,

Mintak laluan....Taj....tgk address email saya cari yg nama Rosli Ibrahim (HR), klu dah tau nama penuh you senang nak hello2 you....klu ada artikel menarik email ke saya ok

taj said...

Salam...

nama penuh TAJZELINA Binti Jusoh @ Tajudin

email, insyaAllah

rosli said...

Salam CL,

Mintak maaf guna PDKM, Taj kerja sama organisasi dengan saya.

Ok Taj, keep in touch.

PINATBATE said...

AlQuran..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah - pernah mewakafkan al-quraan utk MH, tiba2 masa tawaf tu ada Jemaah yg menghulurkan al-quraan. Terpingga2 dibuatnya utk apa tujuannya - samada utk diri sendiri atau meletakkan kembali di di Rak Letak Al-Quraan, akhirnya di letakkan di rak al quraan yg sedia ada tu. Bila balik ke Hotel tanya Mutaqif, jawapannya hanya tersenyum n mutaqif memeluk saya sambil berbisik. Allah Maha Besar.

Amin.

tq.

KAMATO said...

Salam CL, masih simpan quran hadiah dari kilang buat quran di saudi - sayang sangat

safiudin said...

salam sdr,

tahniah azima....

walaupun hujan jangan turun....
petugas Bin Laden menjaganya dengan baik...

tengok betul-betul almari tu di 'balut dengan plastik'....

ps: hajat di hati nak sedekah lagi, lagi, lagi dan lagi Al-Quran.. insyallah.

Noor said...

Salam CL..

ishhh.. terbayang-bayang kenangan lalu didepan mata.. ghindu sungguh.. membaca al-quran sambil mengadap kaabah..

Noor said...

Salam..

ahaaa.. taj dah balik.. 'welkam' back my dear.. emmmm, my jajan ada tak??.. heh heh

CM said...

salam noor

kalau senah ajar kak tipah baca quran indahkan!!!pas mengaji kita renung kaabah...selalu terbayang kita berdua berumrah bersama..

moga impian ini kesampaiann ..amiin

taj said...

Salam,

Noor...jajan ada...budu pun ada...

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Hmm ada 2 jenis rak letak Al-quran tue kan..satu lagi dari besi..

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Cl..kalau nak kirim beli quran tu berapa budget yang sesuai..maaf akak tak tau...

Azima tahniah aar...quran itu indah lagi kalau kita rindu dan membacanya selalu..kan

Aikk cik rosli email2 taj ja ka..kami semua pun nak beremail jugak boleh..heheheh

Marla said...

salam...
bestnya, miss this...baca quran kat sana...hmm...

Rahmat Ilahi said...

Salam hj CL..
Salam sume warga PDKM..

Rahmat Ilahi said...

Salam Cik Tipah
Salam Cik Senah hehehe.

rozainidouteh said...

Salam semua warga PDKM

Rahmat Ilahi said...

Tahniah dinda Azima
Juara N3 nih...

Rahmat Ilahi said...

Buat tatapan semua warga PDKM...
Ada 3 perkara yg kita akan dapat pahala apabila memandangnya dengan penuh kasih sayang:

1. Kaabah
2. Al-Quran
3. Wajah ke2 ibu bapa

Rahmat Ilahi said...

Cik Senah ngan Cik Tipah..
Meh sini Abg aji ajar ngaji lak he he he...

skrg sedang ajar Surah Al-Isra' kat bebudak, nk bg khatam.

boxhousestudio said...

salam Cl dan salam sahabat PDKM sumer

tang nak bersedekah Al Quraan

seingat saya ada 3 jenis..2 kecik dan satu besar...

memang dah di standard kan untuk mempunyai rupa dan size yang sama untuk diletak kan di haram

nanti bila kita pergi kedai buku buku agama di situ...kalau kita kata nak wakaf ke haram dia akan cop kat Al quran yang nak kita hadiah kan tu..

kata Ustaz aka mutawwif saya baru-baru ini..elok la di khatamkan dulu Al-Quraan tu...kalau tak mampu buat sendiri...mohon la pada Ustaz bacakan dan niatkan untuk siapa orang yang kita niat nak sedekahkan Al-Quraan ini...wallahh hu aallam....

alla..rindu datang lagi....aduhai...agaknya ni perangai orang yang baru balik Umrah kut

Rahmat Ilahi said...

Hj CL,
Rak tu ada kat atas bumbung kan..

Nostalgia...
Sempat Khatam Al-Quran Di MH

Alhamdulillah.

PAK NGAH MAN said...

salam, banyak al-quran yang diwakafkan tu

che'na said...

Salam

Ada sarung khas utk almari Al Quran sekarang ya! Pernah terambil AlQuran terjemahan bahasa apa ntah. Time nak baca baru perasan.

Tahniah Azima

manzlie said...

salam azima


taniahhh


ratu trekkk pdkm..


waslam

manzlie said...

salam azima..

taniahhh


top 3


waslam

Noor said...

Salam Abg Aji Rahmat..

teng kieu arr pasai nak ajaq kak tipah & senah ngaji quran.. suke suke.. tapikan.. bang jamil dah pesan sebelum dia p obersea.. kalu nak ngaji kena ngaji ngan ustazah ummi humaira je.. orang lain dia tak bagi.. pasai dia tau bangat kami berdua nie notii.. heh heh.. betulkan kak tipah kan kan..

YB said...

Salam CL

siap di bungkus demi menjaga kesucian fizikalnya juga.

Ummi Humaira said...

salam CL...

pandang al Quran saja dah di janjikan pahala , apatah lagi kalu membacanya, masyaAllah ...

Noor , yg kat atas tu bkn cik abg ummi tu.

Ayah Zain said...

salam cl

terima kasih tunjukkan rak alquran itu, selepas ini boleh lah tunjukan hijr ismail, kesan/bekas telaga zam zam, pancuran emas (mungkin dah letak kot), heheheh

CM said...

salam

hehehehe..pandai lerr senah tu..abg jamil tak kisah arr ahakk,hehehe...boleh ajerr pak haji..

CM said...

salam..

aiiik pak haji rahmat semalam ..gelarkan diri pak haji...hari ni dah jadi abang haji lak...notiii arrr..

takkan dua2 nak ajar..senah n tipah sekali..cuba tanya abg jamil dulu arr..hehehe..

boxhousestudio said...

bhs tengah tensenyum simpul dengar perbualan korang ni...hem hem hem..

memang nak mengaji ngan ummi...boleh kan ummi...?

Rahmat Ilahi said...

Salam Cik Senah ngan Cik Tipah...
Noti arrr...
Jgn risau la, tak kan kita btiga je kena la ada mahram bersama..

Kak Aji korang kn ada, dia sentiasa memantau tingkah laku bang aji nih!!!

bukan apa takut lupa daratan he he he.

boxhousestudio said...

kelakar la rahmaht ilahi ni...BHS dah tahap tergelak tapi tak berbunyi...ok ok ok kawal diri....

Imran Paris said...

En Li...tgk rak letak Quran ni pun hati jd rindu dgn Makkah. Doakan ye kami ke sana selalu. Merci.

En Li dan kawan2...jom gi rumah saya, saya punya teman2 yg ingin saya kisahkan....JOM, jgn lupa ajak BoxHouse tau....

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam CL,

Akak orang paling lewat sampai nih...termengah-mengah...namun sampai jugak!
Al-Quran tersusun di rak...nak baca pergi jer ambik..