MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 11 May 2010

" Sesak Malam Tadi di Dataran Kaabah.."

Suasana sekitar kelilingi Kaabah yang agak padat dengan Jemaah...
Masyallah...ramainyer Jemaah....
Subhanallah...tersergam Baitullah ....
Posted by Picasa

53 comments:

rezeki said...

salam cl

juara org sakit belakang hehe

rezeki said...

opssss

sakit2 pun boleh pecut , tapi berhati hehe

rezeki said...

cukup lah gangsa sekali ye hehe

Ummiross said...

Salam CL,ulMasyaAllah, walaupun sesak tapi alangkah tenang memandangnya

hanimmokhtar said...

itisubhanAllah...
rindunnyyaa..

rezeki said...

karang cl pecut laju2 , bengkak semula hehe

taj said...

Salam...

wah semangat pak itam setelah bercuti rehat...hehe

rezeki said...

salam

taj, lepas gian hehehe

cl, tk atas doa mu itu

hanimmokhtar said...

SubhanAllah..MasyaAllah...
rindunyaaa..

Kakzakie said...

Salam semua,

Hai syahdunya terkenang segala. Sesak sentiasa memang di rumah Allah ni.

Wassalam

rezeki said...

salam cl

hadiahnya mane hehehe

biasa lps lari je terus kalungkan pingat hehe

rezeki said...

salam cl

cl mesti baru balik dari Haram

bagaimana suasana pagi ni

Noor said...

Salam..

uiksss.. sakit2 pun sempat merempit my pak menakan nie.. sib baik ada yang memotong.. maka al-kontotlah kreta berhias pak itam.. heh heh

rezeki said...

mid sister

sakit2 juga, PDKM ttp dihati

begitu juga dgn kalian semua hehehe

Ummi Humaira said...

salam CL n rakan2

tahniah CR , juara wp krg sihat

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Masya-Allah ramainye..mcm masa sy aritu..

Uiks papa blackberry ku..laju merempit ekeke

rezeki said...

salam


kak ummi, nasib baik menaip pakai jari , kalau pakai pinggang , habislah pak itam hehehe

syima, bukan blackberry, black market hehehe

cl, pak itam lapolah hehehe

jom kita pi makan, pak itam tunggu kat lobby hotel hehehe

Noor said...

salam CL,

seronok nyer tengok dataran yang penuh dengan jemaah, bila lah kak ngah nak dapat p nie.. sob sob

CM said...

salam

senang hati cm pak itam dah kembali bersiaran,,kembali ceria..Alhamdulillah.

manzlie said...

saLAM REZEKI

taniah...Raja Pecut..pdkm


walaupun sakit masih gagah memecut nooh


waslam

manzlie said...

salam rezeki


wahh pak itam...sapu bersih..

emas, perak dan gangsa.


wsalam

CM said...

salam

kak ngah jgn teriaq nanti cm teriaq gak..jomm tolong cm bisnez leh kiter pi mekah..hihihihi..

manzlie said...

salam rezeki


top 3 lagi dia...mekasih atas ingatan pada pdkm


waslam

rezeki said...

salam

cm

sayang juga cm kat pak itam ye hehehe

kita kat PDKM dah mcm sebuah keluarga beso kan, penuh keceriaan dlm ikatan silaturahim dan ukhwah

insyallah

Noor said...

Salam..

orang sakit pinggang mana bley makan.. kang kalu dah berat perut, takut terpeleot lak pinggang.. keh keh keh

pssttt syima.. bukan blackberry.. black biri-biri.. ahikss

taj said...

Salam...


noor...sib baik ada org potong keta pak itam...kalau tidak makin tak sedaq diri pak itam nak merempit...bukan apa, takut bentan pulak...heheh

CL...pi tawaf pagi2 nih...

taj said...

Salam,

noor...jgn sebut blackberry @ biri biri nih...sensitif...lama dah Taj duk idamkan nih...

sob sob sob...heheh

SiNoMoSa said...

hihi kita dok potong kete hias papa black biri-biri..jgn marah papa black hihi

pssst MIL..rindu argh dgn MIL..muuahh!

rezeki said...

kak ngah

yg sakit tulang pinggang,

tali perut tak sakit tau heheheheheheh

Noor said...

Salam..

ala la cm.. no hal nyer, kak ngah @ mid sister dengan tangan terbuka bersedia menolong cm meniaga.. emmmm, kak ngah part kira2 duit arrr.. heh heh

SiNoMoSa said...

Kak Taj,

haha..biri-biri pun akak layan ke? kalau dpt kambing akak melompat..
kalau dpt biri2 akak buat apa pullok? ekeke

rezeki said...

salam

taj, bentan hehehehehehehe

tulah baru nak baik dh lupa diri hehehe

merempit kat PDKM takpe , pasal merempit dalam iman hehe

rezeki said...

ni karang semua merempit kat bawah, tup2 cl buat n3 baru hehehe

taj said...

Salam syima...


bila lak akak lompat...syima pitnah akakkkk...mana ada?

dptkan biri2 dulu...baru tau nak buat ape ek...rasanya nak peluk lah...gerammmm hahahh

Noor said...

Salam..

yes yes.. my dear taj, dikau lah ratu potong pelapis ku.. sib baik kan taj potong.. kalu nasib tak baik, kak ngah yang potong kreta papa black biri2.. potong 17.. kih kih kih

psstt.. jangan risau taj, kreta above 40.. dah tak laju sangat.. wa ka ka

taj said...

Salam...


Kak Ngahhh.....wahhhhhhh

keta above 40 dh tak laju yeker...wahhhhhh

leh potong lagi...ada can mali can lah...heheh

Noor said...

Salam..

dear DIL.. MIL pun ghindu bangat kat DIL.. tambah2 bila MIL nampak 'tapaware'.. terbayang-bayang wajahmu nan ayu.. ahikss

Ayah Zain said...

SalamCL,

semoga CL berada dalam sihat sejahtera dan ceria

taj said...

Salam..

ayah zain... don worry ah ngan CL tuh...dia mmg selalu ceria duk sana... abg Samad slalu menghiburkan dia...

dan CL tak sempat nak sedih2nya..coz ramai fan duk tgu nak kunjung CL di al sahwah tuu...

hari2 CL kena happy...kan kan CL, betul tak?

YB said...

Salam CL

Sesak yang menguatkan lagi semangat jemaah.

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Salam Pak Itam
taniah
tak sangka, sakit2 pun boleh pecut
he he

Rozali said...

Salam CL

salam kak ngah

lama tak dengar kabor

ina said...

Salam,

Patutlah bila singgah rumah Pak Itam tadi, pak itam tak de. Rupa dia dah sampai kat sini.

CL, bulan berapa biasanya org kurang ye? Umrahpun dah mcm haji, sesak 24jam. Tak lama lagi nak puasa, bahagianya kalau dpt puasa kat sana.

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rezeki, hope tuan dah sihat walafiat

rosli said...

salam CL,


Hari ini dua orang lagi rakan pejabat saya buat umrah, hope mereka berdua dan isteri mendapat umrah yang mabror.

CL, bila tgk ramai jemaah masa isya ni kekadang hati saya sayu bila teringat masa saya di sana tahun 2008. Rindu dengan suasana itu.

Kamarudin said...

Salam CL,
Saya member baru PDKM. Seronoknya kalau Allah swt makbul hajat saya ke sana. Insyaallah.

haticantik said...

salam..

subhanallah..alhamdulillah...

boxhousestudio said...

salam cl

syukur la rezeki dah beransur pulih, BHS pun dah beransur pulih....tadi baru je Chef Din dsaji call BHS kat Malaysia ne...Alhamdulillah...

Noor said...

Salam Atuk..

alhamdullilah.. sehatttt, cuma tinggai batuk2 kucing je yang belum hilang lagi.. heh heh

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah memang kesesakan itu satu nostalgia bila bertawaf - membuatkan hati semakin rindu. Doakan saya CL utk kesana.

Amin.

tq.

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah

Ramainya tetamu Allah di dataran Kaabah.....
Indah pada yang memandang dengan hati yang rindu tak sudah2..
Malam2 Ya Allah
Rinduku KAU jemput telah
KAU bawa bersama mimpi2ku dalam lelah...
Berlari2 ke rumahMU Ya Allah
Untuk sujud dan taat padaMU
Ya Allah...
Pssssst pak itam tahniah aar..hehhe

che'na said...

Salam CL,

Tahniah Pak Itam. Lepas rehat blh pecut semula.

Ramai jamaah sekarang ni. Rindu suasana semasa haji dulu.

safiudin said...

salam sdr,

tahniah rezeki @ pak itam...
hai!, kebah-kebah pun laju ya...

saya suka menatap gambar ini...