MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 17 May 2010

" SELAMAT PAGI MEKAH - TuKaNg Isi AiR ZaM zAm.."

Mengunakan paip zam zam untuk meyalurkan kedalam 'Bekas air zam zam..
Menukar bekAS YANG telah kosong...l
Begini lah rutin kerja mereka sehari hari...impian ku nanti...???
Posted by Picasa

51 comments:

kak su said...

Salam CL

kak su said...

Selamat pagi

kak su said...

Dah breakfast ker????

Noor said...

Salam..

kak ngah potong kak su.. yeehahhh

kak su said...

Kat sini sedang azan berkumandang...

CM said...

salam

panas sungguh disini...nikmatnya air zam2

Noor said...

Salam

jangan mare arr kak su.. selamat tengah hari pada kak su.. dah makan ke??

kak su said...

Salam Kak Ngah..

Dah abih kutip susu dah...

Kalau tak gaji ..potonh...

wslm

kak su said...

Salam CM....

tentu seronok ari nii...berehat laa...ya...

hebat di padang ...hebat di dalam class.. itulah 'guru mithali'....

hee...heee

boxhousestudio said...

Salam CL

rindunya..ngan air zam zam ni..tak puas minum hati tu...ada yang ais dan ada yang biasa...YA ALLAH...kok la boleh amek minum jap pastu balik balik ke sini...magic le kut...aduhai..

Noor said...

Salam

kak su.. mana ada gaji tengah2 bulan nie.. kak su & cm dah makan ke??.. kak ngah tgh makan nie.. meh lah join.. kak ngah makan miskut ngan ayaq tey.. tengah bulan arrr.. sob sob

mysabani said...

Zam-Zam ....sebaik-baik ayaq di muka bumi Allah ini

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah..

Ermm sedap aar nampak orang tu minum kat situ....

CL...aikk impian apa tuh..??? hehehh

Kak Ngah laporlah jom pi makan..hehhe

manzlie said...

salam kak su..

taniahhhRatu trekkkpdkm


waslam

manzlie said...

salam kak su..


emas. perak dan gangsa..


taniahhh


waslam

manzlie said...

salam kak su


cl lum bekfes lagi...


waslm

manzlie said...

salam kak noor


taniahhh


ratu Potong....


waslam

kak su said...

Salam kak ngah..

Laa...chek dah habaq kat mandor suruh bagi gaji separuh tak dapat ka..
tak pa kak su antar cash delivery kat kak ngah yer..
kak ngah noreh kat blok mana...
hee..hee..

Dak makan lagi...kul 3pm kut...

Wslm

Noor said...

Salam CL..

Insyallah.. impian & hasrat yang baik2 pasti Allah kabulkan.. amin

pssttt.. tapaukan kak ngah ayaq zam2 10 liter..

shami.. kak ngah makan miskut je.. tgh kumpul duit.. nak p rawang makan kambing panggang.. ahikss

manzlie said...

salam cikgu mas


betul tuh....air zam zam adalah pengubat nyer di panas terik nihhh


waslam

manzlie said...

salam kak noor..


ada pa gaji tengah bulan...

cl lah..baru ari sabtu tuh dah gaji dahhh..( ikut kalendar hijri lah...hehheeh)


waslam

manzlie said...

salam boxhouse.


nostalgia lah tuh....


wslam

manzlie said...

salam mysabani..


betul tuh...THE BEST WATER TO DRINK...


waslam

manzlie said...

salam shami...


impian ku terakhir nak kerja di dalam MH...


wasalm

manzlie said...

salam kak noor..


takanak ajak cl sekli ka p rawang makan kambing tuh...?
ahiksss



waslam

Noor said...

Salam CL..

jommmm.. no hal nyer.. kak ngah bawak cl p makan kambing arr.. kak ngah melanja cl.. sebut saje nak brapa ekoq.. kak ngah suruh shami panggang.. emmm.. shami shami.. masuk buku arrr.. he he

psstt.. jangan bagi tau kat cm & pak itam arr.. nanti depa jeles.. wa ha ha

kak su said...

Salam CL...

Kali ni..balik..akak nasihatkan balik naik kapal laut yaa..

Tolonglah bawa air zam-zam tu..beberapa tank...kalau satu kapal lagi afdal...hee..heee..

Leh laa...


wslm

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah semuga dapat berjumpa dengan Abd Rahim yg bertugas mengisi air zam2 depan Hijir Ismail bila kesana nanti, petah bercakap Melayu.

Amin.

tq.

Ayah Zain said...

salam CL,

sesekali CL tolong sama le heheheh

Ayah Zain said...

salam CL

baru lepas balik jamuan hari guru tadi ni.

che'na said...

Salam CL,

Tekun dan bersemangat mrk bekerja mengisi air2 zamzam tu, x kira cuaca panas. Lepas ni CL pulak nak amik turn. xleh tumpg bilik 1205 lagi sbb CL dah tempah tidoq di MH. Sedih gak rasanya tapiii..mesti seronok bekerja di MH, meraikan tetamu Allah dan dpt beribadah sekali. Jarang dpt peluang mcm ni. Pernah sy btanya kat pekerja Indonesia dlm MH, mrk mmg dtg setiap thn selama 3/4 bln utk bekerja dlm MH, lbhkrg cam petugas TH. Jom bloggers PDKM kita gi buat amal reramai.

Tahniah KAk Su-antara calon juara Mei nmpknya.

SiNoMoSa said...

salam CL,

betul tue, sungguh komited depa semua buat keje..
air zamzam sentiasa ada saja ketika hendak minum..amat sukar mereka menghampakan kita..
sy mmg tabik spring pada semua pekerja2 MH..sgt2 berdedikasi! kagum saya..
smg Allah melipat gandakan rezeki mereka..amin

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

seronok tu dapat keje kat dalam MH..tapi orang pompuan tak ada kan!!

rozainidouteh said...

Salam CL, Ya Allah bertapa nikmatnye air zam-zam.

boxhousestudio said...

salam cl...

atas dari nostalgia la..hu hu hu

che'na said...

Salam Cl,

Adalah Mama Nab. Memang yg sy tanya tu org prp Indonesia. Yg pungut2 sampah, susun AlQuran dlm MH dsb

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah dah lunch...CL lunch apa hari nih...hehhe

Kak Ngah, kak nab, kak su, boxhousestudio..dll GPK jom kita pasang impian...kalau tak dapat kerja kat sana jom kita usaha buat kerja dari sini untuk hantar kat sana...kita minta CL...jadi boss disana...hehe leh dak CL..

cth CL buka supermarket...kami semua bekalkan barang 1 orang 1 jenis barang hahahha sure kami semua boleh selalu p sana kan...

kak ngah : saudagar tikar getah
Kak nab : saudagar bunga kering bunga hidup..
Shami lak : saudagar sos lada hitam & kambing panggang ..heheh
Pak itam..saudagar perencah asam pedas hahaha

Pssst CL gurau nohhhh ...kalau jadik sungguh pun ok gak kan...
boleh p sana selalu..hehe

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Apa khabar, sihat?

SiNoMoSa said...

Salam CL & warga PDKM

psstt Kak Shami..GKB pun sama nak masuk share..kitorang bleh supply macam2 ekeke..

GKB otai Kak Taj laa hihi

Ummi Humaira said...

salam CL...

mudah2an air zam-zam akan menjadi minuman akak jua, 2 minggu akan dtg , insyaAllah

Rahmat Ilahi said...

salam CL,
Salam sume sahabat PDKM,

Rahmat Ilahi said...

Tahniah Kak Su,

Juara N3 nih!!!

Rahmat Ilahi said...

Sedapnyer Ma'u Zam-Zam tuh..

Penawar bg org yg dahaga.

Rahmat Ilahi said...

Ma'u Zam-Zam Lisyarab...

Rahmat Ilahi said...

Ma'u zam-zam fihi syifa'un...

Rahmat Ilahi said...

Nostalgia..

pos air zam2 tuh balik Mesia..
Dari bulan Nov 2009 sampai ke Malaysia lepas raya China 2010
Agak2 air zam2 tu naik kapal terbang ke naik kapal laut????

safiudin said...

salam sdr,

tahniah kak su...

pemandangan yang menarik perhatian saya..

terasa sejuk.... minum air zam-zam...

ps: masih ada stok air zam-zam...hehehe

Azima said...

Alhamdulillah...

Bertuah mereka2 tu..dapat berbakti di MH..

rosli said...

Salam CL,

Tahniah kak su,

CL, saya suka dok perati petugas bangladesh ni, dulu kat safa marwah tu....mereka tegur kita, mrk tau kita dr Msia.....klu sedekah kat mereka pun bersyukur dn mendoakan kita. Mereka ni ada yg pernah kerja di Msia, boleh ckp Melayu lagi...

YB said...

Salam CL

agaknya sihat perut mereka tu kerana minum air zamzam jer

rezeki said...

salam cl

air zam2 ku dh nak kehabisan