MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 31 May 2010

" AhMaD IdHaM..."

You nak berlakon jadi "James Bong.." tapi i nak buat filem 'Padiyaapa" la..
Bertemu semula kawan lama setelah hampir 9 thn tidak berjumpa...alhamdulilah
Ahamd Idham tinggal di Alsafwah Royale Orchid nih..
Hampir sejam kami berbicara mengenai industri perfileman Malaysia seketika sambil menikmati permandangan Masjdil Haram...
Posted by Picasa

84 comments:

CM said...

salam

taj said...

Salam.


glamour

CM said...

salam

bintang pilemm tu cl

SiNoMoSa said...

salam CL

wow ahmad idham..

taj said...

Salam,

kena potong arrr

SiNoMoSa said...

Kak Taj,

Jom tumpang glamour hik hik hik

taj said...

Salam,

lepeh nih...abg jamil leh belakon lah...heroin...? sapa ek

SiNoMoSa said...

Heroin kak senah ada..kak tipah ada..rohani pun ada hikhik oppss bond girl pun ada maa..

taj said...
This comment has been removed by the author.
taj said...

Salam Syima,

bond girl...bayaran mahal maa

manzlie said...

salam cikgu mas


taniahhh


ratu trekkkk..pdkm..emas


wsalam

manzlie said...

salam taj


taniahh...Perakkkk


waslm

safiudin said...

salam sdr,

tahniah CM, Taj... dan sinomosa..

eh!.. betul-betul ke ni bintang pilem..

bukan sorang aje tau, tapi dua-dua tu dah macam bintang pilem....

tahniah.

ps: dah dapat offer berlakun ke? filem apa? bayarannya? bila nak shotting? hehehe..

manzlie said...

salam cikgu mas



kwan lama lah....hehheheh


waslam

CM said...

salam

wah cl jd hero lah taj...ahmad idham offer tu dia berlakon

manzlie said...

salam dik shima


apa kbaar..?


waslam

haticantik said...

salam...

wah cl nak jadi bintang filem ker? hehehehehh

manzlie said...

salam dik shima


heroin....? mana leh bond girl...?
kami nak buat filem padiyaapa...mesti lah...Nilammpuri...heheheheh


wslam

CM said...

salam cl

kalau dah glamour cam rosyham nor nanti jangan lupa kami disini....cm compomm dia nk offer berlakun cite Cinta madinah tu..

mamacomel said...

dijahmamacomelsalam cl,

cl dah lama fames,tapi kalau masuk filem..lagi gempak..caya la

manzlie said...

salam saffiudin


jumpa member lama..so banyak yang di borakkan..berlakon..? NO WAY HUZAIR ????
.heheheheh


wsalm

manzlie said...

salam cikgu mas


ok set...don wori...cl bawak abang smaad mu jugak...nak tak?


wasalm

manzlie said...

salam hati cantik..


mana ada...!!!


tak minat aaar..


waslam

taj said...

Salam,

CM...

cite Cinta Madinah? sound gud...

manzlie said...

salam dik shima


bond girl tuh tak mampu nak bayr lah...mahal dik oiii...


waslam

manzlie said...

salam mamacomel


mana femes nyer...biasa ajer jer..hehehheh

w
aslam

SiNoMoSa said...

CM,

Takkan Cinta Madinah?
Kita tukar ke Cinta Makkah laa ekeke..
Kak Taj jadik heroin..hero kasik carik orang sana laa ekeke..tp bukan CL..oppss

manzlie said...

salam cikgu mas..


cinta madinah...bukan lah...Cinta MEKAH...ok kot..


waslam

manzlie said...

slam taj...


amik taj ajer laha yang berlakon....


waslam

manzlie said...

salam dik shima


abang setuju...hero dah ada dah...ooppss...ampun yer taj...heheheh


waslam

taj said...

Salam,

syima....amboi amboi...

sudah tukar ka tajukkk...cinta mana boleh beralih arah...tukar angin leh ler

SiNoMoSa said...

CL,

Ya setuju 120%..wakakaka
Kita pikir benda yg sama nampaknya wakakaka
Ampun Kak Taj..
Sayangilah adikmu ini ahaks!
La la la la la

manzlie said...

salam taj...


teringat cl lagu ziana zain tu..!

SETIA KU BERSAMA MU...



wsalm

manzlie said...

salam dik shima


oriteee...nanti abag tanya skripnyer camner...hehhhhhe


wasalm

che na said...

Salam CL,

Tambah famous amos CL lps ni. Filem Ahmad Idham biasanya box-ofis tu.. Tajuk filempun best, CInta Makkah blhlah guna scene studio PDKM, ramai yg bminat nak blakon sama. Actionnnn....

CM said...

salam

ooop untuk pilem `cinta mekah` cm dah ready nk jadi penulis skrip...barisan pelakunnya sudah ada,,taj dah pasti jd heroin sbb heronya dah ada...hihihihi..cl jd produser arr,,kuarkan modal jer

taj said...

Salam,

CL,

SETIA KU BERSAMA MU....taj pun...

syima,

ko siapkan dirimu bila bertemu aku nanti...:)

kuang kuang

che na said...

Salam...

Sy offer jd jurusolek jd ler..ada gak saham dlm filem ni, hi..hi
Bkn susah sgt, filem kat Mekah mana blh solek byk2kan

SiNoMoSa said...

Kak Mas kalo akak penulis skrip..sy tukang bancuh air pun ok laa..janji dapat pi Mekah free ahaks..

Kak Taj, dirimu bila marah sungguh jelita auw! kui3x

taj said...

Salam,

CM....

amboiii bersemangatnyerrr... nak tulis skrip kena tahu cerita sebenarnya...
baru real...
baru hidup ceritanya...:)

MaDiHaH MaJiDaH said...

terima saja lah CL dengan tawaran belakon tu apasalahnya.... naik saham terbuka peluang...

mama ju, said...

Aslkm CL

Mula2 konon nak jadi James Bond..tiba2 betullah ada pengarah datang ajak berlakun!

Kakzakie said...

Salam CL,

Eh... eh... Ahmad Idham nak melamar CL jadi bintang filem ke? Boleh gempak nanti PDKM. Alhamdulillah moga umrahnya diterima Allah dan mabrur hendaknya.

taj said...

Salam semua,


bukan CL dilamar belakon tapi CL yg nak buat drama dan suh Ahmad Idham jadi pengarahnya...dan CL jd produsernya...CM penulis skripnya(lum start tulis lg buat masa ini...sebab CM tak tahu cite...kui3x)dan syima pembuat minuman,che na tukang makeupnya...

yg lain nanti sambung...:)

mior zahid said...

Salam CL.
Wa... Untung la CL dpt jumpa Tuan Direktor Ahmad Idham.
Bila Ahmad Idham dtg Mekah?

ainhany said...

salam CL

Tahniah CM dan taj....

choopp...cL mau bikin pilem ke?? eloklaa tu pastinya pilem dari kamar ku temui MH atau jom RemPIT MH.Filem yg mnjadi reality...bertuahnya YB CL nie..ramai kawan dan berkerjaya hebat2.
semuga doa buat kami terus disusuli.
tqvm

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam,

Taj...kak nab nak tolong bahagian mana eik?? nak jugak terlibat dengan pelem Cinta Mekah ni...hiks !!

taj said...

Salam,


Kak Nab...

itu kena tanya CL...dia produsernya...kut2 jadi kakak @ mak heroin ke...heheh

che na said...

Salam...

Ok, CM, Kak Taj n Shima bila nak start, nak kene apply cuti. Kak Nab buat catering utk crew.

taj said...

Salam,

Che na.....hahahhahah....mmg lawaklah...

CL...boleh jadi kenyataan ker...

kuang kuang kuang

che na said...

Salam...

Tenggelam dg dunia glamer mybbkan lupa nakgi lunch, to be continued,tggu produser. wslm

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah CL jadi filem star tak lama lagi, teruskan.

Amin.

tq.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Taj,

mana pi tuan produser...sonyap jer..

taj said...

Salam,

K Nab,

tuan produser tgh kiro duit tuh...takut tak cukup budget...jadi filem budgetlah...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam...

Taj..ye ker, tuan produser dok kira riyal tuh..

kalau filem bajet, ada peluang ke jadi filem Box-Office !

taj said...

Salam,

kak Nab...boleh tuh...
itupun kalau semua ahli2 PDKM pi tengok...
pasti meletop...leh bagi bonus lak cam David Teoh heheh

Zalina said...

Salam. Ahmad Idham tu my ex student masa di Arau. Dulu dia dengan kwn dia Faiz selalu tolong saya bawa buku bila habis kelas. Baik dan pandani orangnya - result dean list lagi - kirim salam dengan dia ye. zalina

manzlie said...

salam che na


sapo lak pulak nak berlakon nih...?hhehehehe


wsalm

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam

Taj...tuan produser fening tuh! hahaha...

taj said...

Salam K Nab,....


pasal duit...mmg leh feniing

Kak Sidah said...

Salam CL,

Heboh betul PDKM..gempak CL nak jadi producer ke pelakon, kalau akak , akak suka kalau cl jadi hero..meletop filem tu cl banyak peminat kan..akak jadi penonton jadilah..nanti takde plak orang nak tonton,,semua nak jadi crew..

Taj jadi heroin ke..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Tajuk CINTA MEKAH..best2..

Kak Sidah said...

Salam,

Kak nab apa kabar...rindulah ngan kak nab dan geng2.

Kak Sidah said...

Salam,

Kak nab , taj..insyaallah meletup tu pdkm ramai ahli dan keluarga besar2..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam

Nor ( kak Sidah )..

kak nab sihat...rindu jugak kat Noor..nanti kta jumpa kat fb yer !

ni pasal filem cinta tu...gempak kan! jom lah Noor...CL mesti nak cast utk xtra tuh...hehehe

Kak Sidah said...

Salam,

Tapi kan nanti pdkm dah lari tajuk dan tujuan pulak..tak boleh la cl..jgn lah belakon..

Kak Sidah said...

Salam,

ok kak nab nanti jumpa di FB..dah 3 hari tak jenguk...mesti banyak yg baru kan..

Kak nab saya ni malu sikit nak kedepan2 ni..kalau kat dapur boleh lah..

Zalina said...
This comment has been removed by the author.
sI tEDI said...

salam CL

Kakzakie said...

Salam CL,

Tengok semua nak involve kalau CL buat pilemm. Kakzakie pun nak juge janji dapat pergi Mekah free. Tukang lap peluh heroin pun jadilah. Heroinnye kan Taj. Tapi CM, kalau penulis script ni kadang2rugi sebab tak perlu ikut tau. Baik jadi tukang bancuh air macam SiNoMoSa atau Syima. Dapt gak ikut. He...he...

SiNoMoSa said...

Kak Zakie, betul tuh
setakat bancuh air sirap senang je hihi

rosli said...

sALAM cl,

gALMOUR TU, kalau lepas ni cari pelakon tambahan jangan lupa offer kat geng2 pdkm especially kalau ada watak lakonan di MH dan MN. Saya offer diri dulu.

Tahniah CM& TAJ

Umi Azuddin said...

Salaam CL,

Cheq nak apply jadik pelakon xtra : watak orang gaji bernama Mak Jah (original tuu!!) yang enterprem sekali-sekali untuk menjamu air minuman petang kepada Dato & Datin.

(air tu harus dibancuh dulu oleh dik Syima la kan....hehe)

CM, tolong tambah satu lagi watak xtra : Pak Mad, drebar Dato....emm peh tu offer part tu kat Remy Ishak ye? ahaks...

VpeaceV

Azima said...

Salam CL,

Amboi...ramainya yg nak blakon tu..
Sah,kalau CL buat pilem..tak yah pening2 kepala nak carik pelakon...
ramai nanti yg dtg offer diri...

Saya nak join Mama Sidah..nak jadi tukang nengok aje..kesiankan..nanti xder yg nak tgk pilem tu..

Rahmat Ilahi said...

SAlam CL & sahabat PDKM..

Halloo, hallo,
Nape offer kat remy Ishak lak? Abang Aji ni korang nk buang ke mana ? Laut mati ker???

Rahmat Ilahi said...

Bukan main lg crew PDKM ni..
ada hati nk jadi bintang pelem hik hik hik... klaka la...

Rahmat Ilahi said...

Pilem James Bond VS Padiyappa PDKM atau Charlie Angels PDKM ???

CM said...

salam..

aduuuh umi remmy ishak disuruhnyer jadi drebar???tu maknanya abg aji lg ganteeng dr remmy ishak tu...oh tidakkkk...pelakun pujaanku tu,,

Ku Din said...

Salam CL...

wah glamer la Cl nanti... Leh tak tumpang jadi pak pacak pun ok la....

Umi Azuddin said...

Salaam...

Tumpang lalu naa CL,

Abang Aji kan pegang watak Tan Sri, besan Dato? Watak utama tuu!!
Biarla Remy jadik xtra jer, jadik drebar....boleh partner ngan 'Mak Jah'...heh ;}

VpeaceV

Rahmat Ilahi said...

Salam,

teruja arr... umi azuddin nk bg pak aji watak tan sri..
uwaaa i rela u...

Wassalam.

manzlie said...

salam sayang semua geng geng komen PDKM..

MOHON MAAF...BUKAN CL NAK JADI PRODUCER OF BINTANG PELEM TAPI CUMA BERBUAL SJAER DNG AHAMD IDHAM TUH TETANG INDUSTRI FILEM KITA...

maap yer takda watak watak untuk anda semua dan sya...hehheheeh


wsalm

taj said...

Salam CL & PDKM...

hanya layan sandiwara dunia ini...

dun worry be happy...

asal semua bahagia...heheh

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam..

Taj..

gempaq jugak sekejap...DAH, wayang sudah tamat

+++++ THE END +++++