MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 7 May 2010

" Marilah kita MENDERMA - RUMAH ALLAH..."

Surau Ar-Raudah As - Syareefah
Lot 60, Jalan Putra Bistari 2/5E
Seksyen 2, Putra Heights
47650 Subang Jaya Selangor
Bahagian dalaman yang masih lagi serba kekurangan...Marilah kita bantu surau ini...insyalah semoga penduduk di sini akan mendapat keselesaan waktu bersolat dan sebagainyer...(eg: Ceramah, kuliah agama, mengaji quran dan lain lain..)
Bismillahirahamannirohim..Marilah kita membantu dan menderma bagi tujuan yang mulia ini..Keperihatinan anda semua amat sangat lah di perlukan...Anda boleh menderma/salurkan bantuan pada no Account Maybank Surau Ar-Raudah - no: 562366110161 atau boleh menelefon 013-3441588 atau Tn Haji Zailan ( 012-9191075)
Bilik Tok Imam yang kecih tuh(dekat motor)...beliau sanggup tinggal disitu demi kerana ALLAH swt...syukur punya insan yang mulia seperti nyer...moga allah swt memberkati usaha beliau dan semua ahli jawatankuasa SURAU AR-RAUDAH As-SYAREEFAH...insyalah


p/s: SIMPANAN HARTA AKHIRAT KITA...rebut lah peluang keemasan ini...hanya dengan menekan butang di PC anda sahaja...(Maybank2U) marilah kita menderma....
Posted by Picasa

51 comments:

kak su said...

Salam CL

kak su said...

Salam CL

kak su said...

Insyaallah

kak su said...

Insyaallah nak ......laa

kak su said...

Tapi belum abih baca nii

kak su said...

Stop jap nak baca balik...

kak su said...

Alhamdulillah

Zie said...

Salam CL,
Salam Kak Su.. sori nak potong jugakkk

kak su said...

Nak gak tahu lebih lanjut

kak su said...

Tadi dah niat dah..Amin terkabul

kak su said...

Thks Zie..leh keluar jap...

Zie said...

Salam CL,
Insya Allah, kami akan menderma...

kak su said...

Salam CL...

ooo..yg ini kat Putra Height yaa...
tadi akak ingat yg Ustaz Amin punya umah HIV tuu...

Insyaallah...kalau saluran yg betul akak pun nak rebut juga...

Terimakasih beri maklumat niii..

Wslm

kak su said...

Salam CL...

Terharunya..bilik tuu kecil jer kan..

Tapi di sana menanti lebih besarkan...kan..

Insyaallah

Wslm

Zie said...

Salam Kak Su,
Tahniah arr... nanti bley pinjam gelas arab tu, hehehe.

Hari ni masak apa Kak Su?

My Life said...

salam

dear cl..

insyaallah.. mudahan2 dipermudahkan semuanya..

tahniah kaksu.. memecut akak hari nie... tahniah ...............

CM said...

salam..


jomm semua,berkati rezeki yg ada..

rosli said...

Salam CL,

Akan saya usahakan menyokong surau ini. Saham akhirat memang penting kita usahakan.

Tahniah Kak su....laju betul

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulilah

Pasti ramai yang akan menderma...secara diam2 tu...
Pernah buat blog untuk satu jemaah Patani yang selalu datang kesurau...alhamdulillah hasilnya kutipan dapat dibuat tanpa perlu mereka menjelajah satu Msia...yang juga memerlukan duit untuk tampung kos perjalanan ..
Tahniah CL..

shami2 said...

salam Cl...

kak su tahniah kereta berhias duk berderet tuh heheh

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

entri yang sangat 'barakah' di hari Jumaat yang mulia ini.

nadz said...

Salam CL,

Alhamdulillah kerana dapat melihat sesuatu yang mendekatkan ummah..
w/salam

boxhousestudio said...

Salam Cl

jum jum jum

Azima said...

Salam CL,

Terima kasih atas usaha CL tu...
Jom semua menderma...

CL..skrg followers PDKM dah mencecah 1086 org...kalau tiap sorang derma RM50 pun.. dah lebih RM50K bleh collect...mcm2 dah bleh buat tu...

Semoga ramai yg akan menderma nanti...InsyaAllah

S said...

salam,
smoga segala usaha diberkayi Allah.

taj said...

Salam,

Alhamdulillah...semoga Allah memberkati dan merahmati hidup kita semua...amin

ayuh ayuh ayuh..tambahkan bekalan

sukran

manzlie said...

salam kak su..

taniahh...Raut trek...

emans perak dan gangsa..


waslam

manzlie said...

salam kak su...

alhamdulilah....moga kita semua di berkati oleh yang ESA...


waslam

manzlie said...

salam zie..


taniahhhh...Ratu Potong lagi..


waslam

manzlie said...

salam kak su..

kalau nak tau ...ada link di blog saya tuh...cuba baca...


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas.


jom jom jom...kita kejar saham akhirat nihhh......insyalah moga dapat membantu surau mereka tuh...


wasalm

manzlie said...

salam kak S.


alhamdulilah...mekasih atas sokongan akak tuh...


waslam

manzlie said...

salam taj..



syukur..alahmdulilah....Jutaan teriamaksih atas sokongan taj menderma ...doa cl disini moga allah swt memberkati taja dan semua pembaca pdkm nih....


waslam

manzlie said...

salam rosli...


jutaan terimakasih atas sokongan saudara bagi membantu surau ni...syukur alhamdulilah punyai teman semulia saudara dan semua pembaca blog pdkm..
doa cl moga allah akan memberkati anda semua....insyalah


waslam

manzlie said...

salam kak shami..


alhamdulilah...syukur.. dan jutaan terimakasih di atas keperihatinan akak dan yang lain...

waslam

manzlie said...

salam azima...


kalau tak mampu rm50 derma seringgit pun takpa...janji kita ikhlas dan mampu menolong mereka....insyalah...moga allah swt memberkati azima dan semua pembaca blog pdkm kita yang budiman.....


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..


amin....yarabilaalaminnn

waslam

manzlie said...

salam boxhouse...


jom jomm jommmm....


waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, terima kasih CL. Aliran tunai akan disalurkan.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam hilmy...

alhamdulilah...jutaan terimaksih....

moga allah swt berkati usaha saudara tuh..insyalah

waslam

taj said...

Salam,

lihat email ada pesanan utk imran..

ZailanMY said...

Salam CL,

Hampir sebak saya membaca entry ini. Sungguh mulia usaha CL ni. Hanya Allah s.w.t yang dapat membalas usaha CL. Terima kasih juga kepada mereka mereka yg sudi menghulurkan bantuan. Saya hanya lah berikhtiar dan berusaha. Jauh di sudut hati terasa segan dan malu kerana ada hamba Allah yang rata ratanya bukan dikalangan kariah yang lebih prihatin dan mengambil berat.

Saya juga ingin meminta kepada semua dapat mendoakan kesejahteraan rumah Allah ini supaya ianya lebih imarah, jemaah dan kariahnya bersatu padu, bekerjsama demi kejayaan di dunia dan akhirat.

YB said...

Salam CL

Insyaallah moga cepat siap

Marla said...

Insya Allah....akan di tunaikan.

manzlie said...

salam Tn Haji Zailan..


alhamdulilah...kita gunakan perkembangan IT ini bagi tujuan yang mulia ini...dan mudah mudahan akan mendapat sambutan dari semua pembaca blog PDKM yang mulia ini..insyalah..

moga surau Ar- Raudah akan dapat beroperasi dengan lebih selesa bagi semua hamba hambanyer berkunjung di situ..doa kan moga berjaya usaha kita semua ini...insyallah..

waslam

manzlie said...

salam marla..


alhamdulilah...jutaan terimaksih atas sokongan dari saudari yang mulia ituh...doa cl moga allah swt sahaja yang dapt membalas budi baik saudari


waslam

manzlie said...

salam yb...


insyalah


waslam

مسافر_اسلام said...

insyaallah bang..semoga Allah bagi ana kekuatan dan kesempatan untuk bersama beramal jariah.

manzlie said...

salam dik musafir...


amin....ya rabil alaminnn


wslam

rezeki said...

salam cl

insyallah

safiudin said...

salam sdr,

tahniah kak su...

marilah kita menderma....