MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 1 May 2010

" Ikan Kembong & Serai.."

Ikan Kembong yang sudah di 'pack' dalam palstik bag..
CL beli ikan Kembong dan serai...ingat nak masak esok tengahari...
Posted by Picasa

53 comments:

CM said...

salam

aduuuh teringat sambal tu

U said...

Salaam CL

nak masak apa esok?

Azima said...

Salam CL...

Alaaaaa Kak Mas lagi!!!!

CM said...

salam


my paberet,ikan sambal cmpur serai tu...

CM said...

salam..


reliksss azima..hehehe

kata maria carie
when you believe..u can achieve..

Azima said...

Salam CL,

Esok cuti,so CL bleh masak la...

Bak sini smangkuk yer CL..pasti sodap tu!!! Emmmm Cl nak masak apa esok????

Atikah said...

salam cl,
Nak masak apa tu?

manzlie said...

salam cikgu mas...

Taniahhh ratu trekk lagiii..

Pingat emas....


wasalm

U said...

salaam...

tahniah CM....tengah bersemangat tu... meh ler kongsi tip cemaner nak jadik juara.. heh

hehehe....relax arr Azima... arini baru 1 Mei... kita still ada peluang lagi dik.. hehe (nak sedapkan hati sendiri je ni hehe)

VpeaceV

CM said...

salam cl

mana dpt serai tu???

Atikah said...

Salam,
kak mas, tahniah... nie tak leh nk lawan nie...

manzlie said...

salam U..

taniahhh....pingat perakkk


wasalm

manzlie said...

salam azima..


taniahhh


gangsa...


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..


kalau dah ada serai faham faham lah....hehheheh


waslam

CM said...

salam

atika ingat tak sambal ikan kt umah hanis hari tu?rasanya menu yg itu kot??

manzlie said...

salam U..


cuba teka cl nak masak apa..?


waslam

U said...

Salaam CL,

nak masak masakan thai ker esok.. mmm mesti sedap punyalah tu...

serai banyak tu baper riyal, CL?


VpeaceV

manzlie said...

salam azima...


cubalah teka...kalau daha da serai tuhhh


waslam

manzlie said...

salam dik tikah..


cuba teka aar..?


waslam

Azima said...

Salam Cm...

Yes...yes...Kak Mas kusayang!!!
We are what v believe..

manzlie said...

salam cikgu mas..


cl beli serai tuh kat kedai indonesia lah...heheheheh


waslam

Atikah said...

Salam,

Kak mas... betul ler.. saya pun agak yang tu... cl, nak jugak... pos kat sini sikit... :)

manzlie said...

salam atikah dan cikgu mas..


pandai pun depa nih....

okies..nanti cl postkan yer...


waslam

Azima said...

Salam Cl,

Masak apa yer..???
Nak tanya adik hanis la cam ni....!!!

Kak Mas n dik tikah,habaq la...Cl nak masak apa tu????

Azima said...

Salam,

Betul la Kak Chiq...arini bari 1hb,byk masa lagi tu...

Jom Kak Chiq..kita mulakan stategi kini dari sekarang!!!

CM said...

salam azima

All the best n maria carey said ...

Who knows what miracles
you can achieve
When you believe, somehow you will
You will when you believe

U said...

Salaam CM,

ohhh itu ropernyer rahsia CM jadik juara....

...hari-hari makan kari until you believe you are mariah carey... hehe

betui ka formula tu, cikgu? :D

okler tu kan?

orait Azima, jom! let's strategize... (tengah kita dok sibuk buat strategi, sedor2 dah ujung bulan...ekeke)

VpeaceV

CM said...

salam U

hehehe...so sweet arr..kelakar jugak kak chik ni!!!

camner nk ulang balik..

hari-hari mkn kari
until you believe
youre mariah carey..

Ayah Zain said...

Salam Lie,

Serai tu macam dah lama hehehhe. kok salah pencahayaan

Azima said...

Salam,

Aikkk..nak jadi Mariah Carey la plak kak chiq ni!!! Xyah la kak..kita lagi cantik dr Maria Carey laa...hahaha

CM,Yolanda Adams say..
I know that i can do this..
I know that i can win..
Just as long as i have his love within....

Ikan kembung dah jadi lirik lagu
daaa CL...


.

مسافر_اسلام said...

Salam bang lie...

Segar lagi ke ikan tu?
Masak lauk ape ye...Masak singgang ke?

Hajah Zainab bt Abdullah said...

tunggu chef CL masak....lapar nih!

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, bab menu apa tu saya kalah, sebab saya bab makan aja tahu, ini yg saya tabik pada CL.

Amin.

tq.

rezeki said...

salam cl


hehehehehehehehhehe

jgn lupe, pak itam punya bahagian ikan kembong tu hehehe

CM said...

salam azima

wowww i likeeee sis when you say..
"just as long as i have his love within...

may i share with u my fovourite song by Celine Dion n Barbra Streisand..(lagu zmn muda dulu),,

Tell him
Tell him that the sun and moon
Rise in his eyes
Reach out to him
And whisper
Tender words so soft and sweet
Hold him close to feel his heart beat
Love will be the gift you give yourself

ok tak..
sikit lg...never let him go

ye larrr...dah jadi jgn lupa lirik dah!!!

kak su said...

salam CL..

Akak cadangkan masak asam rebus...jee..no oily-oily...
kata baru elok dr baa tuk..
okay...n remember no more ais aarr...
Wassalam

kak su said...

salam...cm.
Tahniah...
Kewibawaanmu belum tercelar lagii..hee...heee..

Wslm

manzlie said...

salam kak su..


cl tak minat aasam rebus aar..neither singgang also...maap yer..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

cl nak jugak asam pedas daging tetel tuh...dah buh dalam buku 3 lima nihhh


waslam

rosli said...

Salam Cl,

CL mesti nak masak sambal ikan kembung atau masak lemak kuning ikan kembung....sedap semuanya.

Tahniah CM, U dan Azima

manzlie said...

salam hajjah zainab..


alahai kak..mana pandai nih cl masak...


waslam

manzlie said...

salam hilmy


cl nak masak ikan kembong sambal serai jer...heheheh


waslam

manzlie said...

salam azima...


duk nyanyi lagu tuh ka...?


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas


mariah carey...or maria curry


waslam

kak su said...

Salam CL...
Mana si dia Cl....nii....

Tolong lah CL nak masak sambal...
kan dah cakap no oilly-oilly.....

Rasnya kalau nekwan tegur..
mesti CL dengar kan...
Nekwan computer nya break down...

Tak pa esok akak adu kan diaa...yer..
Jgn marah...Nanti kena...juu al..
Wslm

sonata anak kancil said...

ikan kembong tu dah berapa lama? fresh lagi ka? usah di sana...
( tatau la kan )...sy kat sini pun susah nak dapat yang fresh...sebab dok jauh ke darat...

manzlie said...

salam cikgu sonata..


kalau dah duduk camni takyah lah nak pk fresh or not...belasah jer...heheheheh



waslam

manzlie said...

salam kak su..



jgn lah mengadu kat nekwan...nanti cl kena marah lah...hehhehehe


waslam

My Life said...

salam
dear cl

alhamdulillah

abangsulung said...

Salam,

Masak asam pedas CL. Tapi ikan masukkan kemudian supaya tak hancur.

manzlie said...

salam abang sulung


okkk



waslam

che'na said...

SAlam CL,

Sekarang dah jual ikan dlm paket ye! Kat pasaraya ke! x pyh CL gi paasar jauh2 tepi gunung.

U all mantap betul, bsemangat mjadi juara Mei. TAhniah CM, U and Azima.

safiudin said...

salam sdr,

tahniah CM, U dan Azima....

ikan dan serai dah beli?

nak masak apa tu...

mesti untuk insan-insan istemewa ni...


ps: selamat memasak chef..