MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 6 May 2010

" Bawah Dataran Haram ada tunnel highway..."

Jalanraya yakni terowong di bawah DATARAN HARAM...
MASYAALLAH...

61 comments:

Che' Pit said...

Salam CL

MasyaAllah

Hanis said...

pijal...awat laju sgttttt

Hanis said...

tak kira...hang dapat cawan tu kongsi ngan cheq.....

manzlie said...

salam afis...


taniahh....Raja Pecut pdkm


Pingat Emas...

waslam

manzlie said...

salam dik hanis..

taniahhh...Perakk dan gangsa...


waslam

manzlie said...

salam dik hanis..


mana leh kongsi...hehehehehe


waslam,

rosli said...

Salam CL,


Gambar belum kuar tadi, Tahniah CP dsn Hanis

Che' Pit said...

hanis

cheq tahun lepas byk kali jadi juara, tapi sampai masa, x dpt pun trofi.. ada org dengki ke cheq ni

manzlie said...

salam dik hanis..

kongsi raya boleh lah...hehehhehe


waslam

kak su said...

Salam CL

Report No picture

roger-roger out

manzlie said...

salam rosli

ye ker gambar takda



waslam

manzlie said...

salam afis...


sapa lak nak dengki dengan dia nihhh??/ ishhhh kesitu lak...hehehheh


waslam

kak su said...

Salam CL..

Salam Che'Pit

Tahniah

Azima said...

Salam Cl..

Xder gambar la...tgk Che'pit dgn hanis jer la... ("_")

Che'pit n hanis...tahniah!!

Ayah Zain said...

salam cl

alahmdulillah

kak su said...

Salam CL...

Tumpang lalu...

Azima..adik akak..awat hang lambat..

jln jem kaa???

lama akak tunggu...

Wslm

Azima said...

Salam,

Che'pit..tak kira arrr..gambar xder!!!heheh

Kalau tak krn dok sibuk update blog cheq..sure cheq menang laaaa....wakaka.

Cawan tu nanti bleh tukor dgn gula la CP..umah hang kan xder gula...kira kita buat sistem barter..

sonata anak kancil said...

mana gambar ni.....macamana rupanya?
laju sungguh ratu pecut tu....sah2 lah tak menang lagik!

kak su said...

Salam Che' Pit..

laa..kita tak dapat hadiah pun x laa...
Kita memeriahkan suasana dah la...

Rindu-rinduan x leh joint lagi...sbb
tak sampai di Haram lagi...

Keinginan jer yg ada..nak jejak kaki ke sana...

Wslm

Azima said...

Kak Su..soly arrrr..cibuk kat umah sndiri tadi...jemput singgah rumah laaa,bleh pekena tea o..

kak su said...

Salam CL...

Report....Gambar dah kelihatan

Roger-out

rosli said...

salam CL,

Terowong ini menghala ke mana....atau sekitar Mh sahaja ?

kak su said...

Salam CL...

Masyaallah...

Kecanggihan dunia sekarang kan...

ALhamdulillah

Wslm

manzlie said...

salam kak Su..


kemana menghilang....?


waslam

manzlie said...

salam ayah zain..


alhamdulilah...syukur


waslam

kak su said...

Salam Azima...

Jgn sebut-sebut Teh O nanti...
Che'Pit kita merajuk..tak dah dpt ke belum gula..dia..

Wslm

manzlie said...

salam sonata..


tuh ada gamabr nyer..


waslam

manzlie said...

salam rosli..


dari Mina menuju ker sharamansor terowong nih...dua hala...


waslam

manzlie said...

salam kak su


memang canggih kan


waslam

kak su said...

Salam CL...

Part nii..CL tak buat appointment pun chek ketinggalan kretapi...

Wslm

manzlie said...

salam kak su..

mana boleh hari hari buat appoiment..heheheh

kak su said...

Salam CL...

Open apointment ape...warga PDKM semua ada baca..tak pa..kan...

bukan fail sulit...hee..heee..acah jer...

Wslm

My Life said...

salam..

dear cl..

alhamdulillah..

tahniah abg hafiz.... tahniah kak hanis

manzlie said...

salam my life..

alhamdulilah


waslam

manzlie said...

salam kak su..


no problem...


waslam

My Life said...

salam

dear cl

cantik view,,,

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

bagus CL tunjukkan gambar2 tu...selama ini kak nab tak tau ada terowong kat situ? atau pun terowong ni baru disiapkan!

malek said...

Salam CL

Tunnel bawah dataran tu pergi ke mana? Tengok macam tempat kereta parking jer.

YB said...

Salam CL

rasanya bawah tu ada station bas.

shaisham said...

salam Cl, pintu masuk tu pintu K A Aziz ke? masya Allah...

mfisma said...

Salam CL..tunnel bawah boleh pergi ke Azeeziah ke?

rezeki said...

salam cl

terowong tu kalau boleh nanti pak itam nak sambung belakang umah pak itam, nanti senang pak itam nak pi solat kat MH

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, banyak kemudahan disediakan utk Tetamu Allah.

Amin.

tq.

Kak Sidah said...

salam cl,

canteknya MH diwaktu malam, cahaya lampu berkilauan, nampak cantek tegak diatas tunnel

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Ini di pintu MH yang sblh mana eks?

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Adoii berebut2 plak si CP dgn Hanis tue hadiah haha tgk cam sy rilek je walaupun selalu dpt no corotttttt haha

boxhousestudio said...

salam cl dan rakan-rakan PDKM

BHS dah sampai ke tanah air dari umrah andalusia bertarikh 21/4/2010 hingga 5/5/2010 klia jeddah mekah madina klia....syahdu..titis-titis air mata ini...SYUKUR segala di cita segalanya dimakbulkan...Alhamdulillah...

kucingorengemok said...

salam cl... tak pernahnya menang :)

safiudin said...

salam sdr,

tahniah che'pit dan hanis..

benar-benar indah pandangan ini....

teruja betul lah...

rezeki said...

salam

Welkome back BHS, semoga mabrur
insyallah

BHS, tu bekas pulut kuning kat umah BHS belum basuh lagi hehehe

S said...

salam,

CL,

terimakasih kerana masih ingat kat kak s n abg mgt.

akan kesana lagi. satu hari. insyaAllah.. doakan ya.

nak mkn roti tu ngn sardin. Cl tolong masakan sambal sardin nnt naa. janji tau.

tahniah cp n hanis. hai anak2 mama ni dok berebut lappy ka.??
ngeh ngeh ngeh.

kaka s pernah naik ke Haram melalui tangga terowong ni. kalau sorang2 memang tak berani jalan kat situ. Bahaya cheq ooii...
nak guna lif lagi serammm..

S said...

salam,

terlupa....
selamat pulang BHS. smoga baik2 belaka.

Rahmat Ilahi said...

Salam Ziarah CL,
Salam Ziarah sume kengkawan PDKM,

Rahmat Ilahi said...

Tahniah buat CP & Hanis...

Rahmat Ilahi said...

Selamat kembali ke tanah air BHS,
Memang syahdu kan, jasad kita je yg balik Mesia... seluruh hati dah fikiran kita masih tinggal kat sana kan huk! huk!

Rahmat Ilahi said...

Rindu pda bumi anbia' ni lain rasanya drp rindu pd kekasih hati... mungkin itulah tanda2kebesaran Allah kn.

Rahmat Ilahi said...

Tunel bwh Haram tu letaknya depan hotel CL kn, dulu hari-hari lalu kat situ bila nk pegi MH hu hu hu.

Aku Comel said...

salam...terowong bawah tanah tu tempat parking kereta ye?

Rahmat Ilahi said...

Cuba kita bygkn 6 thn selepas rasulullah berhijrah ke Madinah... Rasulullah mimpi tawaf di Baitullah, bila rasulullah cerita kpd para sahabat mereka ckp mereka juga rindu kt Mekah tuh! Dr situlah bermulanya kisah pembukaan Kota Makkah (Fathu Makkah)

Rahmat Ilahi said...

Salam Comel Lote...
Terowong tu bukan tempat parking kereta yang, ia menjadi salah satu laluan keluar masuk ke Masjidil Haram, itu yg akak tahulah.. Pernah sekali akk pegi niat umrah kat tana'em, lepas tu pemandu van anta akk suami dan group akak ikut jalan tunel bawah tuh!

Takpe nnt kita tengok CL kata apa sbb dia duduk kat sana tentu dia lebih tahu...

manzlie said...

salam rahmat Illahi..


terowong tuh tenpat lalu lalang dari mina ke sharamansor..jadi bila melalui jalan bawah Haram bila waktu masuk solat banyak kereta parking situ di bahu jalan hanya untuk sementra sahaja...

waslam