MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 5 May 2010

" AL Safwah Hotel at Nite.."

Pintu Masuk dari Jalan Utama Ajiyad Street ke Hotel Al Safwah..
Tuh dia Pintu Utama masuk ke dalam Hotel..ada 3 tingkat shopping Mall...
Meriah keadaan nyer di waktu malam..lebih lebih lagi selepas tiap waktu solat sebab peniaga2 afrika pasti akan berada di sepanjang tepi jalan ke Hotel...sungguh meriah...
Posted by Picasa

57 comments:

kak su said...

Salam CL

Azima said...

Salam CL

kak su said...

Salam CL
Cantiknye

kak su said...

Salam Azima

Tahniah Ratu Potong

kak su said...

Salam Cl


Salam Azima

Alhamdulillah..

Azima said...

Yeeeee....Kak Su...menjadi gak dating kita malam ni yer!!!

Tahniah Kak Su...

kak su said...

Salam CL

Tumpang lalu....

Selamat kembali dik..

Seiring dan sejalan


Laa. lupa lak pulok

KAMATO said...

Salam CL, memang cantik.....

Azima said...

Cantik CL...tapi tak mampu nak stay kat situ arrrr...mahal bangat sih!!!

kak su said...

Salam Azima

Yg penting kaum Hawa mesti monang tau...

Azima said...

Salam...

Kak Su,ratu potong takper...jangan hantu pocong!!!
semua cabut lari nanti >>>>>>

manzlie said...

salam kak su...


taniahhh...Ratu trekkk..no 1..


waslam

manzlie said...

salam azima..


taniahh..no 2 dahh...perakkkkk


waslam

manzlie said...

salam kak su...

taniahhh....


emas dan gangsa...


wasalm

manzlie said...

salam kak su...


top 3 tak di kira ratu potong tau...too closed la...keta berhias lum jadi lagi..heheheheheheh


waslam

manzlie said...

salam kak su...

memang cantikkan...


waslam

kak su said...

Salam CL...

Laa..camni ke ropernya hotel CL...

Cantiknyer...Tapi...jimat-jimat la..lampunya...so..tentu regernya boleh dikurangkan...
Betul tak Dik Zima

manzlie said...

salam kamato..


alhamdulilah....

memang cantikkan


waslam

Azima said...

Salam Kak Su...

Betul tu kak...Wanita Boleh!!!!hehehe

"Tangan yg menghayun buaian boleh menggoncang dunia".Bleh ke kak???

manzlie said...

ssalam azima


mana ada mahal..ok jer harga nyer...


waslam

kak su said...

Salam Cl...

Bersemangat balik kami...

Ooo..kat tempat CL pun ada shopping complex yer...????

Wslm

Azima said...

Salam..

Cl, kak su tanya tu...kalau lampu kurang...bleh kurang ke hotel rate tu???? Mana bisa kak...

kak su said...

Salam CL....

Laa..Ingat nak bagi pengikhtirafan
kat adik Zima Jadi ratu gakk...

Laa. sorry laa..Zima hang x dpt jadi Ratu Potong laa...sorry.

Wslm

Azima said...

Salam CL,

ooooo tak leh jadi ratu potong la ni?????

Kalau mcm tu nak jadi hantu pocong arrr...

Kak Su...Cl kata tak aci arrr!!!

CM said...

salam

masa buat umrah dulu cm tak ada pun pi shopping mall,cuma jenjalan kt tempat nama dawood tu,,,,tak sangka pulak dlm hotel ni ada mall yer..

hmmm,tak sempat nk pecut internet slow mlm ni

rosli said...

Salam CL,

Tahniah kak su dan azima,

CL, cantik pintu masuk tu...bila malam dengan cahaya mmg mengamit mata kita ke situ

Rul said...

Salam CL

Saya ada bussiness trip to Jeddah mid May ni. Berhajat kalau ada rezeki nak pi buat umrah, Which hotel yang agak murah tapi dekat dengan Haram dan how much per night?

Azima said...

Salam Cl,

Mahal la tu...kalau 4 5 hari stay kat otel CL..sama dgn ticket nak pi Umrah tu..woooooo bisa pokai ni...

Cl blanje bleh arrrr (~_^)

CM said...
This comment has been removed by the author.
kak su said...

Salam CL

Tumpang lalu..

Puan CM...boleh berkenalan ..
Cikgu ngajor kat mana..???

Wslm

kak su said...

Salam Azima...

Doa-doa lah selalu kita gii sesama yer...

Wslm

CM said...

salam


Pn Su,salam perkenalan ku sambut

saya mengajar di sebuah sekolah menengah teknik di selangor..

manzlie said...

salam rosli


memang mangamit lampu lampu nyer kan..


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...


tak masuk ker dulu...

ok kali nih kena masuk aar...


waslam

manzlie said...

salam kak su...


taklah mahal sangat hotel cl nih....

wslam

manzlie said...

salam rul..

tak tau lak cl nak cari yang murah dekat dng Haram...semuanyer mahal mhal belaka yang dekat..


waslam

kak su said...

Salam CL

Tumpang umah CL yer..

Akak x der blog..kalau ada sapa nak singgah...lain la PDKM.

TTerimakasih Puan CM...Nanti saya gi merisik khabar yer...THKVM

Wslm

kak su said...

Salam...Dik Azima...

Okay dek..marila..kita tidoq...

Mlm nii cuaca panas terik...


CL belum abih keja..kan...kerja lek lok ya...

Wslm semua...

che'na said...

Salam CL

Tahniah KAk Su n Azima.

Teringat lak kat ramai tokeh kedai di bazar2 dlm Safwah yg dah berjaya mghabiskan duit den masa shopping dulu. Jalan2 plak dgn mudir Safwah.

manzlie said...

salam che na..


takpa...nanti mai ramdan nih shopping lagi nohhh...


waslam

manzlie said...

salam kak su...


good nite...


wasaaaaaaaaaaaalam

rezeki said...

salam cl

semalam pak itam bukak web site al safwah, tapi banyak button yg tak berfungsi lagi hehehe


tapi pakej honey moon still avaible hehehe

tu kira jalan utama kat sebelah belaknag kan

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

teringin nak gi jalan2 ke situ...;P

YB said...

Salam CL

Tak pernah lagi sampai kawasan tu. Insyaallah suatu hari nanti..

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Hihi sy tak bkemsepatan berjalan smpai ke situ hihi aritu datang pun ikut pintu tepi yang menghadap pintu King Abd Aziz tue..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, cantik + meriah waktu malam.

Amin.

tq.

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah

Indah malam menyerlahkan lampu ciptaan
Ramai pencari rezeki menambah pendapatan
Dibumi makkah yang penuh keberkatan
Juga mana2 negarakan...
Walau sibuk dengan kehidupan
Jangan sekali lupa akan pertemuan
Perjanjian Allah di 1/3 malam
Mudah-mudahan diakhirat, Allah kan memberi suatu kedudukan..
Yang terpuji sebagai ganjaran...
Itulah dia tanda pengorbanan seorang insan...cinta dan kasih
serta pengharapan kepada TUHAN

iYda Juhar said...

salam.
meriah dengan lampu :)

Kak Nora said...

Salam CL,
Suami tumpang tanya: Ada tak kerja kosong di department CL. sebagai housekeeper???

MaDiHaH MaJiDaH said...

terkenang kesedapan roti canai kat cafe @ as-safwah tu....

فأيزنوريزا محمد ڨوزي said...

ermm pnt mencari hotel CL ni ketika disana tk lma dulu...tp tk terjumpa :(
tp mgkin CL akn melayan mereka yg menginap di hotel CL je...huhu

safiudin said...

salam sdr,

tahniah kak su dan azima..

tak dapat menginap di Al-Safwah pun tak pa lah...

janji boleh berada di studio PDKM ....

Rahmat Ilahi said...

Salam ziarah CL...

Rahmat Ilahi said...

Nostalgia ...
Masa kat sana hari2 lalu jln ajyad dan lalu depan hotel CL tuh!!

Rahmat Ilahi said...

Tp masa tu x kenal lg ngan CL..
Kalau dah kenal sure akk singgah nye.

Rahmat Ilahi said...

Takpe.. dpt tengok hotel CL hilang sikit rindu nih..

Wasalam

boxhousestudio said...

salam Cl

kami jarang lalu sini ..ada sekali je masa isteri hj arshad ajak dtg jumpa dia dihotelnya...