MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 30 April 2009

Waktu malam depan Haram



Salam....gambar gambar di atas tu telah di rakam kan oleh saya pada malam tadi jam 8.30pm yakni baru je selesai solat Isyak...masih ramai jugak para Jemaah menunaikan solat di luar Haram..kemungkinan dalam kawasan Masjidil Haram telah penuh and beside that di luar Haram tu tak lah panas sangat..almaklum lah kawasan terbuka so terasa berangin sikit....pas abih je solat mereka tak akan pulang dulu...mereka lebih suka duduk beramai ramai sambil berborak..ada yang terus mengaji disitu dan ada yang sempat dinner jugak..hmmmm...macam macam kan...wsalam ..sukran


7 comments:

Miss illya said...

salam. bestnyer tengok pemandangan waktu malam tu. memang best duk kat luar sebab berangin.

sambil tu minta tolong leh tak? nak minta tolong doakan untuk saya

manzlie said...

Salam Miss Ilya..

Memang Best duk situ...berangin jugak...

send to my email lah...

ok
sukran

Shafek said...

Salam sejahtera,
Itulah kehebatan kota Makkah. Ramai jutaan manusia tapi belum pernah terjadi wabak penyakit berbahaya. Kalau kita perhatikan semua manusia pelosok dunia ada di Makkah. Alhamdulillah, semua mendapat perlindungan Allah. It's miracle. Ini adalah kerana keberkatan kota Makkah dan Allah adalah pemilik Kaabah al-Musyarrafah.

wbee said...

assalamualaikum..

terima kasih banyak2 di atas begitu banyak gambar haram yang dipost di blog tuan ini.. sedikit sbanyak dapat menghilangkan rindu kepada tanah suci ini.. last june, Alhamdulillah.. saya diterima olehNya untuk menjadi tetamu di RumahNya bagi mengerjakan umrah.. harapan saya, moga agar dapat diterima olehNya lagi untuk mengerjakan haji dan terus-terusan dapat sentiasa mengunjungi Makkah dan Madinah untuk umrah.. tapi, gambar2 tuan ni sesungguhnya berjaya mengubat rindu.. tolonglah jgn stop post gambar2 sekitar mekah dan madinah yer.. :)
and.. trimer kasih banyak2..

manzlie said...

salam saudara shafek..

alhamdulilah..


sukran

manzlie said...

salam wbee..

alhamdulilah kerana sudi membaca blog sya yang tak sebrapa ni....inysalah akan saya lakukan yang terbaik untuk semua pembaca setia blog saya....

sukran and wasalam

norul said...

tidak semua insan berpeluang dapat bermastautin di tanah haram, saudara sememangnya bertuah...